Kreolilaiset ravut
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Ylhäällä on Tiikerirapuja, keskimmäisessä kuvassa niistä valmistettu
tulinen ruoka ja alhaalla vasemmalta katsoen silputtua kurkumajuurta,
keskellä valkosipulia ja oikealla reunalla inkivääriä. Kuvassa myös oma
suosikkini sitruunan raastamiseen, todella kätevä ja vähän tilaa vievä.
Kreolilaiset ravut 4 annosta:
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2-3 pientä chiliä tai 2-3 rkl kalaruoille tarkoitettua chilikastiketta
750 g tomaatteja
n. 3 cm:n pätkä kurkumajuurta silputtuna TAI n. 1 rkl kurkumaa jauheena
1 tl sitruunankuorta raasteena
1-2 tl kuivattua timjamia
1 tl currya
suolaa
mustapippuria myllystä
20-30 tiikerirapua tai jotain muuta rapua
tuoretta tai pakstettua korianteria/persiljaa
Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Jos käytät chilejä, poista siemenet ja leikkaa palot ohuiksi renkaiksi (varo polttavia siemeniä!).
Kalttaa tomaatit (= tee risti-viilto tomaattien päälle, kastele tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jolloin kuori rullautuu irti. Nosta tomaatit vedestä ja irrota kuori). Hienonna hyvin hienoksi.
Kuullota sipulisilppu kuumassa pannussa öljyssä.
Lisää valkosipuli, kurkuma, inkivääri ja chilit/chilikastike ja paista pikaisesti. Lisää pannuun raastettu sitruunankuori, curry ja timjami, sekä silputut tomaatit. Mausta seos suolalla ja pippurilla, hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman vettä.
Kuori sulatetut ravut, poista suoli. Paista rapuja pannussa, kunnes muuttuvat punertaviksi.
Lisää ravut kastikkeeseen ja kuumenna vielä kastike läpikotaisin. Tarkista vielä maku.
Ripottele pinnalle korianteria tai persiljaa.
Tarjoa Jasmin-riisin kanssa.