Teriyaki-lohta ja wasabi-jogurttikastiketta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Lohesta saa helposti herkullisen aterian. Mausta japanilaistyyppisellä mausteseoksella ja tarjoa seuraksi tujakalla wasabitahnalla maustettua luonnonjogurttikastiketta.
Teriyaki-lohta, wasabi-jogurttikastiketta ja paistettua kiinankaalia
4 annosta
n. 800 g lohifilee
Teriyaki-mausteseosta (chilipippuri, seesaminsiemen, inkivääri, japanilainen soija)
Wasabi-jogurttikastike
2 dl luonnonjogurttia
1-2 tl wasabitahnaa tai oman maun mukaan
1 rkl sitruunanmehua
Paistettua kiinankaalia
1 kg kiinankaalia
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2-3 rkl soijakastiketta
Jaa lohifilee tasakokoisiksi annospaloiksi.
Ripottele pinnalle reilusti Teriyaki-mausteseosta.
Laita kalapalat uunivuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmista kastike.
Sekoita luonnonjogurtin joukkoon wasabitahnaa. Maistele välillä, jotta kastikkeesta ei tule liian vahva.
Lisää lopuksi joukkoon sitruunanmehua.
Leikkaa kiinankaalista kanta.
Leikkaa kiinakaali kolmeen tai neljään osaan pituussuunnassa, jotta saat pitkiä ja kapeita suikaleita.
Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä.
Kuumenna öljy pannussa.
Lisää kiinankaali ja valkosipuli. Kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon soijakastike.
Paista seosta hetki, kunnes kiinankaali on pehmeää.
Tarjoa mehevät kalapalat raikkaan jogurttikastikkeen ja paistetun kiinankaalin kanssa.
Voit tarjota seuraksi myös kuohkeaa perunasosetta.