Täydellinen pihakeittiö edullisella rahoituksella

Julkaistu: 07.02.2022
Yhteistyö Lainaa.com logo
Täydellinen pihakeittiö edullisella rahoituksella

Omalla pihalla tapahtuvan ruoanlaiton ei tarvitse tarkoittaa pelkästään pallogrillin sytyttämistä ja marinoitujen ruokien hiillostamista aurinkoisella säällä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu pihakeittiö
tarjoaa oivat puitteet monipuoliseen ruoanlaittoon lähes säällä kuin säällä. Katetussa ja suojatussa pihakeittiössä voi ruoanlaiton lomassa nauttia vuodenaikojen vaihtelun tuomasta muutoksesta
ympäröivään pihapiiriin. Pihakeittiössä ruoanlaitto saavuttaa uuden ulottuvuuden, jota kaikki innokkaat kotikokit osaavat arvostaa.

Pihakeittiön toteutusmahdollisuuksia on lukuisia erilaisia. Yksinkertaisimmillaan pihakeittiön voi toteuttaa esimerkiksi muuraamalla ulos puulämmitteisen tulisijan, jonka päällä ovat keittotasot ruokien valmistamista varten. Todellinen pihakeittiökeidas syntyy kuitenkin silloin, kun rakentaa katetun ja suojatun pihakeittiön, jossa on saatavilla myös sähköt ja juokseva vesi. Mitä laajemmaksi ja kattavammaksi pihakeittiöprojekti kasvaa, sitä enemmän tarvitaan rahaa sen toteuttamiseen. Mikäli urakasta kertyy kertainvestointina liian raskas taakka omalle lompakolle, kannattaa turvautua edulliseen lainarahoitukseen käyttäen Lainaa.com lainavertailupalvelua. Kilpailuttamalla pihakeittiölainan palvelun avulla yli 40 rahoittajan kesken, löydät helposti edullisen lainan varmistamaan pihakeittiön toteutuksen.

Suunnittele pihakeittiön toteutus huolella

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää erityisen hyvin paikkansa pihakeittiön toteutuksessa. Pihakeittiön suunnittelu aloitetaan varustelutason määrittämisellä. Pihakeittiön tulevan käyttäjän on
kysyttävä itseltään, mikä on keittiön tuleva käyttötarkoitus, mitkä ovat välttämättömimmät vaadittavat toiminnallisuudet ja laitteet sekä minne pihakeittiö halutaan sijoittaa.

Käsistään kätevä remontoija voi rakentaa pihakeittiön alusta loppuun itse, mutta yhä useammin turvaudutaan ammattilaisten apuun. Mikäli tarkoituksena on toteuttaa sähkö- ja vesiliittymän omaava
pihakeittiö, on ammattilaisten palkkaaminen välttämätöntä. Tällöin joutuu käytännössä palkkaamaan myös erillisen suunnittelijan, joka laatii vaadittavat tekniset piirustukset pihakeittiön rakenteista ja sähkö- sekä putkitöistä. Huomaa myös se, että tulisijan rakentaminen ja sähkö- sekä LVI-työt saattavat vaatia rakennusluvan. Keskustele aina oman kuntasi rakennustoimen edustajan kanssa mahdollisesta rakennusluvan tarpeesta.

Riippumatta toteutustavasta, materiaalivalinnoissa tulee suosia säänkestäviä rakenteita. Varsinkin täysin päärakennuksesta erillään oleva pihakeittiö on talvella kylmä tila, joten valittujen materiaalien on kestettävä laajasti lämpötilan vaihteluita. Katettu ja seinärakenteet omaava pihakeittiö on suojassa säiden vaihteluilta, mutta avoimeksi jäävän pihakeittiön kaikki kiinteät rakenteet tarvitsevat niiden päälle levitettävät ja hyvin kiinnittyvät suojarakenteet. Materiaalivalintojen osalta ei kannata säästää, vaan mieluummin tulee valita laadukkaat materiaalit ja rahoittaa laadukkaat materiaalit esimerkiksi aiemmin mainitun kilpailutetun lainan avulla.

Leivinuuni, pizzauuni vai tavallinen uuni pihakeittiöön?

Pihakeittiön toteutukseen voi hyvin ottaa mukaan sellaisia elementtejä, joita oman kodin sisäkeittiössä ei ole mahdollista käyttää. Erikoisruokien valmistaminen pihakeittiössä on suosituimpia tapoja nauttia ruoanlaitosta ulkoilmassa tai katetussa pihakeittiössä pitkän kaavan mukaan. Grillaaminen on yksi kesäkeittiön keskeisimpiä ruoanlaittotapoja, joten grilli sovitetaan pihakeittiöön lähes poikkeuksetta. Perinteisen grillin ohella pihakeittiöön sopii loistavasti myös tulella lämmitettävä uuni.

Tuli on pihakeittiön tunnelmaluojana lyömätön. Perinteinen leivinuuni tai näyttävä pizzauuni ovat todellisia katseenvangitsijoita ja tekevät ruoanlaitosta pihakeittiössä elämyksen. Toki tavallinen uuni, jonka voi lämmittää puuliekillä, on yhtä lailla tunnelmallinen. Modernissa pihakeittiössä, jossa haetaan erityisesti mukavuutta ja käytännöllisyyttä, uunina voi toimia tavallinen sähköuuni, tietysti sillä edellytyksellä että pihakeittiöön on vedetty sähköt. Uunin valinnan ohella on hyvä miettiä etukäteen myös pihakeittiön muiden kalusteiden sijoittelua. Sähköistetty ja juoksevan veden omaava pihakeittiö voi sisältää runsaastikin erilaisia kodinkoneita ja säilytystilaa tarvitaan aina. Jokaista pihakeittiön tarve-esinettä ei kukaan halua jokaisella käyttökerralla kantaa edes takaisin sisäkeittiön ja pihakeittiön välillä.

Eri vaihtoehtojen pohdinnan myötä syntyy lopulta toteutuskelpoinen suunnitelma, joka kannattaa tarkistuttaa rakennusalan ammattilaisella. Kustannukset kannattaa pitää mielessä suunnitelmia tehdessään ja huolehtia, että budjetti säilyy kohtuuden rajoissa. Aiemmin mainitun kilpailutetun lainan avulla saa lisää joustoa yllättäviä kulueriä varten. Ja on vanha totuus se, että nälkä kasvaa syödessä. Pihakeittiön rakennustöiden edetessä saattaakin tulla vielä hyviä ideoita, jotka haluaa ehdottomasti toteuttaa, ja näitä varten on syytä olla edullinen rahoitus varmistettuna valmiiksi.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä