Viemäriputkien sukitus – asukasystävällinen ja halvempi putkiremontti

Julkaistu: 09.11.2022
Yhteistyö

Oletko löytänyt unelmiesi kodin, mutta sen lähestyvä putkiremontti kauhistuttaa? Missä asua remontin ajan ja kuinka kalliiksi se tulee?
Harmittaa kun kylpyhuonekin on hiljattain uusittu ja nyt sen pinnat pitää hajottaa.

Putkiremontin ei tarvitse aiheuttaa ahdistusta, nimittäin kestävän ja laadukkaan viemärisaneerauksen voi tehdä sukittamalla sertifioidulla Picote®️sukitusmenetelmällä.

Mitkä ovat sukittamisen suurimmat hyödyt?

✓ soveltuu kaikkiin taloihin, joissa on viemärit
✓ viemäreiden sisäpuolinen saneeraus rakenteita rikkomatta
✓ nopea aikataulu
✓ hinta/kustannus = kustannustehokkuus
✓ Ympäristöystävällisyys
✓ asuntoihin kohdistuva lyhyt haitta-aika (1-2 viikkoa ainoastaan)
✓ vaihdettavat vesikalusteet
✓ laadunvarmistus, sertifioidut tuotteet ja menetelmät
✓ remonttilaina
✓ kustannusten jaksottaminen
✓ hinta
✓ takuut

Kuva: Viemäreiden puhdistus ja rassaus tehdään olemassa olevista viemäripisteistä.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä

Viemärisukituksen pioneeri ja innovaattori Porvoosta

Picote on talojen sisäpuolisen viemärisukituksen pioneeri ja innovaattori jo yli 14 vuoden kokemuksellaan, alansa johtava asiantuntijayritys niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Picote on aloittanut ensimmäisenä Suomessa kokonaisvaltaiset ja kattavat viemäriputkien sukitukset vuonna 2008 ja on tunnettu ympäri maailman ja palkittu myös kansainvälisesti. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Porvoossa ja toimipisteitä löytyy myös Eestistä, Amerikasta sekä Iso-Britanniasta. Picote on kehittänyt toimialaa vuodesta 2008 alkaen urakoimalla, suunnittelemalla viemäritöihin liittyviä toimintamalleja ja menetelmiä sekä valmistamalla erikoistyökaluja, josta osoituksena Picotella on yli 250 patenttia ja hyödyllisyysmallia liittyen putkistojen saneeraukseen, joten he kyllä tuntevat viemäriputket kuin taskunsa.  Picoten omalla sukitusmenetelmällä on Eurofins Expert Services Oy:n myöntämä tuotesertifikaatti EUFI29-20004643-C ja menetelmällä on toteutettu yli 1 000:ssa isossa projektissa viemäreiden saneeraustyöt. 14-vuoden aikana yritys on sukittanut jo yli 20 000 asunnon viemärit ja tehnyt putkistojen huoltotyyppisiä paikallisia korjauksia toista tuhatta.

Picote on ainoa urakoitsija Suomessa, joka valmistaa, kehittää ja myy itse työkaluja ja laitteita viemäreiden saneeraukseen ja sukittamiseen niin Suomessa kuin maailmalla sekä kouluttaa alalla toimivia ihmisiä ja yrityksiä. Porvoon Training Centerissä käy viikottain koulutettavia henkilöitä ympäri maailman.

Katso video Picoten Open House -tapahtumasta

Mitä putkien sukitus sitten on?

Sukitus on perinteiseen putkiremonttiin nähden huomattavasti nopeampi, asukkaille helpompi ja harmittomampi sekä maksaa vain murto-osan perinteisestä putkiremontista. Sen erinomainen puoli on se, että sertifioidulla Picote®️sukitusmenetelmällä toteutettuna se on yhtä pitkäikäinen kuin perinteisellä putkiremontilla toteutettu remontti. Voit nauttia viemäriputkistasi remontin jälkeen jopa yli 50 vuotta.

Näin remontti etenee

  • Remonttikohteen nykyiset viemäriputket putsataan, kuvataan ja dokumentoidaan.
  • Polyesterisukka kyllästetään epoksihartsilla ja mankeloidaan, jotta uudesta putkesta tulee varmasti tasalaatuinen ja kaikkialta yhtä paksu ja tasainen.
    Saumaton vielmäriputkien sukitukseen tarkoitettu saksalaisen BrawoSystemsin Brawoliner on laadukas ja moninkertainen testivoittaja, saumaton ja joustava polyesterisukka.
  • Sukka ammutaan paineilman avulla viemäriputkeen sukitusrummun tai sukitustykin avulla ja kovetetaan.
    Vanha putki jää reunoille ja sisällä on täysin uusi muovinen viemäriputki. Suomessa Eurofins Expert Services Oy (ent. VTT) antaa Picote®️sukitusmenetelmällä toteutetulle sukitetulle viemärille yli 30 vuoden keston. Saksassa Putkelle on sertifioitu käyttöikää +50 vuotta (German Institute for Civil Engineering (DIBt) tutkimus).

Kuva: Saumaton polyesterisukka kyllästetään epoksihartsilla ja mankeloidaan tasalaatuiseksi ja -paksuiseksi mankelipyödällä, Picoten sukitusautossa, työmaalla

Asukkaat huomiodaan

Haitta-aika remontissa on asukkaalle pieni, koti pysyy siistinä, eikä rakenteita tarvitse rikkoa. WC-istuin ja suihku on pois käytöstä viikosta kahteen  ja sen aikana asukkaalla on käytössään kuivakäymälä ja suihkussa voi käydä taloyhtiön yhteisissä tiloissa.

Paljonko sukitus  maksaa?

Tämä selviää mm. Isännöintiliiton ja Picoten sukituswebinaarista, jossa käydään läpi eri aikakausien viemäreitä ja niiden tyypillisiä ongelmia. Video löytyy alta.
Karkeasti voidaan sanoa, että viemäriputkien 
sukitus kustantaa 70-100 euroa per asuinneliö, lähes aina. Vertailun vuoksi perinteinen putkiremontti maksaa noin 700-1000 euroa per asuinneliö.

Webinaari sukituksesta

Katso alta isännöintiliiton kanssa tehty webinaari sukituksesta, jossa käydään läpi eri aikakausien viemäreitä ja niiden tyypillisiä ongelmia.

Onko putkien sukittaminen turvallista?

Kyllä on!
Kaikki vakuutusyhtiöt hyväksyvät Picote®️sukitusmenetelmällä tehdyn viemäriremontin vakuutusturvan alle ja se on samalla viivalla putkien uusimisen kanssa perinteisellä menetelmällä.

Kuva: sukka asennetaan paineilman avulla joko sukitusrummulla tai Picoten-sukitustykillä nykyiseen (vanhaan) viemäriputkeen.

Katso lisää sukituksesta

Putken halkileikkaus

Kovettunut sukka, eli uusi saumaton muovinen viemäriputki vanhan putken sisällä. PICOTE®-sukitusmenetelmän mukaisesti haarakohdat saneerataan erillisten, saumavahvistettujen haarayhteiden sekä Picoten vuonna 2009 kehittämän menetelmän yhdistelmällä. Molemmat menetelmät on tutkittu ja testattu laboratorio-olosuhteissa ja sisältyvät tuotesertifikaattiin EUFI29-20004643-C. Sertifikaatin myöntää Eurofins Expert Services Oy. Sertifikaatti myönnettiin ensimmäisen kerran Picotelle  jo vuonna 2015. Menetelmällä on saneerattu luotettavasti jo satoja tuhansia haarakohtia, yli 10 vuoden ajan.

Erinomaiset virtausominaisuudet

Sukan kovettuessa viemäriin muodostuu yhtenäinen ja tasalaatuinen putki, joka on mm. runkojäykkä, haponkestäva, elintarvikekelpoinen, ympäristöystävällinen ja kestää emäksisiä aineita. Uuden putken seinämäpaksuus on putken koosta riippuen 2-5 mm. Sen sileä ja liukas sisäpinta takaa erinomaiset virtausominaisuudet.

Käyttäjäkokemuksia

Katso tästä taloyhtiöasukas Maiju Hannolinin näkemykset asumisesta kotona Picoten sukitusurakan aikana:

Picoten Tom Appelroth kävi urakan jälkeen Maijun luona kylässä:

Ota yhteyttä

Haluatko saada tarjouksen tai jutella lisää?
Ota yhteyttä:
https://www.picotegroup.com/fi/yhteystiedot-ja-tuki

Mietityttääkö viemärit?
Jos sinulla on yli 40-vuotta vanhat viemärit, voi niiden uusiminen olla lähitulevaisuudessa ajankohtaista.
Katso oman kiinteistösi sukituksen hinta-arvio Picoten nettisivuilta, oikealta alhaalta chattinapin kautta: https://www.picotegroup.com/fi/

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä