Haastattelussa kokki Henri Alen

Julkaistu: 10.04.2009
Henri Alen

(Kuva: Jukka Rapo)

Henri Alen on 31-vuotias, tv:stä tuttu kokki, joka pyörittää omaa catering-yritystään ja kokkaa kotona omalle perheelleen. Hellapoliisi otti selvää mitä Henrille kuuluu.

Millainen työhistoria sinulla on ravintola-alalta?

Työhistoriasta löytyy monenlaista laidasta laitaan. Viimeisimmät ravintolat olivat ravintola Nokka ja Savoy. Sittemmin olen työskennellyt cateringin parissa. Nykyään työskentelen omassa yrityksessä nimeltä Muru-dining Oy.

Onko ruoanlaitto sinusta aina hauskaa, vai tuleeko hetkiä jolloin tekisit mieluummin jotain muuta?
99% pidän ruoanlaitosta suunnattomasti. Välillä kiireessä tuntuu silti siltä, että voisi olla kokkaamattakin. Mutta nälkä pitää huolen siitä, että ruokaa tulee tehtyä paljon!
Mikä on lempiraaka-aineidesi Top 5?
1. Hyvä rapea salaatti
2. sitruuna
3. oliiviöljy
4. kukkaissuola
5. parsa

Kuinka monta henkeä perheesi ruokapöydässä istuu?
Kolme herkkusuuta joista nuorin on 1v ja 3kk.

Millaista ruokaa valmistat yleensä kotona?
Nopeaa ja raikasta. Paljon salaatteja, pastoja ja vihannesruokia.

Mitä ruokakaapistasi löytyy aina varmasti?
Tomaattimurskaa, pastaa ja oliiveja.

Mitä ruokakaapistasi ei missään tapauksessa löydy?
Eineksiä

Mielenkiintoisin työpaikkasi, miksi?

Tämänhetkinen ehdottomasti. Jos jokin menee pieleen, voi aina katsoa peiliin ja syyllinen löytyy!

Eksoottisin raaka-aine, jota olet käsitellyt?

Kukon heltat. Ei lempijuttujani!

Oletko koskaan saanut eteesi raaka-ainetta, josta et ole ennen kuullutkaan?
Ei ole vielä tullut vastaan sitä ongelmaa.

Mitä työvälinettä ilman et tulisi toimeen?
Terävää veistä ja kunnon työjalkineita.

Syötkö koskaan pikaruokapaikoissa tai tilaatko esimerkiksi pizzaa?
Pakko myöntää, että joskus yön sydämellä, kun nälkä yllättää tulee purilainen syötyä.

Millainen voisi olla sinun suunnittelema Ylioppilasjuhla/valmistujaisjuhlamenu seisovassa pöydässä?
Raikkaita juttuja moneen makuun. Usein juhlissahan on vanhempaa sakkia ja sitten juhlakalun kavereita. Siis jokaiselle jotakin. Paljon kasviksia, kun kevät on ovella.

Miten rentoudut?
Saunomalla ja käymällä kuntosalilla, jos jaksan.

Mitä Henri Alen tekee kahdenkymmenen vuoden kuluttua?

Luultavasti kokkaa samoja ruokia, mutta hiukan harmaantuneena!

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä