Sitruunaiset kirvelisilakat ja versosalaatti

  • 15 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 300 g silakkafile
  • suola
  • 50 g voi
  • 1 dl tuore kirveli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunankuoriraaste
Lisäksi:
  • 70 g (paksoi, Japanin sinappi ja sango) versoseos
  • tuore viininsuolaheinä
  • ½ kurkku
  • 100 g kirsikkatomaatti
  • 1 hopeasipuli
  • 4-5 retiisi
Kastike:
  • ½ dl tuore ruohosipuli
  • 1 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) oliiviöljy
  • ½ sitruunan mehu
  • suola

Milloin viimeksi olet paistanut herkullisen rapeita silakkapihvejä? Täytä tuoreet silakkafileet herkullisella kirveli-valkosipulivoilla ja paista rapeiksi pannulla. Tarjoa seuraksi raikasta versosalaattia. Koristele annos halutessasi kesäiseksi syötävillä kukilla.

Sitruunaiset kirvelisilakat ja versosalaatti
2 annosta

300 g silakkafileitä
ripaus suolaa
50 g voita
1 dl hienonnettua kirveliä
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunankuoriraaste
voita paistamiseen

Lisäksi:
70 g versoseosta (paksoi, Japanin sinappi ja sango)
viininsuolaheinää
½ kurkku
100 g kirsikkatomaatteja
1 hopeasipuli
4-5 retiisiä

Kastike:
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa

Laita silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa.
Sekoita voi, hienonnettu kirveli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste keskenään ja levitä seos puolelle kalafileistä. Nosta toiset fileet päälle.
Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
Valmista seuraksi raikas versosalaatti.
Laita tarjoiluvadille versoseos. Laita joukkoon hieman viininsuolaheinää. Paloittele kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi hopeasipuli ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa retiisit lohkoiksi.
Valmista kastike. Hienonna ruohosipuli. Lisää joukkoon rypsi- tai oliiviöljy ja purista joukkoon sitruunanmehu. Mausta ripauksella suolaa.
Kaada kastike versosalaatin joukkoon ja nosta rapeat silakkapihvit päälle. Tarjoa heti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä