Kinkkuvoileipäkakun teko

09/11/2007 19:00
Osumia 102471
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 42)
HuonoinParas 
Kinkkuvoileipäkakun teko



Kinkkuvoileipäkakun teko

Olen käyttänyt tähän kakkuun isoja paahtoleipiä, sekä Real-leivän vastaavaa versiota Pirkka-sarjan tuotteena. Kakku pitäisi riittää periaatteessa 15:lle, mutta se riippuu tietysti paljon siitä mitä muuta on tarjolla.
Varaa vaaleita leipäviipaleita kolmeen kerrokseen yhteensä 12 viipaletta, tummaa leipää kahteen kerrokseen yhteensä 8-9 viipaletta. Leikkaa leivistä ensin kaikki reunat. Tässä päällä on kinkkutäyte, jonka ainekset kerron myöhemmin.



Tässä on päällä ruohosipulituorejuustosta ja creme fraichesta tehty tahna, joka on maustettu vielä  persiljasilpulla.



Tässä on kakku, joka on ollut jääkaapissa yli yön, painona on ollut päällä muovinen leikkuulauta. Olen tasoittanut reunat leikkaamalla ylimääräiset tursuilevat palat pois.



Tässä on päälle levitetty majoneesia.

Tässä on kakku valmiina. Päällä on ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä 150 g ja kurkkusydämiä, viinirypäleitä, sekä persikanpaloja, reunoilla on runsaasti persiljasilppua.

Kakun ainekset:
12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
8-9 ruisleipäviipaletta
n 2,5 dl vettä, johon on liuotettu 1 kasvisliemikuutio

Täyte 1:
350 g palvikinkkua palana
200-250 g creme fraichea
 puolikas punainen paprika
1 tl sinappia

Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.

Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200- 250 g creme fraichea
persiljaa silppuna

Sekoita ainekset keskenään.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä (kostutin ruokalusikalla, en tiedä onko se täsmälleen saman kokoinen, kuin mittasarjassa oleva rkl).

Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä. Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti.

Päälle:
400 g majoneesia
150 g ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä
viinirypäleitä
kurkkua
persiljaa
salaatinlehtiä

Levitä päälle majoneesi. Koristele makusi mukaan.

Tässä kakussa täytteet olivat aika reilut, pienemmilläkin ainesuhteilla olisi tullut hyvä kakku.

 

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Kariniemen