10 x jouluiset askartelut: joko olet kokeillut näitä?

Julkaistu: 27.09.2023

Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall

Joulun odotus voi tuntua tuskastuttavan pitkältä, mutta onneksi joulufiilistä voi luoda etukäteen kivoilla jouluaskarteluilla. Tästä artikkelista löydät vinkit kymmeneen jouluaskarteluun!

10 jouluaskartelua, joita voit tehdä kotona
Osan näistä kivoista ideoista voit toteuttaa myös yhdessä lasten kanssa!

1.Erilaiset joulukoristeet joulukuuseen on helppo tehdä itse

Kauniita joulukoristeita on mukava tehdä itse, sillä yksi koriste valmistuu melko nopeasti. Joulukuusen roikkuvat pallot, hahmot ja koristenauhat voi valmistaa monenlaisista materiaaleista.

Lasten kanssa koristeiden valmistukseen kannattaa käyttää särkymättömiä materiaaleja, kuten askartelupalloja, kovettuvaa muovailumassaa tai paksua kartonkia. Inspiroivat joulukuusenkoristeet löytyvät esimerkiksi Muurla-, Winteria- ja DecoKing -merkeiltä. Valmiit joulukuusenkoristeet ja askartelutarvikkeet omien koristeiden tekemiseen voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

2. Kauniit kortit postiin ja paketteihin

Joulukortit ovat yksi tavallisimmista jouluaskarteluista, joita tehdään usein lasten kanssa. Askartelu yhdessä edesauttaa lasten hienomotoristen taitojen kehittymistä ja kädentaitoja painotetaankin esimerkiksi Montessori pedagogiikassa. Taitavimmat askartelijat tekevät kolmiulotteisia kortteja tai hauskoja pop-up -joulukortteja, joissa jouluinen maisema kohoaa kortista saajan avatessa sen. Korttitarvikkeet ja koristeet löytyvät Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta.

3. Itse tehdyissä kynttilöissä on joulun taikaa

Kynttilöitä voi tehdä itse esimerkiksi mehiläisvahasta tai parafiinivahasta. Kuuman vahan käsittely vaatii varovaisuutta, joten kynttilöiden tekeminen onnistuu yhdessä aikaisintaan kouluikäisen lapsen kanssa. Kynttilöitä voi valaa kruunukynttilöiksi sydänlangan ympärille tai käyttää muottia erilaisten pöytäkynttilöiden tekemiseen.

4. Tämä jouluinen askartelu on myös loistava lahjaidea

Oletko koskaan kokeillut tehdä itse saippuaa? Saippuapaloja on kätevä tehdä esimerkiksi silikonisilla muoteilla. Joulusaippuaan voi lisätä tuoksuksi kanelia tai kardemummaa. Söpöt
saippuat ovat myös kivoja lahjaideoita.

5. Pikkuinen tonttuovi on hauska tehdä lasten kanssa

Jotta tontut pääsevät tekemään joulupukille selontekoa kilteistä lapsista, pitää tontuilla tietenkin olla kulkuväylä taloon. Pikkuruinen tonttuovi on hauska koriste, jonka voi askarrella
vaikkapa olohuoneen lattianrajaan. Tonttuoven ja sen ympärillä olevien koristeiden materiaaleiksi käyvät esimerkiksi kartonki, puu tai kierrätysmateriaalit. Vain mielikuvitus on rajana!

6. Ovikranssi on näyttävä koriste

Ovikranssi tuo joulun tunnelmaa jo ovella. Kranssiin voi käyttää luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä, havuja ja oksia, mutta myös kangasta, nauhoja ja askarteluhelmiä, joita löytyy esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupan askarteluosastolta.

7. Perinteiset olkikoristeet tarjoavat haastetta

Jos tykkäät perinteistä ja kaipaat haastetta askarteluun, kokeile tehdä täksi jouluksi himmeli tai olkipukki itse. Olki materiaalina voi olla ensikertalaiselle haasteellinen, mutta siitä saa taivuteltua ihania, luonnonläheisiä koristeita.

8. Joulusukan voi tehdä jämämateriaaleista

Takan reunalle tai seinustalle kiinnitettävän joulusukan voi tehdä siitä materiaalista, mitä kotoa sattuu löytymään. Joulusukan voi ommella kotoa löytyvistä kankaista, huovuttaa, virkata tai neuloa. Hauskan joulusukan voi myös tuunata vanhasta parittomasta villasukasta.

9. Entä jos tekisit joulukalenterin itse?

Hienon joulukalenterin voi askarrella itse esimerkiksi erilaisista sukista tai jouluisista kangas-tai paperipusseista. Luvuilla 1 – 24 numeroituihin sukkiin tai pusseihin voi laittaa haluamansa yllätykset.

Kestävän joulukalenterin voi ommella: tarvitset ison paksuhkon kankaan, johon ompelet 24 haluamasi kokoista taskua. Kalenterin voi nikkaroida myös puusta. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa on runsaasti erilaisia joulukalentereita, kuten muun muassa puiset, LED-valoilla ja 24:llä pienellä laatikolla varustetut jouluiset kalenterit.

10. Kruunaa lahja persoonallisella pakkauksella

Tavallisestakin lahjasta voi tehdä persoonallisen hienolla paketoinnilla. Parhaimmassa tapauksessa lahjapaketti on niin kaunis tai käytännöllinen, ettei sitä tarvitse heittää pois joulun jälkeen. Esimerkiksi korun voi paketoida itse nikkaroituun korurasiaan, lapsen lelulahjan voi antaa lelulaatikossa tai herkkulahjat antaa itse koristellussa keksipurkissa. Paketointiin sopivia lahjapapereita, nauhoja ja muita tarvikkeita voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä