Dovgan: Kondensoitu maito

Julkaistu: 29.11.2021
Yhteistyö

Kondensoitu maito on maidosta keittämällä valmistettua tiivistettyä maitoa, johon on lisätty sokeria. Kondensoitua eli tiivistettyä maitoa myydään sekä makeutettuna (sininen purkki) että valmiiksi karamellisoituna, toffeemaisena kastikkeena (ruskea purkki).

Kondensoitu maito on kätevä aines niin leivonnassa kuin jälkiruoissa. Maitotiiviste kuuluu moniin suosittuihin leivonnaisiin, kuten banoffee-piiraseen, key lime -piirakkaan ja juustokakkuihin. Siitä voi myös tehdä helposti kermaisen pehmeää jäätelöä tai monenlaisia makeisia kuten fudgea, snickersiä, bounty-patukoita tai twixejä.

Valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche) voi käyttää sellaisenaan tai kuumennettuna kinuskikastikkeen tapaan. Se käy myös kakkujen ja kuppikakkujen kuorrutuksiin tai täytteeksi. Kesällä huoneenlämmössä säilyvä maitotiiviste on kätevä vaikka mökillä, jossa maitotiiviste käy esim. lettutaikinaan tai vaniljakastikkeen tavoin omena- tai marjapiirakoille. Kondensoidulla maidolla voi hyvin korvata maidon kahvissa tai teessä tai makeuttaa kylmät juomat kuten pirtelöt tai frappet.

Kondensoitua maitoa myydään säilykepurkissa ja nykyään sitä löytyy lähes kaikista suuremmista ruokakaupoista ja monista pienistä lähikaupoista (mm. K-citymarket, K-supermarket, Prisma, S-market, Tokmannit). Parasta on kysyä myyjältä, sillä eri kaupoissa kondensoitu maito voi olla eri hyllyssä. Useimmiten kondensoitu maito löytyy samasta paikasta kuin kookosmaidot tai muut leivontatuotteet.

Katso kondensoidusta maidosta tehtyjä reseptejä

Kondensoidusta maidosta syntyvät parhaat makeat jälkiruuat. Maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi. Kokeile kondensoitua maitoa esimerkiksi key lime -piirakkaan, jäätelön valmistukseen, itse tehtyyn fudgeen tai suosittuun banoffee-torttuun. Juustokakussa makeutettu maitotiiviste tekee kakusta silkkisen pehmeää eikä juoksettumisen vaaraa ole.

Katso reseptejä

Mihin kondensoitua maitoa käytetään?

Kondensoidusta maidosta syntyvät parhaat makeat jälkiruuat. Maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi. Kokeile kondensoitua maitoa esimerkiksi key lime -piirakkaan, jäätelön valmistukseen, itse tehtyyn fudgeen tai suosittuun banoffee-torttuun. Juustokakussa makeutettu maitotiiviste tekee kakusta silkkisen pehmeää eikä juoksettumisen vaaraa ole.

Onko yritykselläsi tai brändilläsi uutuustuote?

Haluaisitko nähdä tuotteesi Hellapoliisi -sivustolla? Se voi olla sesongin ruokatuote, ruoanvalmistusväline, keittiötekstiili tai lähes mihin tahansa elämän osa-alueeseen liittyvä tuote tai palvelu, jolle toivot lisää silmäpareja.
Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan juuri tälle tuotteelle sopiva näkyvyys!

Ota yhteyttä

Muita tuotevinkkejämme

Yhteistyössä