Homejuustopasteijat
- 10 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 5-10 Annosta
Homejuustopasteijat valmistuvat helposti valmiista lehti-, tai voitaikinalevyistä. Täytteeksi voit laittaa lisäksi myös erilaisia kinkku-, makkara-, broileri-, tai kasvistäytteitä. Ne ovat maukas tarjottava, joka yhdistää rapean kuoren ja voimakkaan juuston. Nämä pasteijat maistuvat homejuuston ystäville.
Advertising information
Ainekset
- 500 g lehtitaikinalevyjä
- 50-100 g sinihomejuustoa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Leikkaa lehti-, tai voitaikinalevyt puoliksi. Voit tehdä myös suuria pasteijoita valmistamalla yhden pasteijan yhdestä taikinalevystä.
- Ripottele sinihomejuustoa koko taikinalevyn pituudelle keskelle.
- Kääri rullalle, voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa homejuustopasteijat sellaisenaan.
Usein kysytyt kysymykset: Homejuustopasteijat
Mitä ovat homejuustopasteijat?
Homejuustopasteijat ovat lehtevästä tai voitaikinasta valmistettuja pieniä suolaisia leivonnaisia, joiden täytteenä on voimakkaan makuista homejuustoa, usein yhdistettynä esimerkiksi sipuliin, pähkinöihin tai päärynään.
Minkälaisia juustoja voi käyttää?
Yleisimmin käytetään sinihomejuustoja (esim. Aura, Roquefort, Gorgonzola), mutta myös valkohomejuustot (esim. Brie, Camembert) sopivat. Juuston valinta vaikuttaa makuun: sinihome tuo voimakkuutta, valkohome pehmeyttä.
Voiko pasteijat valmistaa etukäteen?
Kyllä. Pasteijat voi täyttää ja pakastaa raakana. Paista ne suoraan pakastimesta, jolloin ne pysyvät rapeina. Paistetut pasteijat säilyvät jääkaapissa 1–2 päivää ja ne voi lämmittää uunissa uudelleen.
Sopivatko homejuustopasteijat juhliin?
Ehdottomasti! Ne ovat suosittuja cocktailpalat, tapas-tyyliset tarjottavat ja pikkujouluihin tai illanistujaisiin täydellisiä suolaisia naposteltavia.
Mitä tarjottavaksi homejuustopasteijoiden kanssa?
- Raikas vihersalaatti
- Viikunahillo tai päärynäviipaleet makean kontrastiksi
- Kuohuviini, punaviini tai vaalea olut juomapariksi
Voiko reseptiä muokata kevyemmäksi?
Kyllä. Käytä kevyempää taikinaa (esim. filotaikina), vähennä juuston määrää ja lisää täytteeseen kasviksia kuten pinaattia tai kesäkurpitsaa.
Onko homejuusto turvallista kaikille?
Homejuustoa ei suositella raskaana oleville pastöroimattomana versiona. Muuten se on turvallinen, kunhan juusto on tuore ja säilytetty oikein.