Jauhelikiekot
- 10 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 15 Annosta
Advertising information
Ainekset
- 600 g lehtitaikinalevy
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli silppuna
- 1 punainen paprika paloiteltuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- suolaa
- Pasta Rossa mausteseosta
- 70 g tomaattipyreetä
- 150 g smetanaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Anna lehtitaikinan sulaa rauhassa.
- Valmista täyte.
- Paista jauheliha pannussa, lisää sipulisilppu, paprika ja valkosipuli. Mausta suolalla ja Pasta Rossa mausteseoksella.
- Lisää tomaattipyree ja smetana, kuumenna.
- Lisää juustoraaste ja anna jäähtyä.
- Levitä täyte sulaneelle lehtitaikinalevylle ja kääri tiukalle rullalle.
- Leikkaa viipaleiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai viinerivuokiin.
- Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Vinkki! Tee pohjataikinaksi pizza-, tai sämpylätaikina!
Usein kysytyt kysymykset: Jauhelihakiekot
Mitä jauhelihakiekot ovat?
Pikkusuolaisia, joissa lehtitaikinapohja täytetään jauheliha-smetana-juustoseoksella ja paistetaan uunissa.
Kuinka monta kiekkoa reseptistä tulee?
Noin 15 kappaletta, riippuen taikinan ja täytteen jaosta.
Voiko jauhelihan vaihtaa?
Kyllä. Naudan paistijauhelihan voi korvata esimerkiksi broilerilla, kalkkunalla tai kasvipohjaisella vaihtoehdolla.
Voiko reseptin tehdä etukäteen?
Kiekot voi valmistaa ja paistaa etukäteen, ja ne säilyvät jääkaapissa 1–2 päivää. Ne voi myös pakastaa.
Sopivatko kiekot juhliin?
Ehdottomasti – ne ovat helppoja tarjottavia esimerkiksi illanistujaisiin, lastenjuhliin tai pikkujouluihin.
Voiko reseptiä keventää?
Kyllä. Käytä kevyt-smetanaa ja -juustoa, lisää kasviksia täytteeseen ja kokeile ruis- tai pizzataikinapohjaa.