Miten valmistautua treffeille? Poimi nämä vinkit

Julkaistu: 30.08.2022
Yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: deittisovellus.com

Treffit ovat kaikille jännittävä tapahtuma, jossa kaksi ihmistä tutustuu toisiinsa paremmin. Ne voivat aiheuttaa kutkuttavia tunteita, mutta osa saattaa jännittää niitä. Treffeille voi onneksi valmistautua ja kerromme tarkemmin, miten se onnistuu.

Moni haluaa tehdä itsestään mahdollisimman hyvän vaikutuksen, jotta treffit olisivat onnistuneet. Deittisovellus on yleinen paikka ensikohtaamiselle, josta keskustelua jatketaan reaalimaailmassa. Sovelluksien antama mielikuva ei välttämättä vastaa todellisia odotuksia, mutta tilanne on vielä pelastettavissa. 

Pitkälti asenteesta kiinni

Asenne ja mieliala sanelevat paljon treffien kulkua ja onnistumista. Ne antavat paljon painoarvoa treffeille jo ennen kuin on edes tavattu. Se vaikuttaa molempiin suuntiin, eli sillä voidaan saada aikaan onnistuneet tai epäonnistuneet treffit. 

Treffeihin ladataan helposti tietynlaisia mielikuvia. Moni ajattelee, että ensimmäisillä treffeillä pitää olla hauskaa ja rakkauden hulmuta ensikatseesta lähtien. Epävarmemmat saattavat asettaa paineita deitteihin, jolloin tapahtuma voidaan koeta vaikeaksi tai jopa ahdistavaksi. Aikaisemmat kokemukset tukevat helposti mielikuvia suuntaan tai toiseen. 

Omaa asennetta voi kohtuullistaa muistamalla, että kyseessä on vain ensimmäiset treffit. Kokonaiskuvaa toisesta henkilöstä on lähes mahdotonta saada parin ensimmäisen tunnin aikana. Tämän takia tilanteeseen kannattaa suhtautua mahdollisimman neutraalisti, ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia. 

Anna virran viedä

Ajatus treffeistä voi olla haastava, jos siellä haluaa edustaa itseään ja antaa omasta persoonastaan mahdollisimman hyvän kuvan. Tai toisin sanoen, mahdollisimman samanlaisen kuvan kuin mitä deittisovelluksessa. Tämä antaa turhia suorituspaineita, jolloin deitti-illasta katoaa herkästi ilo ja mielekkyys. 

Treffejä ei kannattaa suorittaa, vaan siitä kannattaa nauttia mahdollisimman rennosti. Muista, että toinenkin osapuoli on vain ihminen ja toivoo mielekästä hetkeä. Asennoitumisen muuttaminen saattaa auttaa. Pyri unohtamaan ajatus treffeistä, vaan ajattele kohtaavasi uusi ihminen. 

Ajantaju unohtuu, kun treffeillä mennään virran mukana. Liika suoritus lisää todennäköisesti onnistumisen paineita, jolloin deiteistä katoaa ilo ja rentous. Treffeillä kannattaa odottaa virrantuloa ja ajalehtia sen mukana yhdessä. 

Hauskaa puuhaa yhdessä

Treffeillä voi pitää hauskaa. Niissä voi tehdä eriskummallisiakin asioita, joita ei ole ajatellut tekevänsä muutoin. Ne voivat parhaimmillaan rikkoa jäätä ja saada huomiota sopivasti muihin asioihin. Tämä lisää virran tunnetta ja ajantaju unohtuu. 

Sopivaa puuhaa pohtiessa voi käyttää reippaastikin mielikuvitusta. Voit pohtia, onko jotain, mitä olet halunnut tehdä tai jotain paikkaa, jossa olet halunnut käydä. Paikkana voi toimia esimerkiksi huvipuisto, museo tai luontopolku. Talvinen aktiviteetti voi olla esimerkiksi avantouinti, joka melkein kirjaimellisesti rikkoo jäätä. 

