Talon huoltomaalaus ja terassin öljyäminen

Julkaistu: 20.06.2024
Yhteistyö Virtasen logo

Muutimme 90-luvun lopun tiiliverhoiltuun taloon, jonka osittaiset puupinnat kaipasi huoltomaalausta. Koska Virtasen maalitehtaan maalit olivat tuttuja jo aikaisemmista maalausprojetekteista ja käyttämämme maalarikin piti Virtasen 4 Öljyn Maalin maalattavuudesta, oli valinta tälläkin kertaa helppo. Koska Virtasen maalit on kehitetty kestämään saariston kovaa säätä ja kosteutta, on luotto näihin maaleihin erinomainen.

Virtasnäytteet ja värikartta

Talven yli sinnittelimme rumaksi menneen maalipinnan kanssa, vaikka kuulimmekin, että Virtasen maaleilla voi maalata talon talvellakin. Keväällä lumien sulaessa tartuin Virtasen Saariston Värit -värikarttaan ja pohdin oikeaa sävyä talolle.


Koska en ollut aivan varma, tilasin Virtasnäytteet ja tein muutamaan lautaan testimaalauksen. Ero oli hyvin pieni, mutta valitsin sävyn, joka tuntui hohtavan aavistuksen enemmän valkoista ja sopivan talon tiiliseinän kanssa paremmin yhteen. Tiesitkö, että Virtaselta voi tilata myös mieluista värikartan sävyä A4-kokoisena? Isompien värimallien avulla on helppoa kokeilla miltä värit näyttävät juuri sinun kodissasi ja ympäristössäsi. Värimallit voit tilata Virtasen verkkokaupasta. Varsinkin taloa maalatessa talon sävyllä on väliä. Isolla pinnalla liian voimakkaaksi valittu sävy on varmasti häiritsevä ja siksi sävyn valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa.

Tilaa ilmainen Virtasnäyte

Pohjatyöt

Pohjatyöt kuulostavat tylsiltä, mutta ne kannattaa tehdä huolella siistimmän ja kestävämmän lopputuloksen vuoksi. Mikäli maali hilseilee, se on syytä kaapia ja  hioa pois. Tämän jälkeen tehdään homeentappokäsittely. Virtasen valikoimista löytyy homeentappaja, joka suihkutetaan vedellä laimennettuna maalattaville pinnoille ja annetaan vaikuttaa vähintään kaksitoista tuntia. Tämän jälkeen käsitelty pinta huuhdellaan matalapaineisella vesiruiskulla ja harjataan huolellisesti puhtaaksi, jotta saadaan kaikki lika ja mahdollinen home pois.

Käytä pesussa homeentappajaa laimennettuna suhteessa 1 osa homeentappajaa ja 5 osaa vettä.

Kun pesty pinta on kuivunut. tehdään vielä varsinainen homeenestokäsittely. Homeentappaja laimennetaan suhteessa 1 osa homeentappajaa ja 10 osaa vettä ja sekoitetaan huolellisesti. Seos levitetään maalattaville pinnoille eikä sitä enää huuhdella pois.

Lue lisää Virtasen homeentappajasta

Maalaus

Kun maalattava pinta on kuivunut noin vuorokauden tai enemmän, päästään kaikkein palkitsevampaan osuuteen, eli maalausvaiheeseen.  Muistathan suojata terassit ja muut sellaiset pinnat, joihin et halua maaliroiskeita.  Maali sekoitetaan hyvin ja ryhdytään maalaamaan. Kerros Virtasen 4 Öljyn Maalia riittää peittämään pinnan kauniiksi. Huoltomaalausväliä saadaan pidennettyä maalaamalla toinen kerros.

Ennen

Lue lisää Virtasen 4-öljyn laatumaalista

Terassin öljyäminen

Lopuksi öljysimme terassin ja sisäänkäynnit Virtasen Uusi terassiöljyllä. Se sisältää huolella valittuja luonnonöljyjä ja siinä on tehokas UV-suoja. Maalit ja terassiöljy on helppo ja edullinen tapa pitää kodin ulko- ja sisäpinnat siistinä ja kestävinä pidempään. Mitä pidät lopputuloksesta?

Lue lisää Virtasen terassiöljystä

Maalinvalinta

Virtasen verkkosivuilta löytyy kätevä Maalinvalinta työkalu, jonka avulla saat tehtyä seikkaperäiset ohjeet erilaisten pintojen käsittelyyn. Muista joka tapauksessa tarkistaa aina ohjeet tuotteiden etiketistä. Mitä sinä ajattelit maalata seuraavaksi?

Katso ohjeet terassin öljyämiseen
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä