Keittiöremontti tuo uutta ilmettä koko kotiin

Julkaistu: 20.11.2023
Yhteistyö

Keittiöremontin ei tarvitse olla mittava, vaan voit uusia keittiöösi vain ne osat jotka ovat jo huonossa kunnossa tai jotka eivät enää miellytä. Elega Keittiöt on kotimainen perheyritys, joka valmistaa mittatilauksesta keittiösi Haapajärvellä.

Haluatko nähdä miten meidän keittiö remontoitiin?
Muutimme taloon, jossa oli hyvän kokoinen keittiö ja sen valkoiset kaapit olivat kauniit, mutta pyökkiset tasot, lokerikot ja muut lisäosat eivät miellyttäneet silmää. Koska olin enemmän kuin tyytyväinen aiemmin mökillemme tehtyyn Elega keittiöön, oli luontevaa toteuttaa tämäkin keittiö Elegan kanssa.

Elegalta saat asiantuntevan myyntiedustajan suunnittelemaan keittiötä

Ovimalleissa on lukuisia vaihtoehtoja ja me pohdimme perusoven ja peilioven välillä ja päädyimme kuitenkin peilioveen, sillä se tuo ilmettä ja sopii kotimme muuhun sisustukseen. Kuvastosta saattoi katsoa erilaisia laatikostovaihtoehtoja ja asiantuntevan myyntiedustajan kanssa keskustella keittiön mahdollisista ongelmakohdista ja hakea niihin ratkaisua. Syvään kulmakaappiin on mahdollista saada karuselli jolloin perälläkin oleviin astioihin pääsee helposti käsiksi. Nykyisin myös jätteiden lajittelu vaatii jo hieman tilaa ja suunnitteluvaiheessa on helppoa vielä ideoida keittiö, jossa lajittelu on huomioitu omaan tarpeeseen sopivaksi.

Tutustu Elegan keittiöihin

Keittiön yksityskohdat

Vetimet antavat keittiölle viimeisen silauksen ja koska valitsimme keittiöön tumman lattian tuomaan kontrastia, ajattelimme että mustat vetimet sitoisivat käytetyt sävyt toisiinsa.

Tason ja välitilan valinta oli vaikeinta. Pohdimme sävyiksi joko harmaan tai valkoisen sävyjä. Valitsimme lopulta marmorijäljitelmän Calacatta Verde, jonka sävyt olivat kylmiä.

Käy tutustumassa monipuoliseen valikoimaan ja rakenna unelmiesi keittiö

Alkuperäinen keittiö

Alkuperäinen keittiö näytti tältä. Siinä oli reilusti kaappeja ja laatikoita ja nurkkaan oli sijoitettu vielä kaapisto lasivitriineillä.

keittiöremontti

Purettu keittiö

Normaalisti kaapit jätetään paikalleen ja asentaja tulee sitten vaihtamaan ovet, tasot, vetimet ja muut sovitut mekanismit, mutta meidän keittiöön vaihdettiin myös lattia ja purimme keittiön osiin. Laattalattia piikattiin irti ja tilaan asennettiin remonttimiehemme toimesta vinyylilattia.

Asentajat

Elega keittiöasentajat saapuivat sovittuna päivänä ja säästivät hyväkuntoiset rungot ja asensivat huonokuntoisten tilalle uudet. Sähkömies oli tehnyt sähkötyöt välissä, sillä olin suunnitellut keittiöön hieman omia toiminnallisuuksia ja keittiöön asennettiin muun muassa kaksi uunia, tavallinen ja höyryuuni. Mikäli tarvitset remonttiin sähkö- tai putkimiestä, nekin järjestyy Elegan kautta. Uuteen keittiöön tehtiin laatikosto, jossa on useita roska-astioita helpottamassa kierrätystä. Keittiöön lisätty niemeke toimii työtasona ja tarjoilupöytänä ja sen alle on integroitu matala pakastin, sillä täyskorkea pakastin ei mahtunut järkevästi keittiöön.

Yksityiskohdat ovat tärkeitä

Altaaksi valitsin hyväksi havaitun mustan komposiittialtaan, joka viimeisteltiin mustalla hanalla. Taso- ja välitila samasta kuviosta toimii hyvin ja tuo keittiöön hieman eloa. Olin tyytyväinen peiliovivalintaan. Kulmaan asennettiin höyryuuni ja induktiotaso, sekä aktiivihiilisuodattimella toimiva liesituuletin.

Tutustu meidän uudistettuun keittiöön

Entisen lasivitriinikaapin tilalle tuli jääkaappi ja koska tila jäi muutamasta sentistä kiinni että siihen olisi mahtunut myös täyskorkea pakastin, siihen tehtiin kaappeja ja laatikoita, joita keittiössä ei voi koskaan olla liikaa. Valitsin keittiöön lasipöydän, sillä kodissamme on paljon lasi- ja kristallivalaisimia ja halusin että valo pääsee kulkemaan tilassa vapaasti. Valitsin vielä keittiön ja olohuoneen väliin jäävän kaapin lasiovisena, jotta se keventää tilaa huoneesta toiseen siirryttäessä.

Ota yhteyttä!

Mikäli sinäkin olet kiinnostunut uusimaan keittiösi ekologisesti, pyydä suomalaisen perheyhtiö Elegan myyntiedustaja luoksesi. Elegan tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä Haapajärvellä ja keittiöremontti vie vain päivän tai korkeintaan kaksi.

Tutustu mökkikeittiöremonttiimme

Mökkikeittiön remontti

Video: keittiöremontti

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä