Mansikka-raparperimehu

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mansikka-raparperimehu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

41 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Raparperi ja mansikka ovat sesonkituotteita, mutta ei hätää vaikka sesonki olisikin jo ohi, nimittäin molempia löytyy kauppojen pakastealtaista läpi vuoden. Kesällä kannattaa kaivaa mehustin esiin monta kertaa ja tehdä itse mehuja aina kun mehuhimo iskee. Helppoa ja nopeaa. Ja mikä ero kaupan valmismehuihin! Kokeile vaikka tätä mansikka-raparperimehua. (reseptiin lisätty työvaiheet - resepti on julkaistu alunperin 2018 elokuussa)

Advertising information

Ainekset

20-30 annosta
  • 500 g mansikoita
  • 500 g raparperia
  • 500 g sokeria

Ohje

  • Laita mehustimen alaosaan vettä niin paljon kuin siihen on sallittua laittaa, sillä tämä neste haihtuu valmistuksen aikana.
  • Nosta päälle mehustimen se osa, johon valmis mehu valuu ja josta lähtee kattilan ulkopuolelle valutusletku.
  • Laita mehustimen reiälliseen yläosaan puhdistetut tai pakastetut mansikat ja raparperipalat.
  • Ripottele joukkoon sokeri.
  • Laita kansi päälle ja käynnistä levy.
  • Odottele, kunnes mehu alkaa valua letkusta. Valuta ensimmäinen erä mehua takaisin kattilaan marjojen päälle.
  • Valuta irtoava mehu kuumennettuun pulloon.
  • Säilytä mansikka-raparperimehu viileässä.
  • Laimenna vedellä ja nauti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: