Perinteinen kaalilaatikko
- 15 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 25 g voita
- 400 g jauhelihaa
- 1-2 sipulia
- 1 kg valkokaalia
- 2-3 porkkanaa
- 25 g voita
- 1 l vettä
- 2 dl riisiä
- 1-2 kasvisliemikuutio TAI
- 1-2 lihaliemikuutiota (vaihtoehto)
- mustapippuria myllystä
- 1-2 tl paprikajauhetta
- 1 tl meiramia
- ½-1 dl siirappia
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
- Sulata voi pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan.
- Hienonna sipuli ja lisää joukkoon ja kääntele hetki. Ota ainekset sivuun.
- Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai raasta karkealla raastinterällä.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Sulata voi kattilassa ja kääntele kaalisilppua ja porkkanaraastetta siinä noin viisi minuuttia.
- Lisää joukkoon vesi, hauduta kaali pehmeäksi.
- Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Murenna joukkoon kasvis- tai lihaliemikuutio ja lisää vielä mustapippuria myllystä, paprikajauhe ja meirami.
- Lisää joukkoon paistettu jauheliha ja sekoita.
- Lisää siirappi ja riko joukkoon lopuksi kananmunat. Tarkista maku.
- Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
- Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon kera!