Sitruunaiset kirvelisilakat ja versosalaatti
- 15 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 300 g silakkafile
- suola
- 50 g voi
- 1 dl tuore kirveli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunankuoriraaste
Lisäksi:
- 70 g (paksoi, Japanin sinappi ja sango) versoseos
- tuore viininsuolaheinä
- ½ kurkku
- 100 g kirsikkatomaatti
- 1 hopeasipuli
- 4-5 retiisi
Kastike:
- ½ dl tuore ruohosipuli
- 1 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- ½ sitruunan mehu
- suola
Milloin viimeksi olet paistanut herkullisen rapeita silakkapihvejä? Täytä tuoreet silakkafileet herkullisella kirveli-valkosipulivoilla ja paista rapeiksi pannulla. Tarjoa seuraksi raikasta versosalaattia. Koristele annos halutessasi kesäiseksi syötävillä kukilla.
Sitruunaiset kirvelisilakat ja versosalaatti
2 annosta
300 g silakkafileitä
ripaus suolaa
50 g voita
1 dl hienonnettua kirveliä
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunankuoriraaste
voita paistamiseen
Lisäksi:
70 g versoseosta (paksoi, Japanin sinappi ja sango)
viininsuolaheinää
½ kurkku
100 g kirsikkatomaatteja
1 hopeasipuli
4-5 retiisiä
Kastike:
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
Laita silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa.
Sekoita voi, hienonnettu kirveli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste keskenään ja levitä seos puolelle kalafileistä. Nosta toiset fileet päälle.
Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
Valmista seuraksi raikas versosalaatti.
Laita tarjoiluvadille versoseos. Laita joukkoon hieman viininsuolaheinää. Paloittele kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi hopeasipuli ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa retiisit lohkoiksi.
Valmista kastike. Hienonna ruohosipuli. Lisää joukkoon rypsi- tai oliiviöljy ja purista joukkoon sitruunanmehu. Mausta ripauksella suolaa.
Kaada kastike versosalaatin joukkoon ja nosta rapeat silakkapihvit päälle. Tarjoa heti.