Mökkikeittiön remontti

Julkaistu: 21.10.2020
Yhteistyö

Keittiö on kodin sydän. Sen ympärillä vietetään arkea ja juhlaa, eikä ole
yhdentekevää, että sen toiminnallisuudetkin helpottavat arkea. Oletko miettinyt keittiöremonttia, mutta sen kustannukset mietityttävät ja remontin aiheuttama sotku ja remontin aikainen ruoanlaittojärjestely aiheuttavat ajatuksenakin hikikarpaloita. Elega keittiöt tarjoaa helpon ja ekologisen vaihtoehdon ja keittiö on valmis niin nopeasti, ettet ehdi huomatakaan, yhden työpäivän aikana. Katso miten keittiöremontin hinta muodostuu.

>> TILAA TÄSTÄ ILMAINEN KEITTIÖSUUNNITTELU <<

Useimmat keittiöt ovat vielä rungoiltaan täysin käyttökelpoiset. Miksi siis uusia koko keittiötä, kun keittiön kaapin ovet ja työtasot vaihtamalla saa jo täysin uuden ilmeen. Huonokuntoiset rungot voidaan toki uusia ja toiminnallisuuksia lisätä lisäkaapistoilla ja erilaisilla säilytysratkaisuilla ja mekanismeilla. Elega on kotimainen, vuonna 1991 perustettu yritys ja sen tuotteet valmistetaan mittatilauksena Haapajärven tehtaalla. Elega asentaa keskimäärin 3000 keittiötä vuosittain. Kokenut keittiösuunnittelija saapuu luoksesi kohteeseen ja kuuntelee toiveesi. Hän osaa kertoa millaisia mahdollisuuksia on tarjolla ja voit malliovia ja mallitasoja apuna käyttäen hahmottaa helposti omaan makuusi sopivat materiaalit. Myös keittiön altaat, vetimet ja muut keittiöön tarvittavat tarvikkeet voit tilata samalla kertaa.

Haluatko nähdä, miten Hellapoliisin mökkikeittiö uusittiin?

Hankimme pienen, vaatimattoman mökin loppukesästä 2020 Mikkeliin kuuluvalta Haukivuorelta. Yhden huoneen mökki oli männynvärinen ja siinä oli pieni, siniovinen keittiö kaasuliesineen. Olimme kuitenkin päättäneet panostaa sähköihin, joten kaasuliesi siirrettiin erilliseen kesäkeittiörakennukseen.

Ennen remonttia

Kuva: Myynti-ilmoitus/Kotijoukkue/Mikkeli

Ennen remonttia

Kuva: Myynti-ilmoitus/Kotijoukkue/Mikkeli

Maalasimme mökin seinät ja katon valkoiseksi ja ammattimies kävi hiomassa lattian ja se maalattiin vaaleanharmaaksi. Maalasimme sinisen keittiön ovet ensin harmaalla kalustemaalilla, mutta pikkuisessa keittiössä ilmeni muutamia ongelmia, jotka häiritsivät meitä. Kulmakaapissa ovien väleissä oli ruma kolo ja suihkuverholla peitetty roskakaappi oli muita kaappeja matalammalla. Tila loppui myös hieman kesken. Pohdimme ratkaisuja, kunnes löysimme kiinnostavan kotimaisen Elegan. Edellisten omistajien laittamat kaapinrungot olivat kuin uusia. Elegan konsepti sopi meille mainiosti, sillä hyväkuntoiset kaapinrungot saivat jäädä paikalleen, epäsopiva runko vaihdettiin uuteen ja keittiöön lisättiin muutama ylimääräinen runko-osa, jotta saimme sijoitettua tilaan kalusteisiin upotetun uunin ja integroidun jääkaapin.

Ennen remonttia

Kuva: Myynti-ilmoitus/Kotijoukkue/Mikkeli

Keittiösuunnittelija saapui sovitusti mökillemme ja hänellä oli aikaa kuunnella toiveemme ja pohtia kanssamme toimivia ratkaisuja. Kokeilimme erilaisten ovien avulla mikä voisi olla sopiva sävy. Työtasoissa oli runsaasti valinnanvaraa ja mieleiset löytyivät helposti lattian sävyyn sovittamalla. Lopuksi valitsimme mieleiset vetimet. Vaikka mökkiin ei tulekaan vesi sisälle, halusimme sijoittaa tasoon altaan, josta vedet valuvat imeytyskenttään. Näin ruoanlaitossa käytettävät nesteet voi näppärästi valuttaa pois. Kokemuksesta valitsimme komposiittialtaan, joka on kestävä ja tyylikäs, eikä naarmuunnu ja tummu käytössä.

Asentaja

Mukava keittiöasentaja uurasti päivän ja illansuussa upea keittiömme oli valmis.

Sitten jäimme odottelemaan, että kaapinovet ja tasot ovat valmistuneet.
Pian tuli päivä, kun sovimme asennusajankohdan ja menimme mökille tyhjentämään keittiön työtasot. Astiat saivat jäädä kaappeihin, joihin vaihdettiin vain ovet.

Remontin jälkeen

Se ylitti kaikki odotuksemme. Tämän keittiön toteutus sujui helposti ja vaivatta. Tutustu sinäkin kotimaiseen Elega-keittiöön ja tilaa oma suunnitteluaikasi.

TILAA ILMAINEN KEITTIÖSUUNNITTELU
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä