Rapu-kasvistäytteiset riisipaperirullat

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Riisipaperirullat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Riisipaperirullat ovat trendikästä ruokaa Vietnamista. Riisipaperia voit ostaa hyvin varustelluista marketeista ja etnisistä kaupoista. Niitä käytetään kevätkääryleiden valmistukseen, mutta ne maistuvat ihanilta myös kypsentämättä. Täytä rullat rapu-kasvistäytteellä trendikkäiksi tarjottaviksi kesän juhlahetkiin tai nautiskele hyvässä seurassa muuten vaan.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Riisipaperirullat:
  • 1,4 l vettä
  • 100 g lasinuudeleita
  • 12 salaatinlehteä
  • ½ ruukku tuoretta minttua
  • ½ ruukku tuoretta thai-basilikaa
  • ½ ruukku tuoretta korianteria
  • 170 g isoja katkarapuja
  • ½ kurkku
  • 12 riisipaperiarkkia
Dippikastike:
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • ½ punainen chilipaprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½-¾ dl vettä

Valmistusohje

  • Keitä vesi kiehuvaksi ja nosta sivuun.
  • Laita riisivermicellit joukkoon hetkeksi, kunnes pehmenevät.
  • Siivilöi vesi pois. Nosta riisivermicelli sivuun jäähtymään.
  • Irrota salaatinlehdet lautaselle.
  • Irrota minttu, Thai-basilika ja korianteri ruukusta ja jätä reiluiksi varsiksi.
  • Sulata katkaravut tai valuta säilötyt ravut.
  • Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
  • Laita laakealle vadille vettä tai kastele riisipaperi arkki kerrallaan juoksevan veden alla.
  • Älä kastele montaa arkkia samaan aikaan, sillä ne pehmenevät nopeasti.
  • Laita kasteltu arkki tarjottimelle.
  • Laita riisipaperiarkin keskelle riisivermicelliä, salaatinlehti, yrttejä, katkarapuja ja kurkkusuikaleita.
  • Käännä arkki puoleen väliin asti rullalle ja käännä sitten molemmilta reunoilta osiot rullan keskelle ja jatka kääntämistä rullaksi.
  • Nosta tarjoiluvadille. Älä laita rullia päällekkäin.
  • Valmista seuraksi dippikastike.
  • Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon kalakastike, sokeri, hienonnettu chilipaprika, hienonnetut valkosipulinkynnet ja vesi.
  • Sekoita ja tarkista maku.
  • Tarjoa kääryleiden kanssa.
  • Rapu-kasvistäytteiset riisipaperirullat sopivat hyvin myös illanistujaisiin ohjelmanumeroksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä