Tallink Siljalle uudet nimikkoviinit ja -oluet

Julkaistu: 02.05.2022
Tallink Siljalle uudet nimikkoviinit ja -oluet

Uudet Tallinkin ja Silja Linen laivojen laivaviinit ja -oluet on jälleen valittu. Valikoimasta löytyy viisi nimikkoviiniä ja kaksi nimikko-olutta, jotka on kaikki valittu eurooppalaisilta tuottajilta. Viinit ja oluet ovat saatavilla kaikilla Tallinkin ja Silja Linen laivoilla maanantaista 2.5.2022 alkaen seuraavan kahden vuoden ajan.

Tallink Siljan laivaviineiksi valittiin viisi erilaista viiniä: samppanja, kuohu-, valko- ja punaviini sekä roseeviini, joka valittiin laivaviinien joukkoon ensimmäistä kertaa edellisessä valintaprosessissa vuonna 2019. Uusia laivaoluita valittiin tällä kertaa kaksi.

Viinit ja oluet valittiin sokkomaistelumenetelmällä. Valintaprosessiin osallistui Tallink Siljan omia sommeliereja, viinin ja oluen asiantuntijoita sekä ravintolapäälliköitä. Valintaprosessissa maistettiin 120 erilaista viiniä, jotka olivat eurooppalaisilta tuottajilta viidestä eri maasta: Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta ja Itävallasta. Laivaoluet valittiin 60 erilaisen oluen joukosta kahdessa kategoriassa: vaaleat ja tummat oluet. Valintaprosessissa oli oluita Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Italiasta.

Uudet laivaviinit 2022:

Laivan samppanja, Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru, tulee erittäin arvostetulta Premier Cru -viinitilalta Côte des Blancsin alueelta, Ranskasta. Viini on valmistettu Chardonnay-, Pinot Noir- ja Meunier -rypäleistä. Erittäin kuiva sekoitus tekee samppanjasta hienostuneen ja 36 kuukauden kypsytys kellarissa tuo makuun syvyyttä ja monimutkaisuutta.

Laivan kuohuviini, Corvezzo Blanc de Blancs Spumante Organic, tulee Italian Veneton alueelta. Tämä luomuviini on täysin vegaaninen, ja se on yhdeltä Italian suurimmalta luomuviinituottajalta. Viiniin on käytetty Glera-, Chardonnay ja Pinot Blanc -rypäleitä. Tämä erittäin kuiva viini on täydellinen nautittavaksi sellaisenaan tai antipastilajitelman sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Laivan valkoviini, Markus Huber Grüner Veltliner Winemaker’s Selection Organic, tulee suositulta itävaltalaiselta viininvalmistajalta, Markus Huberilta. Viini on valmistettu itävaltalaisesta Grüner Veltliner -rypäleestä, joka on kestävästi kasvatettu sekä luomu- ja vegaanisertifioitu. Viini sopii monenlaisten ruokien, kuten salaattien, kanan, keitettyjen tai grillattujen vihannesten, kala- ja äyriäisruokien sekä aasialaisen ruuan kanssa.

Laivan roseeviini, Barone Montalto Nero D’Avola Rosato Organic, on raikas, hedelmäinen ja maukas. Nero d’Avola on arvostettu luonnonmukaisesti viljelty punaisen rypälen lajike Italian Sisiliasta. Roseeviinin maussa yhdistyvät hedelmäinen mansikka ja granaattiomena sekä herkän orvokkinen ja kukkainen tuoksu. Viini sopii hyvin grillatun lohen, äyriäispastan ja carpaccion kanssa.

Laivan punaviini, Barbanera Campo Pietra Appassimento Organic, tulee kuivasta ja aurinkoisesta Etelä-Italiasta, ja on valmistettu paikallisista Primitivo ja Negroamaro-rypäleistä appassimento-menetelmällä. Viini on luomusertifioitu ja sen maku on täyteläinen, mehukas ja hilloinen. Tuoksussa ja maussa on karhunvatukkaa, kirsikkaa ja luumua. Viini sopii erinomaisesti grillatun naudan- ja lampaanlihan sekä kypsien juustojen kanssa, ja on täydellinen nautittavaksi myös sellaisenaan.

Uudet laivaoluet 2022:

Virolaisen Pühaste-panimon Meritäht (5,2 % alk.) on suodattamaton ja pastöroimaton vaalea olut, joka on luonteeltaan pehmeä, hedelmäinen ja kermainen. Tuoksussa on persikkaa, aprikoosia ja päärynää. Hedelmäisyyttä tasapainottaa raikkaan sitruunan kitkeryys sekä hapokkuus, ja jälkimaussa sekoittuvat maltainen makeus ja humalainen katkeruus. Tämä vaalea olut sopii hyvin siipikarjan, kalan, pizzan ja salaattien kanssa.

Toinen laivaolut, Baltic Porter (7,9 % alk), on palkitun virolaisen Õllenaut-panimon tervehdys tumman oluen ystäville. Tämä 1700-luvun Lontoosta peräisin oleva olut on valmistettu kuudesta eri maltaasta, brittiläisestä ja saksalaisesta humalasta, ja olut on fermentoitu brittiläisellä ale-hiivalla. Tässä portterissa on paahteisuutta sekä lakritsin, kahvin ja melassin aromeja. Olut sopii hyvin porsaanpaistin, suklaakakun tai kypsän Goudan kanssa.

Uuden laivaviinit ja -oluet korvaavat aiemmat, jotka valittiin vuonna 2019. Laivaviinit ja -oluet ovat normaalisti laivoilla kaksi vuotta, mutta koronapandemiasta johtuen edellisten viinien ja oluiden valinnasta on vierähtänyt jo kolme vuotta. Uudet viinit ja oluet ovat saatavilla toukokuusta 2022 kevääseen 2024 Tallinkin ja Silja Linen laivoilla sekä Tallink-hotelleissa.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä