Tiedätkö luottosi kulut? Lainalaskurilla selvität ne helposti

Julkaistu: 10.08.2021
Yhteistyö

Suunnitteletko keittiöremonttia, mutta epäröit vielä eri lainatarjousten välillä? Haluatko selvittää, kuinka paljon nykyiset luottosi kustantavat? Kustannukset selviävät helposti lainalaskurin avulla.

Kotimaisen lainanvertailupalvelu Sortterin lainalaskurilla selvität helposti luottojesi kustannukset sekä maksuerien lukumäärän ja todellisen vuosikoron. Laskurin avulla voit myös nähdä, miten kustannukset jakautuvat lainan lyhennysten, korkojen ja laina-ajan mukaan.

– Lainalaskuri auttaa hahmottamaan, miten luoton eri kulut ja korot vaikuttavat luoton kokonaiskustannuksiin, kertoo Sortter Oy:n markkinointijohtaja Lauri Miettinen.

Miettisen mukaan lainalaskurin käyttäminen on helppoa. Kun syötät luottosi tiedot laskuriin, saat välittömästi tietoosi luoton todellisen vuosikoron, maksuerien määrän sekä eri kustannusten osuuden.

Laskuria voi käyttää esimerkiksi kulutusluottojen, luottokorttien ja osamaksusopimusten kustannusten selvittämiseen. Mikäli nykyisen lainasi kustannukset ovat liian korkeat, voit kilpailuttaa sen Sortterin aina ilmaisen lainavertailupalvelun avulla.

– Nykyisen lainan kilpailutus tarkoittaa olemassa olevan maksusopimuksen korvaamista uudella edullisemmalla lainalla. Myös yhdistelylaina on keino säästää keskittämällä syntyneet velat yhden lainasopimuksen alle, Miettinen neuvoo.

Lainalaskurista apua myös tulevien lainojen ennakointiin

Lainalaskuri on hyödyllinen työkalu myös tulevien lainakulujen ennakoinnissa. Jos haluat hakea esimerkiksi 7 000 euron kulutusluottoa unelmiesi keittiöremonttia varten, lainalaskurilla voit ennakoida tulevia kuluja ja suhteuttaa ne henkilökohtaiseen budjettiisi.

Voit esimerkiksi kokeilla, miten kustannukset muuttuvat, kun lainan korko on 5 prosentin sijaan 8 prosenttia. Myös laina-aika vaikuttaa lainan kustannuksiin, joten lainalaskuri on erinomainen tapa testata budjettiisi sopivaa maksuaikaa.

– Lainatarjouksia vertailtaessa kannattaa huomioida myös lainaan sisältyvät muut kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalvelut. Muut kulut voivat nostaa lainan kustannuksia huomattavasti, joten lainojen vertailu pelkän nimelliskoron perusteella voi olla harhaanjohtavaa, Miettinen sanoo.

Miettisen mukaan lainatarjouksissa kannattaakin tarkastella todellista vuosikorkoa, joka sisältää luoton kaikki kustannukset ja helpottaa siten lainojen välistä vertailua. Sortterin lainalaskuri vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan, joten palvelua käyttämällä voit olla varma, että edulliselta vaikuttava laina on oikeastikin edullinen.

Kilpailuta ja vertaa lainat Sortterilla

Kotimainen lainavertailualusta Sortter auttaa sinua löytämään edullisen lainan eri luotonantajien valikoimista. Nyrkkisääntönä on, että mitä isompaa lainaa hakee, sitä tärkeämpää lainojen kilpailuttaminen on.

Vuonna 2021 tehdyn tutkimuksen mukaan Sortterin asiakkaat säästävät vuosittain noin 1 038 euroa luottokustannuksissaan kilpailuttamalla lainansa. Lainojen säännöllinen kilpailuttaminen onkin tärkeää, sillä yleinen korkotaso voi vaihdella kuukausittain.

Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat nopeasti, joten kilpailuttaminen on keino löytää tarjolla olevista luotoista edullisin. Miettisen mukaan Sortter löytää lainat asiakkailleen parhaalla mahdollisella korolla.

– Kun kilpailutat lainasi Sortterilla, tarjoamme valitsemallesi lainalle parhaan koron takuun. Eli mikäli lainan kilpailuttamisen jälkeen löydät lainanantajan tekemän lainatarjouksen vielä alhaisemmalla korolla, maksamme erotuksen parhaan koron takuun mukaisesti, Miettinen lupaa.

Lainalaskuriin tarvittavat tiedot:

 • lainasumma
 • laina-aika
 • nimelliskorko
 • lainan perustamiskustannus
 • tilinhoitomaksu

Lainalaskurin tuottama yhteenveto lainastasi:

 • kuukausierän suuruus
 • maksuerien määrä
 • nimelliskorko
 • todellinen vuosikorko
 • korkokustannus
 • tilinhoitomaksut
 • lainan ja lainakustannusten yhteismäärä

Tutustu

Voit saada säästöjä lainakustannuksiisi.

Tutustu Sortterin lainalaskuriin jo tänään
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä