Tuusulan kulttuuritarjonta on upea ja monipuolinen

Julkaistu: 17.01.2024
Yhteistyö tuusula logo
halosenniemi

Tuusulassa on uskomattoman upea historia ja sen hienoista kulttuurikohteista pääset nauttimaan helposti vaikka yhden päivän aikana tai poikkea tutustumassa kohteisiin eri ajankohtina.
Lue muutamista kohteista lisää alta. Mikä näistä kohteista kiinnostaa sinua eniten?

ilmatorjuntamuseo

Ilmatorjuntamuseo

Tuusula oli Helsingin ilmatorjuntarykmentin kotipaikkakunta 50 vuoden ajan. Vuosina 1957-2006 lähes 50 000 asevelvollista sai koulutuksen ilmatorjunnan sodan ajan tehtäviin. Ilmatorjuntamuseo on Suomen toiseksi vanhin aselajimuseo.

Samassa pihapiirissä toimiva Kapteenin puustelli tarjoaa nähtävää Ruotsin vallan ajoista tähän päivään. Suomen historiaa voit tutkailla seinälle tehdyltä aikajanalta, joka auttaa hahmottamaan erilaisia aikakausia.

Klaavolan talo
Ilmatorjuntamuseota vastapäätä sijaitsee Klaavolan talo -vanha ratsutila, jonne voi varata ryhmille opastuksia kesäaikaan.

>> Tutustu museoon lisää <<
aleksis kiven kuolinmökki

Aleksis Kivi

Tuusulan rantatien varrelle jää kirjailija Aleksis Kiven kuolinmökki, jonka pihapiiriin pääsee kävelemään milloin tahansa. Helsingin ylioppilaskunnan omistuksessa olevaa mökkiä pääsee katsomaan sisätiloihin kesäaikaan. Tämän mökin ikkunasta Aleksis Kivi näki viimeiset hetkensä ja mökillä on tapahtunut surullisia kuolemantapauksia myös hänen kuolemansa jälkeen.

erkkola

Erkkola


Niin ikään rantatiellä sijaitseva runoilija J. H Erkon taiteilijakoti Erkkola on nykyisin Tuusulan kunnan omistuksessa oleva kiinteistö ja siellä on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Elämää Suopellossa on kuvataiteilija Martta Wendelinin taidetta sisältävä näyttely, jonka voit käydä vielä katsomassa helmikuun neljänteen päivään mennessä. Martta Wendelinin taiteen rinnalla on nähtävillä Eija Kosken olkihimmeleitä. Helmikuun puolen välin jälkeen tiloissa on tarjolla uusi näyttely.

>> Tutustu Erkkolaan lisää <<
Lottamuseo

Lottamuseo

Erkkolan lähes naapurissa sijaitseva Lottamuseo on vaikuttava paikka niin ulkoa kuin sisällöltään. Pääset tutustumaan Lotta Svärdin toimintaan ja miten naiset osallistuivat määrätietoisesti yhteiskunnan hyväksi. Paikalla on sodan ajan esineistöä ja vaatteita, astioita ja mielenkiintoisella tavalla esitettyä tietoa lottien elämästä.lottamuseo

>> Tutustu Lottamuseoon tästä <<
halosenniemi

Halosenniemi


Taidemaalari Pekka Halonen asutti upeaa ateljeetaan Tuusulanjärven rannalla ja sen valtavista ikkunoista tulvii valo ateljeehen, jonka maisemat inspiroivat taiteilijaa työssään. Pekka Halosen töiden lisäksi tarjolla on Nelimarkka- Rahaston nykytaidetta sekä noin 30 muun taiteilijan töitä aina huhtikuun loppupuolelle saakka, kunnes näyttely vaihtuu. Halosenniemellä kannattaa poiketa jo ihastelemassa upeaa rakennusta ja sen hienoja maisemia kaikkina vuodenaikoina. Upea talo toimi Pekka Halosen kotina vuosina 1900-1933.

halosenniemi
>> Katso lisää Halosenniemestä <<

Kellokoski

Kellokosken ruukki on kulttuurihistoriallinen koko perheen kohde, jossa voi ulkoilun lisäksi poiketa erilaisissa liikkeissä ja tutustua myös alueen historiaan. Patoalue on nyt valaistu näyttävästi. Kellokosken pääkadun varrella on sairaalamuseo, joka on auki kesäisin.

>> Katso lisää tästä <<

Kellokosken Tehdasmuseo

Tehdasmuseossa voi ihastella vaihtuvissa näyttelyissä entisaikojen elämää, kuten parhaillaan näytillä olevia vanhoja veneitä, mehiläistarhurin välineistöä ja vaikkapa pienoismallia Kellokosken vanhasta puukirkosta, jota kannattaa käydä katsomassa ruukin patoalueen vierellä.

 

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä