Mansikka-raparperisima

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

28 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • raparperi
  • sokeri
  • mansikka
  • kuivahiiva

Kun raparperi antaa hurjaa satoaan, valmista siitä kesäistä simaa.

Ohjeen löysin K-Supermarketin hienosti tehdystä Kesäherkut-kirjasesta.
Muistathan käyttää varoen hiivaa, älä siis laita sitä varmuuden vuoksi vähän liikaa.

Mansikka-raparperisima

 4 l vettä
1 l raparperipaloja
5 dl sokeria
4 dl mansikoita
1/4 tl hiivaa

Kiehauta 1 1/2 litraa vettä ja lisää raparperit, anna seoksen kiehua 5 minuuttia.
Kumoa seos esimerkiksi ämpäriin ja lisää sokeri, mansikat ja loput vedestä.
Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva tilkkaan haaleaa vettä ja lisää muuhun seokseen.
Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi seos ja pullota puhtaisiin tiiviskorkkisiin pulloihin.
Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina ja nosta kylmään.
Kun rusinat nousevat juoman pinnalle 3-5 päivän kuluttua, sima on valmista nautittavaksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä