Ruoan hinta nousee – Mistä säästöjä, jotta ruoka pysyy laadukkaana?

Julkaistu: 08.04.2022
Yhteistyö Helppohinta logo

Viime aikoina olemme saaneet huomata, kuinka hinnat kallistuvat Suomessa. Valitettavasti tulot eivät ole nousseet samalla tavalla. Näin ollen monet suomalaiset tuskailevat entistä kalliimman ruokakassin hinnan vuoksi. Laadukkaasta ruoasta ei kuitenkaan haluta tinkiä, sillä laadukas ravinto on perustana terveydelle.

Laadukas ruoka tarjoaa kaikki tarvittavat ravintoaineet ja sisältää riittävästi energiaa päivää varten. Suomalaiset syövät yleensä päivän aikana viisi ateriaa; aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen sekä iltapalan. Nykyisin laadukkaaseen ruokaan panostetaan ja tarjolla on usein runsaasti kasviksia ja hedelmiä sekä proteiinina erilaisia lihatuotteita, kalaa, kananmunia sekä esimerkiksi soijaa ja tofua.

Ruokakassin hinnan noustessa voi monilla talous joutua liian tiukalle, eikä yhtä laadukkaaseen ja terveelliseen ravitsemukseen ole enää mahdollisuutta. Säästäminen on avainasemassa, mutta miten ja mistä voi rahaa säästää laadukasta ruokakassia varten?

Sähkön ja muiden palveluiden kilpailuttaminen

Yksi tavoista voi olla kilpailuttaminen. Kilpailuttamalla palveluita voi säästöä tulla vuositasolla oikein mukavasti. Kilpailuttaminen ei tarjoa vain hetkellistä säästöä vaan säästöjä myös pidemmällä aikavälillä. Kilpailutuksessa palvelu pyritään hankkimaan entistä edullisemmalta palveluntarjoajalta. Monet yritykset tarjoavat erilaisia kampanjoita, joiden avulla on mahdollista saada säästöjä.

Sähkön kilpailuttaminen on yksi parhaista tavoista aloittaa säästäminen. Oman sähköyhtiön kilpailuttaminen voi tuoda kymmenistä euroista satoihin euroihin säästöä. Esimerkiksi HelppoHinta.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa oma sähköyhtiö helposti ja nopeasti. Esimerkkinä mainitun HelppoHinta sivuston asiakkaat ovat saaneet keskimäärin 107 € säästöjä vuodessa kilpailuttamalla sähköyhtiön.

Sähkön kilpailuttaminen on oleellista, sillä kodit tarvitsevat aina sähköä. Sähköyhtiöt kilpailevat kuumeisesti asiakkaistaan, joten tarjolla voi olla huimia tarjouksia asiakkaille. Sähköyhtiön asiakkaalle tarjoama edullisin sähkösopimus on usein määräaikainen, joissa sitoudutaan sähköyhtiön asiakkuuteen 1-3 vuoden ajaksi. Mitä pidempi aika on kyseessä, sitä edullisempi sopimus yleensä on.

Kilpailuttaa voi myös esimerkiksi oman puhelinliittymän tai vakuutukset. Erilaiset yritykset tarjoavat erilaisia kampanjoita asiakkailleen. Parhaan kampanjan löytyminen on usein ratkaiseva tekijä, sillä säästöjä syntyy kuukausittain. Muistaa tulee, että määräaikaisia sopimuksia ei voi katkaista ennen kuin määräaika koittaa.

Ostoksien tekoa koskevat säästöt

Ennen kaupassa käyntiä on hyvä pohtia, mitä kaikkea oikeasti kaupasta tarvitsee. Kauppalistan tekeminen sekä viikon ruokalistan suunnittelu auttavat kontrolloimaan menoja. Listojen avulla ostosten tekeminen karsii pois suuren osan heräteostoksista. Näin turhaa hävikkiä voi välttää ja ruokakassi pysyy edullisempaa.

Tutustu myös kaupassa vaihtoehtoisiin tuotteisiin. Jos olet tottunut ostamaan tietyn merkin tuotteita, voi olla kannattavaa tutustua myös edullisemman merkin tuotteisiin. Toisinaan jo valitsemalla edullisemman tuotteen, voi säästöä kertyä mukavasti kaupassa käydessä. Tutustu eri merkkeihin ja jopa eri kauppojen valikoimiin löytääksesi edullisimman vaihtoehdon.

Osto- ja myyntipalstat hyötykäyttöön

Internetissä on lukuisia erilaisia palstoja, joilla käytetty tavara vaihtaa omistajaansa. Omia käyttämättä jääneitä vaatteita voi myydä erilaisilla palstoilla nopeasti ja helposti. Toisaalta myös itselle voi palstojen avulla löytyä tarpeellista tavaraa. Näin säästöjä kertyy, kun hankkiutuu vanhasta eroon. Samalla taas itse kuluttaa vähemmän rahaa, kun hankkii uusia tuotteita käytettynä.

Osto- ja myyntipalstoilta voi löytyä niin vaatteita, asusteita, viihdettä kuin esimerkiksi huonekaluja. Jos ajatuksena on vaihtaa suuri keittiönpöytä pienempään, on kannattava ajatus myydä suuri pöytä palstoilla. Samalla pienemmän pöydän voi hankkia palstan kautta edullisesti. Erilaisilla osto- ja myyntipalstoilla on tarjolla runsaasti hyväkuntoisia tuotteita.

Arjen valinnat

Suomalaiset valitsevat yhä usein auton, kun töihin pitää lähteä. Jos kuitenkin työpaikka on kohtuullisen matkan päässä, kannattaa harkita pyöräilyä tai kävelyä. Kulkemalla töihin kävellen tai pyörällä, voi säästöä koitua jopa satoja euroja kuukaudessa. Summaan vaikuttaa tietenkin autonkulutus hyvin paljon. Jos taloudessa on useampi auto, on kannattavaa miettiä toisen auton tarpeellisuutta.

Myös jokapäiväisiä ruokailutottumuksia kannattaa harkita, esimerkiksi soijasta voidaan valmistaa edullisia aterioita. Sen sijaan trendikkäät ruokavaliot, kuten keto käyvät usein tavallista kalliimmaksi, sillä vähähiilihydraattiset reseptit tarvitsevat kalliimpia raaka-aineita, kuten mantelijauhoja.

Suoratoistopalvelut ovat nykyisin suuressa suosiossa. Useista kotitalouksista löytyy myös useampia suoratoistopalveluita. Suoratoistopalveluiden hinnat ovat 10 euron tietämissä, osa maksaa enemmän, osa vähemmän. On kannattavaa harkita, voiko joistakin palveluista luopua esimerkiksi väliaikaisesti. Näin voi säästöjä syntyä jopa kymmeniä euroja kuukaudessa.

Oleellista on säästää niistä asioista, jotka ovat itselle vähemmän tärkeitä. Tutustumalla kilpailuttamiseen ja pohtimalla omia valintoja, voi säästöjä tulla riittävästi, jotta ruoan laadusta ei tarvitse tinkiä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä