Tiesitkö? Hyundai Ionic Q antaa sähköä missä ikinä liikutkin

Julkaistu: 21.09.2023
Yhteistyö

Oletko sinä jo tottunut sähköautoilija tai ehkä vasta harkinnut asiaa? Sähköautoilu oli minulle ennestään täysin vierasta ja olikin hauska päästä kokeilemaan Hyundai Ioniq Q täyssähköautoa muutamaksi päiväksi. Katso video artikkelin lopusta.

Hyundai IONIQ Q 77 kWh 325 hv AWD Ultimate

  Tärkeimpiä vakiovarusteita:

 • Vehicle-to-Load (V2L)
  Hyundain Vehicle-to-Load -teknologialla IONIQ 6 muuntautuu suureksi virtapankiksi, josta voit ottaa virtaa monenlaisille sähkölaitteille 230 voltin pistokkeesta. V2L-ominaisuus kykenee syöttämään virtaa ulos autosta enimmillään 3,6 kW:n teholla.
 • Akuston esilämmitys navigoitaessa pika- tai suurteholatausasemalle
 • Bluelink-etäkäyttöpalvelu matkapuhelimella
 • Digitaaliset ulkopeilit integroiduilla suuntavilkuilla
 • Kaksivärinen muokattava ja ajonopeuteen reagoiva tunnelmavalaistus sisätiloissa
 • E-Active Sound Design E-ASD
 • 12,3” digitaalinen mittaristo + 12,3” navigointijärjestelmä
 • HDA II -moottoritieavustin
 • ohjauspyörän interaktiiviset led-pikselivalot
 • älykkäät led-matrix-ajovalot
 • II tason etäpysäköintiavustin RSPA
 • 800 V suurteholatausjärjestelmä
 • 18” Aero-kevytmetallivanteet
>> Tutustu tästä lisää <<

Ruokahaaste

Sain ruokahaasteen, jossa toivottiin että kokeilen virran ulosottoa. Tämä oli minusta auton yksi kiinnostavimmista ominaisuuksista mukautuvan vakionopeussäätimen lisäksi. Ajoin mökkipaikkakunnan uimarannalle, nostin auton viereen pienen induktiotason ja paistoin herkullisia räiskäleitä. Miettikääpäs missä kaikessa voi tarvita matkaillessa sähköä. Talven ulkoilureissuilla voi keittää helposti kuuman kaakaon tai mehun, lämmittää vaikka ruoka-annoksen tai kuivattaa laskettelu- tai hiihtomonot lämmittimillä. Retkeilevä sähköpyöräilijä voi ladata sähköpyörää tai työmatkalla voi ladata tietokoneeseen virtaa. Kesän uintireissun päätteeksi voi näppärästi myös kuivattaa hiukset vaikka parkkipaikan laidalla. Kätevää!

Ominaisuuksia

Hämmästelin ominaisuutta jolla auton voi ajaa tai peruuttaa parkkiruutuun auton ulkopuolelta nappia painamalla, jopa taskuparkkiin. Tämä on monille helpotus ahtaissa olosuhteissa.

Itse ihastuin auton tuulettuviin penkkeihin ja mietin miten ihana toiminto se on kesähelteillä. Etuistuimen jalkatila on avara ja keskikonsolin alapuolella olikin reilusti tilaa etupenkkien välissä lattialla vaikkapa käsilaukulle. Tällaista en ole nähnyt aiemmin. Takaistuinten jalkatila hämmästytti iloisesti, sillä myös keski-istuimen kohdalla istuva mahtuu vaivatta istumaan lattian ollessa ovesta oveen suora ilman keskipenkin kohdalla tyypillisesti olevaa koroketta.

Tunnelmaa

Pääsimme mukavasti perille mökille, jossa olisimme voineet ladata sukokaapelin avustuksella hitaasti auton akkua, mutta sille ei ollut nyt tarvetta. Illalla ihastelimme pimeydessä auton näyttävää sisävalaistusta. Mies arvosti Bosen kaiuttimia ja penkin relax-toimintoa, jonka avulla voi nauttia rentoutushetken pitkän ajomatkan välillä -vaikka latauspaikalla.

Kotimatkalla löysimme näytöltä toiminnon, jossa voi valita erilaisia taustaääniä takkatulesta vesisateeseen ja metsän äänistä kahvilan taustaääneen. Nämä äänet sopivat myös hetkiin kun autossa tulee puhuttua työpuheluita handsfree-kuulokkeilla.

Kiinnostuitko?

Mainio testiviikonloppu, jolla ennakkoluulot hälveni ja mietin, että Hyundai IONIQ Q voisi olla hyvinkin meidän seuraava auto.

Lue lisää täältä
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä