Edullinen pestokala
- 5 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Edullinen pestokala sopii arkeen ja voit tarjota sen seuraksi vaikkapa perunasosetta tai riisiä. Lisää joukkoon tuoreita kasviksia oman jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan. Myös pakastekasvikset käyvät ruokaan. Ota pakastekala sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Tällä reseptillä toteutettu edullinen kalaruoka maksaa noin kymmenen (10) euroa ja siitä saa neljä annosta.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 400 g pakasteseitiä
- ½ tl suolaa
- 1 l vettä
- ripaus suolaa
- 200 g pikkuporkkanoita TAI
- 200 g porkkanoita (paloina) (vaihtoehto)
- 100 g sokeriherneenpalkoja tai muita kasviksia
- 2 dl ruokakermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 100 g punaista TAI
- 100 g vihreä pesto (vaihtoehto)
- 100-200 g sulatejuustoa
Valmistusohje
- Ota kala sulamaan edellisenä päivänä jääkaappiin.
- Laita sulaneet kalapalat reunalliseen uunivuokaan ja mausta suolalla.
- Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon ripaus suolaa, pikkuporkkanat tai porkkanapaloja ja sokeriherneenpalkoja. Kiehauta muutama minuutti ja valuta.
- Laita vihannekset kalapalojen päälle.
- Laita kasariin ruoka- tai kuohukerma, punainen tai vihreä pesto ja sulatejuusto. Kuumenna.
- Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä ruokaa 200 asteessa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoa pestokalan seuraksi vaikkapa perunasosetta tai riisiä.
