Kebab-perunavuoka
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg peruna
- öljy
- 2-3 kpl kevätsipulinvarsi
- 2-3 kpl valkosipulinkynsi
- 4 dl kerma
- 1 dl maito
- 1 pss Santa Maria Cevapcici Balkan Style -mausteseos
- 400 g kebablastu
- 100 g tuore herkkusieni
- 100 -150 g juustoraaste
Eräs teistä lukijoista vinkkasi tehneensä tämän tyyppistä ruokaa, josta sitten kehittelin oman helpon ohjeen. Kävin hakemassa Lidlin pakastealtaasta valmiita Dulano kebab-lastuja, jotka osoittautuivat erittäin mureiksi ja hyvänmakuisiksi. Hintaa tuolla 400 gramman paketilla oli noin 3 euroa. Mausteeksi käytin Santa Marian pussissa myytävää mausteseosta, joka oli melko pippurinen, mutta sopi mielestäni loistavasti tähän ruokaan.
Suosittelen!
Kebab-perunavuoka
4-6 annosta
n. 1 kg perunoita
tilkka öljyä
2-3 kevätsipulin vartta silppuna
(2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
4 dl kermaa
n. 1 dl maitoa
1 pss Santa Marian Cevapcici Balkan Style -mausteseosta
400 g valmiita kebab-lastuja
100 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
100-150 g juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi, silppua sipulit.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota perunoita muutama minuutti käännellen.
Lisää joukkoon sipulit, kerma, maito, mausteseos ja lopuksi kebablastut sekä herkkusieniviipaleet, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä uunin keskiritilätasolla 200 asteessa, kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa melkein kypsältä.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja anna olla uunissa, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia. Salaattikastikkeeksi sopii jugurttipohjainen kastike.