Lakkaparfait

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

Mikäli syksyn saaliiksi et itse saanut lakkoja, nyt niitä saa kaupan pakastealtaasta Pakkasmarjalta.
Rasiassa on 200 g kokonaisia lakkoja, hintaa tuolla purkilla on alle neljä euroa.
Tämä jäädyke on helppo valmistaa ja se säilyy pakastimessa suojattuna useita viikkoja.
Juhlava jälkiruoka, joka sopii erityisesti syksy- ja talvikauteen.

Lakkaparfait

2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1 /2 dl Flora Vanillaa
200 g (Pakkasmarjan) lakkoja pakastealtaasta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl lakkalikööriä (esim. Lapponia tai Chymos)


Lisäksi: Riipisen lakkasiirappia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahdot keskenään.
Lisää joukkoon sulaneet lakat, mausta vaniljasokerilla ja lakkaliköörillä.

Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan.
Laita pakastimeen yön yli.

Ota jäädyke sulamaan 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kumoa.

Tarjoa jäädykkeen kanssa lakkasiirappia.

lakkasiirappi

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: