Tonnikalapihvit, peruna-juuripersiljasose ja raikas kolmen maun salaatti (Painonvartijoiden ohje)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tätä ohjetta oli ihan pakko kokeilla. Mielettömän hyvää! Kaiken lisäksi nopea valmistaa,
helppo ja halpaakin.
Löysin kaupasta muuten pussissa olevaa
tonnikalaa (Rainbow), en ole koskaan ennen törmännyt sellaiseen. Se oli
aika vahvasti chilillä maustettu, mutta antoi ihanasti makua näihin
pihveihin ja luulen, että värikin oli siitä peräisin. (Käytin
pussillisen chili-tonnikalaa ja purkillisen tavallista)
Kerron
ohjeen kohta, mutta kerron teille, että ainesuhteet ovat todellakin
oikein, alussa kun jauhoja kypsennetään kattilassa, seos muistuttaa
paljon tuulihattutaikinaa. Lopulta taikina on ulkonäöltään ja
rakenteeltaan kuin jauhelihaa, siitä on helppo tehdä pihvejä.
Tätä
suosittelen todella!
Tonnikalapihvit, peruna-juuripersiljasose ja raikas kolmen maun salaatti (Painonvartijoiden ohje)
Annoksia 6
Pisteitä/annos 4,5 = 230kcal =960kJ
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl rasvatonta maitoa
1 prk tomaattipyrettä (70 g)
2 tlk tonnikalahiutaleita vedessä
1 dl korppujauhoja
2 tl kasviöljyä
suolaa, mustapippuria
Sulata
margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä minuutin verran.
Lisää maito ja vatkaa seos tasaiseksi, kypsennä seosta n kaksi
minuuttia ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen seokseen
tomaattisose, valutettu tonnikala ja korppujauho tasaiseksi massaksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile taikinasta 12 pihviä ja
paista niitä öljyssä n 5 minuuttia.
Salaatti:
2 tomaattia
puolikas kurkku
1/2 – 1 sipuli
Tarjoa lisäksi perunasosetta ja raikasta salaattia. Salaatti kuuluu käsittääkseni myös noihin pisteisiin.