Myllyn Paras julkaisee Suomen ensimmäisen täysin kotimaisen pastasarjan

Julkaistu: 18.11.2021
Yhteistyö Myllyn Paras logo

Tiesitkö, että Suomessa tehty kotimainen pasta ei olekaan täysin kotimaista? Suomalaisen viljan lisäksi pastoissa on aina rakennetta tuovaa durum-vehnää, jota tuodaan ulkomailta. Nyt Myllyn Paras tuo markkinoille täysin kotimaisen vaihtoehdon.

Kesäkuussa kaupan hyllyiltä löytyy Suomen ensimmäinen 100-prosenttisesti kotimainen kuviopastatuotesarja. Siihen kuuluu kolme erilaista pastaa: kierrepasta, simpukkapasta ja putkipasta. Uusi tuotesarja vastaa kuluttajien toiveisiin, sillä täysin kotimaista pastaa on toivottu Myllyn Parhaalta jo pidempään. Täysin kotimainen pasta on pitkän tuotekehityksen tulos. ”Vuosi sitten kehittelimme markkinoille kokonaan kotimaisen makaronin ja nyt otimme seuraavan askeleen pastasarjan muodossa. Tämä on meille huima hyppy. Valmistamme valtaosan Suomessa myytävästä makaronista, mutta kuviopastamarkkinaa hallitsevat Italiasta ja muualta tulevat tuontipastat. Tätä markkinaa lähdemme haastamaan nyt kokonaan kotimaisella pastalla”, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja Miska Kuusela sanoo.
Kansainväliset pastamerkit valmistavat pastat yleensä durum-vehnästä, mutta Suomessa pastan joukossa on usein lisäksi kotimaista vehnää. Ulkomailta tuotava durum-vehnä on kovempaa ja rakenteeltaan erilaista kuin suomalainen vehnä. Sitä ei kuitenkaan voi kasvattaa Suomessa, sillä se vaatii kasvaakseen lämpimämmän ilmaston.

Kotimaisuusastetta kasvatetaan entisestään

Kotimaisen kuviopastan valmistaminen Myllyn Parhaalle oli todellinen haaste. Kehitystyöhön meni kaiken kaikkiaan kolme vuotta, joista viimeinen vuosi hommia tehtiin täysillä. Kokonaan kotimaisesta vehnästä valmistetun pastan suurin ongelma oli sen pehmeämpi rakenne.
Pasta piti saada pysymään kasassa sekä kuivassa muodossa että keitettynä. Lisäksi siitä piti saada mahdollisimman napakka ja mahdollisimman vähän tarttuva. Mielestäni lopulta onnistuimme selättämään nämä haasteet hienosti”, Kuusela toteaa.
Myllyn Paras on lisännyt kotimaisen vehnän määrää hiljalleen makaroni- ja pastatuotteissaan. Nyt he pyrkivät jatkamaan samalla linjalla kasvattaen tuotteiden kotimaisuusastetta entisestään.
Meidän käyttämistämme raaka-aineista peräti 90 prosenttia on kotimaisia. Ulkomailta meille tuodaan ainoastaan riisiä, spagettia ja durum-vehnää, koska niitä ei saa Suomesta. Suosimme lähiviljelijöitä ja siksi kotimaiset raaka-aineet tulevat Hyvinkäälle pääsääntöisesti alle 200 kilometrin päästä.”

Myllyn Paras Kierrepasta 500 g

Täysin kotimaisesta viljasta valmistettu kuviopasta arjen monipuoliseen ruoanlaittoon. Perinteinen kierremuoto kietoo herkulliset kastikkeet huomaansa. Kokeile vaikkapa tomaattiseen lihapullapastaan.

Käyttöohje
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään pasta. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Keitetään n. 7 min, valutetaan lävikössä. Mikäli kierrepastaa käytetään laatikoihin ja paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.

Käyttökohde
Soveltuu monipuolisesti erilaisiin pastaruokiin, erityisesti kastikkeen kanssa tarjoiltavaksi, myös erilaisiin paistoksiin ja salaatteihin.

Myllyn Paras Putkipasta 500 g

Täysin kotimaisesta viljasta valmistettu kuviopasta arjen monipuoliseen ruoanlaittoon. Tuttu uritettu, vinoon leikattu putkimuoto, johon erityisesti mehevät tomaattikastikkeet tarttuvat helposti. Erinomaista vaikkapa miilunpolttajan pastassa tai sitruunaisessa lohipastassa.

Käyttöohje
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään pasta. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Keitetään n. 8 min, valutetaan lävikössä. Mikäli pastaa käytetään laatikoihin ja paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.

Käyttökohde
Soveltuu monipuolisesti erilaisiin pastaruokiin, erityisesti kastikkeen kanssa tarjoiltavaksi, myös erilaisiin paistoksiin ja salaatteihin.

Myllyn Paras Simpukkapasta 500 g

Täysin kotimaisesta viljasta valmistettu kuviopasta arjen monipuoliseen ruoanlaittoon. Suurehko avoin simpukkamuoto kerää herkullisen sakeat kastikkeet jokaiseen suupalaan, vaikkapa hunajaisen juurespastan reseptissä.

Käyttöohje
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään pasta. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Keitetään n. 9 min, valutetaan lävikössä. Mikäli simpukkapastaa käytetään laatikoihin ja paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.

Käyttökohde
Soveltuu monipuolisesti erilaisiin pastaruokiin, erityisesti kastikkeen kanssa tarjoiltavaksi, myös erilaisiin paistoksiin ja salaatteihin.

Kuvat ja teksti: Myllyn Paras

Onko yritykselläsi tai brändilläsi uutuustuote?

Haluaisitko nähdä tuotteesi Hellapoliisi -sivustolla? Se voi olla sesongin ruokatuote, ruoanvalmistusväline, keittiötekstiili tai lähes mihin tahansa elämän osa-alueeseen liittyvä tuote tai palvelu, jolle toivot lisää silmäpareja.
Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan juuri tälle tuotteelle sopiva näkyvyys!

Ota yhteyttä

Muita tuotevinkkejämme

Yhteistyössä