Flan (Paahtovanukas)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Terveisiä Jonille Jyväskylään=) !
Tässä lupaamani ohje. Olin itse liian varovainen ja annostelin annokset liian mataliin vuokiin.
Voit tehdä tämän myös isoon kulhoon.
Ohje on Marita Joutjärven kirjasta Kodin parhaat jälkiruoat.
Flan (Paahtovanukas)
1 dl sokeria
2-3 rkl kiehuvaa vettä
vanukas:
5 dl maitoa
5 munaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vanilliinisokeria
Sulata sokeri kuivassa pannussa, sekoittele koko ajan. Kun sokeri on kauniin ruskeaa, lisää kiehuva vesi (ole varovainen, sillä sokeri saattaa räiskyä). Kaada sokeriliemi isoon kulhoon tai pieniin annoskulhoihin, kääntele kulhoja siten, että liemi tarttuu myös kulhojen reunoille.
Laita maito kulhossa mikrouuniin ja kuumenna kiehuvaksi.
Laita munat ja sokerit vatkautumaan yleiskoneeseen.
Kaada kuuma maito vähitellen muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen, kaada seos siivilän läpi vuokiin.
Laita uunivuokaan kuumaa vettä ja nosta annoskulhot veteen.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia riippuen vuokien koosta. Tarkista esim. hammastikulla onko massa hyytynyt.
Anna vanukkaiden rauhoittua ennen kumoamista, irrota reunoilta veitsellä ja kumoa tarjoiluvadille tai annoslautasille.