Luuliemen TOP 5 käyttötarkoitusta

Julkaistu: 06.01.2023
Yhteistyö

Luuliemi omaa pitkän käyttöhistorian, joka yltää jopa yli 2 500 vuoden taakse. Siihen aikaan luista haudutettua lientä käytettiin lääkinnällisesti. Sillä huomattiin olevan positiivisia vaikutuksia mm. vilustumisen ja astman hoidossa. Ensimmäiset merkit lääkinnällisestä käytöstä löytyvätkin Kiinasta, jossa sitä käytettiin immuniteettia kohottamaan mutta erityisesti suoliston ja munuaisten kuntoa parantamaan.

Mitä luuliemi on, ja mitä se sisältää? Miksi tätä ikiaikaisen vanhaa juomaa on alettu taas käyttämään?

Ekologinen luuliemi

Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on kuitenkin valtavasti enemmän. Esimerkiksi luiden hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, tuotantotehokasta, myös terveydelle edullista. Luuliemessä raaka-aineella on iso merkitys. Luun tulee olla laadukas ja paras mahdollinen, eläimistä, joita ei lääkitä vahvoilla antibiooteilla tai muilla lääkkeillä. Tähän tarkoitukseen ihanteellisin on mahdollisimman villin eläimen, eli riistan tai poron luu.

Luuliemen TOP 5 käyttötarkoitusta

  • Runsaasti ravintoaineita

Luuliemi sisältää kaikki ravinteet, jotka itse luu sisältää. Ravinteikas luuliemi on arvokas ravintolisä, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, nivelten, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita kuten kollageenia, aminohappoja sekä mineraaleja, mm. magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, fosforia ym.

  • Vahvempi suolisto on vahvempi vastustuskyky

Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään.

Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia aineita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään ja näin ollen parantamaan vastustuskykyä.

  • Vahva iho, hiukset ja kynnet

Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveenä ja elinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Luuliemellä voi pitää ”rypyt-pois hoitokuureja”. Kollageeni valmisteita käytetään nykyään paljon ihon vahvistamiseen.

  • Nivelille vahvuutta ja voimaa

Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Monet isoisistämme ja äideistämme muistaa kuinka luulientä keitettiin, jos oli nivelvaivoja tai luunmurtumia.

  • Luustolle

Lujan luuston rakentaminen ei edellytä välttämättä minkään maitotuotteen käyttöä, vaikka näin meitä usein opastetaan. Elimistö ei pysty hyödyntämään yhdellä kertaa suurta määrä kalsiumia, joka on vain yksi luuston rakennuksessa mukana olevista tekijöistä. Luuliemi tekee hyvää kaikille elimistön kudoksille, luusto mukaan lukien. Noin kolmannes luusta muodostuu kollageenista. Luuliemi sisältää sen lisäksi muita luustolle tärkeitä ravinteita helposti imeytyvässä muodossa.

Sosekeitto paahdetuista kasviksista

Katso luuliemestä tehty resepti.

Sosekeitto paahdetuista kasviksista.

Sosekeitto paahdetuista kasviksista

Maustettu luuliemi vie kielen mennessään

Kurkuma, inkivääri ja chili on terveyttä uhkuva maustekolmikko jotka luuliemeen yhdistettynä sopivat sekä lämpimäksi juomaksi kylmeneviin päiviin tai lisäämään ruoan ravintoarvoa sekä terveellisyyttä.

Kurkuma Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana. Nykyään kurkumiinia tutkitaan maailmalla kovalla mielenkiinnolla, sen vaikutuksia mm. nivelten kiputiloihin, ruoansulatusvaivoihin, vastustuskykyyn ja jopa aivojen terveyteen.

Inkivääri on monille leivonnaisista tuttu mauste. Inkivääri helpottaa monenlaisia ruoansulatusvaivoja. Inkivääri on hyödyllinen apu flunssan aikana ja sen nivelterveyttä edistävät vaikutukset ovat monille tuttuja ravintolisistä.

Chili on yksi maailman terveellisimmistä marjahedelmistä ja se sisältää runsaasti C- ja E- vitamiineja, A-vitamiinin esiasteita, B-vitamiineja, kuituja ja hivenaineita.

Biomedin Suomalainen poron luuliemijauhe valittiin yleisöäänin vuoden 2020 terveystuotteeksi. Biomed on valmistanut laadukkaan luuliemen, jota saa pakastejääpaloina sekä helppokäyttöisenä jauheena. Luulientä voi lisätä päivittäin kylmiin ja kuumiin juomiin tai ruokiin.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä