Homejuustopasteijat

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 2.9/5

Ei arvosteluja

  • 10 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 5-10 Annosta
homejuustopasteijat

Homejuustopasteijat valmistuvat helposti valmiista lehti-, tai voitaikinalevyistä. Täytteeksi voit laittaa lisäksi myös erilaisia kinkku-, makkara-, broileri-, tai kasvistäytteitä. Ne ovat maukas tarjottava, joka yhdistää rapean kuoren ja voimakkaan juuston. Nämä pasteijat maistuvat homejuuston ystäville.

Advertising information

Ainekset

5-10 annosta
  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • 50-100 g sinihomejuustoa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  • Leikkaa lehti-, tai voitaikinalevyt puoliksi. Voit tehdä myös suuria pasteijoita valmistamalla yhden pasteijan yhdestä taikinalevystä.
  • Ripottele sinihomejuustoa koko taikinalevyn pituudelle keskelle.
  • Kääri rullalle, voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa homejuustopasteijat sellaisenaan.

Usein kysytyt kysymykset: Homejuustopasteijat

Mitä ovat homejuustopasteijat?

Homejuustopasteijat ovat lehtevästä tai voitaikinasta valmistettuja pieniä suolaisia leivonnaisia, joiden täytteenä on voimakkaan makuista homejuustoa, usein yhdistettynä esimerkiksi sipuliin, pähkinöihin tai päärynään.

Minkälaisia juustoja voi käyttää?

Yleisimmin käytetään sinihomejuustoja (esim. Aura, Roquefort, Gorgonzola), mutta myös valkohomejuustot (esim. Brie, Camembert) sopivat. Juuston valinta vaikuttaa makuun: sinihome tuo voimakkuutta, valkohome pehmeyttä.

Voiko pasteijat valmistaa etukäteen?

Kyllä. Pasteijat voi täyttää ja pakastaa raakana. Paista ne suoraan pakastimesta, jolloin ne pysyvät rapeina. Paistetut pasteijat säilyvät jääkaapissa 1–2 päivää ja ne voi lämmittää uunissa uudelleen.

Sopivatko homejuustopasteijat juhliin?

Ehdottomasti! Ne ovat suosittuja cocktailpalat, tapas-tyyliset tarjottavat ja pikkujouluihin tai illanistujaisiin täydellisiä suolaisia naposteltavia.

Mitä tarjottavaksi homejuustopasteijoiden kanssa?

  • Raikas vihersalaatti
  • Viikunahillo tai päärynäviipaleet makean kontrastiksi
  • Kuohuviini, punaviini tai vaalea olut juomapariksi

Voiko reseptiä muokata kevyemmäksi?

Kyllä. Käytä kevyempää taikinaa (esim. filotaikina), vähennä juuston määrää ja lisää täytteeseen kasviksia kuten pinaattia tai kesäkurpitsaa.

Onko homejuusto turvallista kaikille?

Homejuustoa ei suositella raskaana oleville pastöroimattomana versiona. Muuten se on turvallinen, kunhan juusto on tuore ja säilytetty oikein.

Kauppalista

Yhteistyössä