Helppo kauraleipä

  • 10 min Työaika
  • 60 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Helppo kauraleipä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

670 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Helppo kauraleipä on ihana tehdä, ei tarvitse liata sormiaan taikinaan. Tuore leipä maistuu sellaisenaan ja hieman vanhan leivän voit käyttää vaikka panzanella-salaatissa. Näin ei tule yhtään ruokahävikkiä!

Advertising information

Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 ps (á 11 g) kuivahiivaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kananmuna
Voiteluun:
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohje

  • Sekoita puuhaarukalla kaurahiutaleet, jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään.
  • Riko joukkoon muna ja lisää vielä 3 dl 42-asteista vettä.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  • Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, muotoile pyöreäksi.
  • Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohota vielä puolisen tuntia.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.
  • Voitele kuuma leipä vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia.
  • Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin saat leipään rapean kuoren.
  • Nauti kauraleipä vaikka sellaisenaan.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: