Uusi pihakivetys – katso mikä muutos

Julkaistu: 21.06.2024
Yhteistyö
uusi pihalaatoitus

Kuinka paljon uusi laatoitus voi muuttaa pihan ilmettä?
Tutustu muodonmuutokseen alla.

Lähtötilanne

Muutimme loppuvuodesta omakotitaloon, jonka pihakivetys oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Kivetys oli osittain painunut, jolloin talvella ja syksyllä lumi ja vesi suli valtaviksi lammikoiksi ja pakkasilla vesilammikot jäätyivät ja aiheuttivat myös vaaratilanteita. Ulkonäkökin alkoi olla resuisen näköinen.

Mökki ennen ja jälkeen

Koska mökkimme kivetyksen uusiminen oli melko tuoreessa muistissa, päätin tutkailla Lakan valikoimia. Kivetyksen uusiminen on lopulta edullinen ja nopeakin tapa tehdä iso kasvojenkohotus koko pihan ilmeelle.

Ennen

Katso lisää mökin kivetyksen uusimisesta

Lakalta löydät edullisempia II-laatuisia tuotteita

Lakan valikoimista löytyi helposti mieluisat tuotteet. Musta Roomankivi on kaunis, viidestä eri kokoisesta kivestä koostuva kokonaisuus. Reunakivistä ihastuin näyttävän näköiseen Loimu-reunakiveen. Jo ajatuksena innostuin siitä, että verkkokaupasta löytyi kakkoslaatuisia pihakiviä. Ajan henkeen on sopivaa kierrättää ja hyödyntää hieman virheelliset tuotteet.

Verkkokauppaan päätyy tuotantolinjoilta sivuun otetut II-laatuiset tuotteet, valikoimista poistuvat tuotteet ja ulkopuoliset erikoiserät. Huomioi kiviä valitessasi, millaiseen käyttöön ne ovat tulossa. Patioille voit hankkia kevyempää käyttöä kestävät kivet, mutta piha-alueelle, jossa kuljetaan henkilöautolla, tulee kiven olla vähintään 6 cm paksua. Isommilla autoilla voi ajaa kiven päälle, jonka paksuus on 8 cm.

Katso lisää Lakan omasta verkkokaupasta

Vanhat kivet kiertoon

Laitoin alueemme Facebook-ryhmään ilmoituksen, jossa kysyin olisiko joku kiinnostunut poistamaan ja noutamaan vanhat pihakivet. Kiinnostusta oli ja saimme lahjoitettua vanhat pihakivet uuteen kotiin. Tästä tuli hyvä mieli varmasti meille kaikille.

Pihakivien toimitus

Pohjatyöt oli jo aikanaan hyvin tehty, joten alustaa piti vain hieman kohentaa uudella hiekalla, jota sain tilattua helposti kotipihaan toimitettuna. Pohjatöissä kaadot ovat tärkeät, jotta vesi ei keräänny lammikoiksi pihalle tai valu taloon päin.

Pihakivet toimitettiin sovitusti suoraan pihaan ja sitten odottelimme vain tekijää. Olimme lupautuneet apulaisiksi ja seuraavat kolme päivää kannoimme pihakiviä sinne missä niitä kulloinkin tarvittiin.

Viimeistelyä

Asennus sujui joutuisasti yhteistyöllä. Lopuksi reunoille asennettiin vielä viimeistelyksi näyttävät Loimu-reunakivet. Kun kivet oli asennettu, ostimme vielä noin 200 kilogrammaa mustaa saumahiekkaa 120 neliön alueelle. Se harjattiin näppärästi leveällä harjalla koko pihan alueelle.

 

Valmis piha

Eikö tullutkin upea?
Suosittelen lämpimästi kivettämään pihan, jossa halutaan viihtyä. Se nostaa koko pihapiirin ilmettä ja viimeistelee upealla tavalla kokonaisuuden.

Tutustu LAKKA- tuotteisiin
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä