Perinteinen kaalilaatikko

  • 15 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
perinteinen kaalilaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kaalilaatikko kuuluu ehdottomasti syksyn herkkuruokiin. Se on helppo valmistaa, mutta kypsymiseen kannattaa varata noin tunti. Voit valmistaa kerralla reilun määrän ja laittaa osan pakastimeen myöhempää herkuttelua varten.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 25 g voita
  • 400 g jauhelihaa
  • 1-2 sipulia
  • 1 kg valkokaalia
  • 2-3 porkkanaa
  • 25 g voita
  • 1 l vettä
  • 2 dl riisiä
  • 1-2 kasvisliemikuutio TAI
  • 1-2 lihaliemikuutiota (vaihtoehto)
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl meiramia
  • ½-1 dl siirappia
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

  • Sulata voi pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan.
  • Hienonna sipuli ja lisää joukkoon ja kääntele hetki. Ota ainekset sivuun.
  • Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai raasta karkealla raastinterällä.
  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Sulata voi kattilassa ja kääntele kaalisilppua ja porkkanaraastetta siinä noin viisi minuuttia.
  • Lisää joukkoon vesi, hauduta kaali pehmeäksi.
  • Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Murenna joukkoon kasvis- tai lihaliemikuutio ja lisää vielä mustapippuria myllystä, paprikajauhe ja meirami.
  • Lisää joukkoon paistettu jauheliha ja sekoita.
  • Lisää siirappi ja riko joukkoon lopuksi kananmunat. Tarkista maku.
  • Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
  • Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
  • Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon kera!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä