Uusi keittiö lainarahalla? – Vältä nämä sudenkuopat keittiötä uudistaessa

Julkaistu: 14.08.2022
Yhteistyö

Kaikista kodin huoneista kovimmalla käytöllä on lähes poikkeuksetta keittiö. Niin kiinteät kuin pienemmät keittiön kalusteet ja välineet kuluvat tavallisessa käytössä ennemmin tai myöhemmin loppuun, ja laadukkainkin keittiö on lopulta päivitettävä uuteen. Tällöin on aika kääriä hihat, kärrätä vanhat varusteet kaatopaikalle ja korvattava ne uutuuttaan hohtavilla huippuvälineillä.

Keittiön, kuten muidenkin kodin huoneiden, remontointi on ajallisesti ja rahallisesti suuri panostus. Vanhojen kodinkoneiden poistaminen ja hävittäminen, uusien asentaminen niiden tilalle ja monet muut remontin vaiheet vaativat pitkäjänteistä suunnittelua ja tarkkaa budjetointia. Keittiötä uudistaessa vastaan tulee väistämättä suuria kulueriä. Etenkin inflaation jyllätessä kannattaa kalliiden ostosten kustantamista lainarahalla harkita ainakin hetki. Lainamarkkinoiden lainavertailupalveluista, kuten lainaa-helposti.fi,  löytyy nimittäin myös remonttilainoja, joista innokas kodinlaittaja voi löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon uuden keittiön rahoittamiseksi.

Lainarahan mahdollisuudet keittiöremontille

Laadukkaasti toteutettu remontti on aina hyvä sijoitus talon tai asunnon arvon kannalta. Siksi mitään remonttia, erityisesti keittiössä, ei kannata toteuttaa puolivillaisesti. Kunniakkaasti ja hartaasti toteutettu remontti, jossa käytetään laadukasta osaamista ja materiaaleja, nostaa sekä kodin viihtyvyyttä asukkaiden näkökulmasta, että pitää huolen sen arvokkuudesta pidemmän päälle. 

Rahan lainaaminen keittiöremonttia varten onkin hyvä idea sellaisissa tilanteissa, joissa lainaraha mahdollistaa taloudellisesti kannattavat investoinnit keittiöön. Esimerkiksi jos remontoitava keittiö on talossa tai asunnossa, jota ollaan kunnostavassa houkuttelevaksi myyntikohteeksi, joustava remonttilaina voi mahdollistaa arvon maksimoivat valinnat materiaaleissa ja kalusteissa. Lainan hakeminen on kuitenkin aina vakava ja vastuullinen prosessi, johon ei pidä ryhtyä ilman lainojen vertailemista. Siksi lainaa hakiessa remontoijan onkin syytä erilaisiin vertailupalveluihin, joiden välityksellä myös remonttilainan kilpailuttaminen ja vertailu onnistuvat näppärästi.

Vältä yleiset remonttivirheet

Jotta remontin tulos miellyttäisi silmää ja olisi asunnon kunnon sekä arvon kannalta paras mahdollinen, se on suunniteltava tarkasti. Hyvin toteutetun keittiöremontin hedelmistä saa nauttia vielä vuosikymmeniä remontin jälkeen, kun taas sekundaremontin oppivelkoja voi joutua maksamaan jo pian prosessin jälkeen.

Tilankäytön optimointi

Yksi yleisimmistä virheistä keittiöremontteja tehdessä on tilan haaskaaminen tai sen käyttö huonosti. Etenkin vanhoissa asunnoissa ja taloissa huoneiden pohjaratkaisut ja järjestelyt saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Tällöin keittiötä uudistettaessa on syytä käydä läpi jokainen mahdollinen sijainti niin jääkaapille kuin astianpesukoneellekin. Hahmottelemalla ja eri ideoita vertailemalla keittiökalusteet löytävät optimaaliset paikkansa, eivätkä vie enempää tilaa kuin on tarve.

Tilankäytön optimointi on myös muistettava silloin, kun suunnitellaan keittiön työtasoja. Suuret työtasot eri puolilla keittiötä voivat tuntua houkuttelevilta, ja niiden päällä kieltämättä aterioiden valmistelu on mukavaa. Kuitenkin erityisesti lapsiperheiden on muistettava, että keittiössä on oltava tilaa myös läpikululle ja ajoittain kaaottiselle touhuamiselle. Siksi kaikkea tilaa ei kannata varata vain työtasoille, vaan myös liikkuminen on otettava huomioon. 

Väri- ja materiaalivalinnat

Huoneen uusien pintojen materiaalien ja värien valitseminen on toisille herkkua ja toisille remontin puuduttavin osa. Etenkin someaikana trendit ja uudet ilmiöt leviävät keittiöstä toiseen salamaa nopeammin. Kukapa meistä ei haluaisi keittiötä, jota ihastelevat niin sosiaalisen median seuraajat kuin paikan päälle kutsutut illallisvieraat? Värien ja materiaalien valinnalla on kuitenkin pitkäkestoiset vaikutukset. Trendivärit vaihtelevat nopeissa sykleissä, ja keväällä kuluvan kesän suosikkiväri voikin olla jo kiusallisen vanhanaikainen. Sama pätee myös pintojen materiaaleihin. 

Materiaalivalinnoilla on myös aina käytännöllinen puolensa. Tyylikkään trendimateriaalin ei kannata vietellä, jos siitä valmistetut pinnat osoittautuvat mahdottomiksi pitää puhtaina tai ehjinä. Lisäksi etenkin muodikkaat materiaalit voivat tuoda lisäkuluja remonttiin, joista maksaminen vuoden tai parin päästä voi kaduttaa kovasti.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä