Kerroskiisseli (karpalo- ja vaniljakiisseli)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

84 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

(resepti julkaistu alunperin 1.11 2007) (resepti ja kuva päivitetty 4.11 2012)

Kerroskiisseli on juhlava kiisseli ja sopii juhlajälkiruoaksi.
Karpalot ja vanilja yhdessä maistuvat taivaalliselta.
Kerroskiisseleistä kannattaa valmistaa melko paksuja, jotta ne pysyvät tarjoilukulhossa päällekkäin sekoittumatta.

Karpalo-vaniljakiisseli

Karpalokiisseli:

n. 8 dl vettä
4 dl karpaloita
1/2-1 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä

Vaniljakiisseli:

n. 8 dl maitoa
½ -3/4 dl sokeria
2 rkl maizenaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi: karpaloita

Mittaa vesi, karpalot ja sokeri kasariin tai kattilaan.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes marjoista on imeytynyt maku liemeen ja marjan kuoret näyttävät värittömiltä.
Siivilöi kuoret pois liemestä.
Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää se ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
Anna kiisselin pulpahtaa. Jäähdytä.

Mittaa maito, sokeri ja maizena kasariin tai kattilaan ja kiehauta.
Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Jäähdytä.

Annostele kiisselit jälkiruokakulhoihin siten, että laitat alimmaiseksi vaniljakiisseliä ja valutat hetken päästä pinnalle varovasti karpalokiisseliä.

Voit koristella kiisselin halutessasi muutamalla karpalolla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: