Vihreäkeiju yrttitarha

Vihreäkeiju-Woodly

Tervetuloa Vihreäkeijun yrttitarhaan!


Täältä löydät herkulliset reseptit yrttien käyttöön. Aivan tavallisetkin arkiruoat saavat ihan uutta makua tuoreista yrteistä. Vihreäkeijun yrtit kasvatetaan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa, josta ne ovat matkanneet suomalaisten ruokapöytiin jo 30 vuoden ajan. Ympärivuotisesti kasvatetut yrtit kasvavat Honkatarhojen ja Kyröntarhojen kasvihuoneilla.

Vihreäkeijun arvomaailma perustuu puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin. Suurin osa raaka-aineista niin siementen, kuin pakkaustenkin osalta tulee kotimaisilta toimijoilta ja osaava henkilökunta pitää huolen, että tuotteet ovat tuoreita, laadukkaita ja tasalaatuisia. Lähes täysin automatisoitu toiminta yhdistettynä työntekijöiden osaamiseen ja jatkuvaan kouluttamiseen, sekä huippuluokan kehitystiimi ja biologit varmistavat, että tuotteet ovat varmasti turvallisia ja houkuttavia käyttää. Ruukkusalaattien rinnalla kasvatetaan erilaisia yrttejä ja tuotekehitys kehittää jatkuvasti uusia makuelämyksiä kuluttajille luontoa kunnioittaen.

Vihreäkeiju jääsalaatti

Leikattu jääsalaatti on tämän hetken suosituin salaatti. Se on rapea ja hauska rouskuteltava, josta loihdit runsaan houkuttelevat salaatit. Perussalaatti, joka soveltuu moneen käyttötarkoitukseen. Se kestää myös nopean lämmittämisen ja esimerkiksi wok-vihanneksena se on vertaansa vailla. Sisältää monia terveydelle hyödyllisiä hiven- ja kivennäisaineita sekä useita vitamiineja. Vihreäkeijun jääsalaatit tuotetaan Honkatarhoilla, Honkajoen energiapuistossa.

Viljelijä: Honkatarhat Oy, Kyröntarhat Oy

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia48 kJ/11 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.1 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini0.9 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g

Vihreäkeiju makea frisee

Lehtisalaatin raikas väri ja jääsalaattia muistuttava rapeus. Makean friseen koostumus on pehmeämpi kuin jääsalaatin, ja sen suosio onkin kasvanut viime vuosina. Makea frisee on loistava pohja jokaiselle salaatille. Monen lapsiperheen suosikki makeutensa vuoksi – ehkäpä sinunkin? Vihreäkeijun makea frisee tuotetaan Honkatarhoilla, Honkajoen energiapuistossa.

Viljelijä: Honkatarhat Oy

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia53 kJ/13 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.2 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini1.1 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g

Vihreäkeiju punainen jääsalaatti

Raikas ja rapsakka uutuus salaatti, jonka suuret lehdet ovat kauniin punertavan väriset. Punainen jääsalaatti on maultaan voimakkaampi sekä rapeudeltaan hieman pehmeämpi kuin tavallinen jääsalaatti. Punainen jääsalaatti tuo väriä ja makua erilaisiin salaatteihin.

Viljelijä: Honkatarhat Oy

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia53 kJ/13 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.2 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini1.1 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g

Hellapoliisi: Vihreäkeiju yrttitarha - Jääsalaatti ruukussa

Vihreäkeiju jääsalaatti, ruukku

Jääsalaatti on tämän hetken suosituin salaatti. Se on rapea ja hauska rouskuteltava, josta loihdit runsaan houkuttelevat salaatit. Perussalaatti, joka soveltuu moneen käyttötarkoitukseen. Se kestää myös nopean lämmittämisen ja esimerkiksi wok-vihanneksena se on vertaansa vailla. Sisältää monia terveydelle hyödyllisiä hiven- ja kivennäisaineita sekä useita vitamiineja. Vihreäkeijun ruukkujääsalaatit tuotetaan Honkatarhoilla, Honkajoen energiapuistossa.

Viljelijä: Honkatarhat Oy

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia48 kJ/11 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.1 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini0.9 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g
Hellapoliisi: Vihreäkeiju yrttitarha - Tammenlehti

Vihreäkeiju tammenlehti

Tammenlehtisalaatti tekee reipasta tuloaan suomalaisiin ruokapöytiin. Se on maultaan mieto perussalaatti, jonka lehdet ovat kauniin punertavat ja tammenlehden muotoiset. Sen kasvava suosio johtunee paitsi sen piristävästä ulkonäöstä myös sen sisältämistä ravintoaineista. Siinä on runsaasti mm. K-vitamiinia ja beetakaroteenia. Tammenlehväsalaattia sopii hyvin vihersmoothien ainesosaksi.

Viljelijä: Honkatarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia53 kJ/13 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.2 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini1.1 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g
Hellapoliisi: Vihreäkeiju yrttitarha - Mix-salaatti

Vihreäkeiju mix-salaatti

Tästä tuotteesta saat näyttävän, houkuttelevan ja värikkään salaatin helposti. Ruukussa on kaksi erilaista salaattia valmiina, joten käyttö on helppoa jo nopeaa: katkaiset vain salaatin ruukusta, revit lehdet hienommiksi ja lisäät mieleisesi lisäkkeet salaatin joukkoon.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia53 kJ/13 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.2 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini1.1 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g

Vihreäkeiju lehtisalaatti

Suomalaisten suosima monikäyttöinen perussalaatti. Leivälle, aterian koristeeksi, salaatteihin tai suoraan suuhun sellaisenaan. Maultaan mieto ja mehukas. Sisältää kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Vihannestiskin makuvarma valinta kaikille salaatinsyöjille.

Viljelijä: Honkatarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

RAVINTOSISÄLTÖ100G
Energia53 kJ/13 kcal
Rasva
josta tyydyttyneitä
0.2 g
0 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
1 g
1 g
Proteiini1.1 g
Suola0.06 g
Ravintokuitu1.1 g
Laktoosi0 g

Timjami

Timjami on voimakas ja aromaattinen yrtti, joka kestää pitkääkin haudutusta. Timjami on yksi maailman vanhimmista mauste- ja lääkekasveista. Se sisältää eteeristä öljyä ja flavonoideja. Timjami sopii liha-, kala-, kana- ja kasvisruokiin sekä salaatinkastikkeiden ja marinadien ainesosaksi.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Kokeile marja- ja hedelmäjälkiruokiin

Korianteri

Korianteri on yksi suosituimmista yrteistä maailmalla, erityisesti Intian, Thaimaan, Meksikon, Kiinan ja Ranskan keittiöissä. Korianterin maku jakaa mielipiteitä: sitä joko vihataan tai rakastetaan. Korianterin maku on parhaimmillaan tuoreena, joten lisää se ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä

Vinkki: kokeile salaatteihin, humukseen tai tex mex-ruokiin.


Basilika

Vahvatuoksuinen basilika sopii moneen ruokaan. Erityisesti basilika tunnetaan Italian keittiöstä, mutta on tuttu myös Aasian keittiöissä. Basilika sopii hyvin tomaatin ja valkosipulin kaveriksi. Se antaa lisämakua pastaan, pizzaan ja salaatteihin. Kokeile munakkaisiin, piirakoihin tai keittojen koristeeksi. Lisää basilika ruokaan vasta valmistuksen loppuvaiheessa.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilytä huoneenlämmössä.

Vinkki: Lempeä yrtti, joten käytä runsaasti

Lipstikka

Lipstikka sopii erityisesti vahvojen makujen ystäville. Se sopii liha- ja kasvisruokiin. Lipstikka on vahva yrtti ja kestää pitkääkin haudutusta. Lipstikka on tuttu lihaliemikuution mausteena ja sopiikin hyvin yhteen muiden vahvojen yrttien kanssa.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Sido langalla lipstikan, timjamin, salvian ja rosmariinin varsia tiiviiksi nyytiksi. Laita maustekimppu ruoanlaiton alkuvaiheessa pataruoan joukkoon.

Salvia

Lipstikka sopii erityisesti vahvojen makujen ystäville. Se sopii liha- ja kasvisruokiin. Lipstikka on vahva yrtti ja kestää pitkääkin haudutusta. Lipstikka on tuttu lihaliemikuution mausteena ja sopiikin hyvin yhteen muiden vahvojen yrttien kanssa.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Sido langalla lipstikan, timjamin, salvian ja rosmariinin varsia tiiviiksi nyytiksi. Laita maustekimppu ruoanlaiton alkuvaiheessa pataruoan joukkoon.


Vahva minttu

Vahva minttu sopii lammas ja riistaruokien sekä erilaisten juomien maustamiseen. Vahva minttu sisältää paljon rautaa ja c-vitamiinia.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten huoneenlämmössä.

Vinkki: Vahva minttu kestää kuumennusta paremmin kuin tavallinen minttu.

Rosmariini

Rosmariini on vahva yrtti ja kestää pitkääkin haudutusta. Rosmariinia käytetään yleisesti lammas- ja riistaruokiin sekä marinointiin, mutta se sopii monen muunkin ruuan maustamiseen.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Tee maustekimppu rosmariinin, timjamin ja salvian versoista. Sido versot langalla ja laita keiton joukkoon antamaan makua. Poista maustenyytti, kun keitto on valmis.

Viinisuolaheinä

Viinisuolaheinän punertavat lehdet maistuvat miedosti happamalta ja suolaiselta. Se sopii hyvin erilaisiin salaattisekoituksiin. Voimakas ja upea mausteyrtti – käytä rohkeasti, mutta pienissä määrin.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Kokeile juustojen kanssa


Lehtipersilja

Lehtipersiljan maku on tavallista persiljaa voimakkaampi ja se sopii perusyrttinä monen ruoan maustajaksi. Lehtipersilja sopii hyvin yhteen sipulin, ruohosipulin ja valkosipulin kanssa. Sen maku muistuttaa korianteria. Lehtipersilja lisätään lämpimään ruokaan pariksi minuutiksi kypsennyksen loppuvaiheessa vapauttamaan arominsa, jotta sen maku lämmön vaikutuksesta hiukan ”pehmenee”

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: voimakkaampi maku kuin tavallisessa persiljassa.

Oregano

Oregano on erityisesti italialaisen keittiön mauste, joka tunnetaan pizzan, pastan ja tomaattiruokien maustajana. Oregano sopii kaikkeen ruoan maustamiseen.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Maustaa tacot ja tortillat

Sitruunamelissa

Sitruunamelissan pehmeät lehdet tuoksuvat ja maistuvat sitruunalle. Se sopii sellaisenaan käytettäväksi jälkiruokien koristeluun tai juomiin ja pääruokiin, joihin halutaan sitruunan makua. Kansanlääkinnässä sitruunamelissaa on käytetty rauhoittavana ja verenpainetta alentavana rohtona. Sitruunamelissan mintun ja sitruunan kaltainen aromi yllättää, kun käytät sitä rohkeasti ruoanlaitossa perinteisen koristeyrtin sijaan.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Vinkki: Käytä rohkeasti ruoanlaitossa perinteisen koristeyrtin sijaan, sisätää raikkaan sitrusmaisen aromin.


Minttu

Mintun raikas ja hienoarominen maku sopii hyvin juomiin, jälkiruokiin ja pääruokiin. Minttu saa makunsa mentonista, minttuöljystä. Minttua käytetään lammasruokiin, kastikkeisiin ja minttuöljyihin. Lämmin minttutee rauhoittaa vatsaa.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten huoneenlämmössä.

Vinkki: Laita kourallinen mintun versoja mukiin ja kaada kiehuvaa vettä päälle, anna hautua 5 min ja poista versot.

Ruohosipuli

Ruohosipuli on mukavasti sipulinen mieto maustekasvi. Se sopii maustamiseen ja koristeluun. Ruohosipulin intohimoisimmat ystävät maistelevat sitä sellaisenaan. Silppua ruohosipulia keittoihin, salaatteihin tai leivälle. Kermaviilistä ja ruohosipulista saat kätevästi maukkaan salaattikastikkeen. Lisää ruohosipuli ruoanlaiton loppuvaiheessa. Ruohosipuli sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia.

Viljelijä: Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Leikkaa versot terävällä veitsellä, jottei verson päät tummu

Persilja

Persilja on varmasti kaikille tuttu perinteinen yrtti. Se soveltuu hyvin keittoihin ja kastikkeisiin. Voit kokeilla sitä myös munavoin maustajaksi. Kun käytät persiljaa tuoreena voileivällä tai salaateissa, saat eniten hyötyä sen tarjoamista vitamiineista. Se sisältää muun muassa rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Lisää tuore persilja ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Viljelijä: Honkatarhat Oy, Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä

Vinkki: Voit leikata rohkeasti myös varret mukaan.


Tilli

Suomen tunnetuin ja suosituin yrttimauste on kiistatta tuore tilli. Se sopii erittäin hyvin kala-, kasvis- ja äyriäisruokiin sekä kauniiksi koristeeksi keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden päälle. Rapujen kaverina se on keittiömestareiden ehdoton must! Tilli on hienostuneen makuinen ja se sisältää runsaasti rautaa. Lisää tilli ruoanlaiton loppuvaiheessa.

Viljelijä: Honkatarhat Oy, Kyröntarhat Oy

Säilyy parhaiten viileässä.

Vinkki: Hyödynnä varret kalan graavaamisessa

TIESITKÖ, ETTÄ…

🌿 Kasvien kastelussa Vihreäkeiju käyttää suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä Vihreäkeiju hyödyntää biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneille syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Lämpöenergian lähteenä Vihreäkeiju käyttää Honkatarhoilla hukkalämpöä, joka on peräisin alueen toisen yrityksen lauhdelämmöstä
🌿

Honkatarhat on ensimmäinen suomalainen
kasvihuoneviljelmä, jolle on myönnetty IP Sigill ympäristösertifikaatti

Teksti ja kuvat: vihreakeiju.fi

Yhteistyössä

Viesti