Jos itsensä pystyy ylittämään yhdessä toisen kanssa, voi se tuoda erityistä yhteenkuuluvuutta. Se luo yhteisen muiston, johon voi palata mahdollisesti myöhemminkin. Huomio ei ole täysin itsessä tai toisessa ihmisessä, vaan aktiviteetissa. Silloin treffit voivat soljua paremmin. Pyri siis keksimään jotain hauskaa puuhaa yhdessä. 

Kohteliaisuus on aina muodissa

Treffejä ei tarvitse suorittaa, eikä itsestään tarvitse tehdä liian suurta numeroa. Kuitenkin kohteliaat käytöstavat ja toisen asiallinen huomioon ottaminen ja kunnioitus ovat aina tärkeitä. Toista ihmistä pitää kunnioittaa niin kuin muitakin ihmisiä ja samaa käytöstä voi odottaa toiselta osapuolelta. 

Kohteliaisuuteen kuuluu hyvät käytöstavat, eli toiselle puhutaan kauniisti ja kunnioittavasti. Pienillä teoilla voi olla suuria merkityksiä. Toinen voi kiinnittää huomiota, miten toimit sisätiloissa ja ruokapöydässä. Hyvät käytöstavat pitäisi onnistua luontevasti, koska muutoin niistä voi tulla päälleliimattu tai kaavamainen vaikutelma. 

Hyviin käytöstapoihin kuuluu myös siisti pukeutuminen, hygienia ja ajoissa oleminen. Pidä sovitusta kiinni ja kerro nopeasti, jos tilanteeseen tulee muutos. Avoin kommunikaatio kannattaa erityisesti treffien jälkeen. Kerro rohkeasti tuntemuksistasi ja puhu avoimesti mahdollisuudesta tavata uudestaan. Jos et halua toisia treffiä, kerro siitäkin reilusti ja kohteliaasti.

Mitä treffeillä voi keskustella?

Treffit jännittävät ymmärrettävästi monia. Jotkut saattavat pelätä kiusallisen hiljaisia hetkiä, jolloin keskustelunaiheista on puutetta. Jos tämä jännittää etukäteen, voi hyviä puheenaiheita pohdiskella etukäteen. 

Pohdinnassa kannattaa miettiä omia harrastuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Voit myös miettiä, mitä haluaisit tietää treffikumppanistasi: mistä hänen arki koostuu ja mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä?

Helppoja keskustelunaiheita voi olla esimerkiksi matkailu ja kulttuuri. Voitte käydä läpi esimerkiksi suosikkileffojanne tai -kirjojanne. Niihin ei kannata suhtautua liian vakavasti. Jos elokuvamieltymksenne vaihtelavat räikeästi, voitte silti rakentaa onnistuneen parisuhteeseen.

Mitä tapahtuu treffien jälkeen?

Treffien jälkipyykki on yleensä mielenkiintoista. Mitä tapahtuu niiden jälkeen, pitääkö pari yhteyttä ja järjestetäänkö toiset treffit? Asiaan kannattaa yrittää suhtautua rauhallisesti, olipa sitten perhosia vatsassa tai kyyneleitä silmissä. 

Ensikerralla on mahdotonta saada kokonaiskuvaa kenestäkään, joten vaikutelman muodostamiselle kannattaa antaa usein lisää mahdollisuuksia. Toki siitä päättää täysin treffien osapuolet. Jos koet treffit epämiellyttäväksi ja tyypin täysin epäkiinnostavaksi, ei toisia treffejä ehkä kannata sopia. 

Tästä kannattaa kommunikoida avoimesti ja reilusti. Muista olla kohtelias ja jätä toiselle osapuolelle mahdollisimman mukava fiilis. Kommunikointi kuitenkin kannattaa, koska täysi katoaminen on yleensä töykeää ja turhauttavaa. Se antaa sinusta usein raukkamaisen ja ylimielisen kuvan, mikä saattaa kostautua tulevaisuudessa. 

Jos suhtautuminen on neutraali, kannattaa toinen mahdollisuus suoda ilomielin ja jatkaa siitä, mistä jäätiin. Treffejä voi syventää vaikkapa kokeilemalla jotain, mistä on ensimmäisillä treffeillä puhuttu. Voitte esimerkiksi osallistua johonkin tapahtumaan, joka liittyy keskustelemaanne aiheeseen. 

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä