Sähkösopimuksen vaihtaminen vie aikaa vain hetken

Julkaistu: 29.12.2022

Kaupallinen yhteistyö: Sähkön-kilpailutus.fi

Sähkösopimuksen vaihtaminen nousee ajankohtaiseksi aiheeksi lähes jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa ainakin jossakin vaiheessa.

Erityisesti nyt energiakriisin kynnyksellä sähkön hinnat ovat kallistuneet moninkertaisiksi, mikä on saanut monet suomalaiset miettimään sähkösopimuksen vaihtamista tavoitteenaan säästää sähkölaskussa edes muutamia kymppejä.

Mutta miten sähkösopimuksen vaihtaminen sitten onnistuu?

Sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu helposti netissä

Sähkösopimuksen vaihtaminen saattaa kuulostaa monimutkaiselta prosessilta, mutta tänä päivänä se onnistuu parhaimmillaan vain muutamalla klikkauksella suoraan verkossa.

Sähkösopimuksen vaihtaminen voi nousta ajankohtaiseksi aiheeksi erityisesti muuton yhteydessä, mutta tänä päivänä sähkösopimukset kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin edullisimman sopimuksen löytämiseksi, vaikka nykyisestä asunnosta ei olisi aikomustakaan muuttaa pois.

Sähkösopimuksen vaihtaminen alkaa aina uuden sopimuksen etsinnällä. Sähkösopimusta on mahdollista päivittää toiseen saman sähköyhtiön sisällä tai vastaavasti sopimus voidaan vaihtaa kokonaan uudelle sähköyhtiölle.

Sähkösopimukset kannattaa aina kilpailuttaa

Paras tapa löytää uusi sähkösopimus on nykyisen sähkösopimuksen kilpailuttaminen verkossa. Sähkön kilpailutus ei vie kuin muutaman minuutin ja voit siirtyä sopivan sähköyhtiön löytymisen myötä tekemään uuden sopimuksen sähköisesti.

Uusi sähköyhtiö puolestaan vastaa nykyisen sopimuksen irtisanomisesta, joten kuluttajana sinun ei tarvitse huolehtia tästäkään seikasta.

Muista, ettei sopimusta ole aina mahdollista vaihtaa heti

Sähkösopimuksen vaihtamisen yhteydessä voit yleensä valita itse uuden sopimuksen alkamispäivän. On hyvä pitää mielessä, että toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa irtisanomisaika on 14–15 päivää, eli uusi sopimus ei voi astua voimaan esimerkiksi seuraavana päivänä siitä, kun irtisanot nykyisen sopimuksen.
Määräaikaiset sopimukset taas ovat voimassa sopimuksessa ilmoitettuun viimeiseen voimassaolopäivään saakka. Tämän jälkeen sopimuksen voi uusia tai vaihtaa toiseen.

Oletko muuttamassa ja haluat vaihtaa sähkösopimusta?

Muuton yhteydessä sähkösopimuksen vaihtaminen poikkeaa hieman siitä, jos olet vaihtamassa sähkösopimusta nykyiseen asuntoosi.

Aivan ensimmäiseksi on hyvä ilmoittaa muutosta omalle sähköyhtiölle mahdollisimman pikaisella aikataululla, jotta uusi sähkösopimus saadaan astumaan voimaan uudessa asunnossa oikeaan aikaan. Lisäksi, kun hoidat sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen ajoissa, vältyt myös ikäviltä lisäkuluilta, sillä sähköyhtiöt saattavat veloittaa lisämaksun sähkön pikakytkennästä uuteen osoitteeseen, jos et ole ilmoittanut muutosta sähköyhtiölle ajoissa. Sähköyhtiöstä ja ajankohdasta riippuen pikakytkentä voi maksaa 20–100 euroa.

Myös määräaikaisen sopimuksen irtisanominen onnistuu muuton yhteydessä

Muuton yhteydessä määräaikainen sähkösopimus on mahdollista siirtää uuteen osoitteeseen, mutta tällöin myös sopimuksen irtisanominen ilman lisäkuluja on mahdollista.

Muuton yhteydessä myös määräaikaiset sopimukset kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, sillä mikäli löydät kilpailutuksen myötä edullisemman tarjouksen, voit vaihtaa sähkösopimuksen uuteen asuntoon ilman lisäkuluja.

Miksi sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa?

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on kasvattanut suosiotaan erityisesti sähkön hintojen merkittävien muutosten takia. Hinnat voivat muuttua toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa hyvinkin nopealla aikataululla, joten sähkön kilpailutus voi tulla tarpeeseen jopa useamman kerran vuodessa.

Myös määräaikaiset sopimukset kannattaa kilpailuttaa poikkeuksetta aina sopimuksen voimassaoloajan umpeutuessa sekä muuton yhteydessä.

Voit suorittaa sähkön kilpailutuksen netissä osoitteessa Sähkön-kilpailutus.fi ja solmia uuden sähkösopimuksen samalta istumalta. Uusi sähköyhtiö auttaa sinua irtisanomaan nykyisen sähkösopimuksen ja varmistaa, että sähkön toimitus tapahtuu uuteen osoitteeseen ongelmitta.

Muuton yhteydessä myös sähkönsiirtoyhtiö voi muuttua, mutta uusi yhtiö määräytyy sinulle automaattisesti uuden osoitteesi perusteella. Sinun ei siis erikseen tarvitse solmia uutta sopimusta sähkönsiirtoyhtiön kanssa.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä