Oletko jo tutustunut kaasuautoiluun?

Julkaistu: 27.08.2021
Yhteistyö
Audi

Meillä Hellapoliisissa työskennellään päivittäin ruoan parissa ja myös ympäristönäkökulmia tulee mietittyä. Viimeaikaiset uutiset ilmastonlämpenemisestä ja siitä johtuvat luonnonkatastrofit ovat mietityttäneet myös meitä. Mitä me voisimme arjessa tehdä enemmän luonnon hyväksi?

Jätteet lajitellaan niin työpaikalla, kotona kuin mökilläkin. Lajitellessa huomaa, kuinka paljon muovi- ja pahvijätettä tuleekin ja siihen päälle toki vielä lasi- ja metalliastiat, sekä biojäte ja kodinkoneet ja muut laitteet ja vaatteet. Ilahduttavinta on, että biokaasun hiilidioksidipäästöt ovat elinkaari huomioiden yli 80 prosenttia matalammat kuin bensiinillä. Itseäni toki kiehtoi ajatus, että autoni kulkee nyt biojätteellä, jota me ihmiset tuotamme omissa kodeissamme, työpaikoilla, ammattikeittiöissä ja elintarviketeollisuudessa. Kauppojen hävikitkin päätyvät biojätteeseen, mikäli sitä ei ole voitu hyödyntää ensin muuhun. En ole voinut olla miettimättä, miten paljon hyvää ilmaston hyväksi sillä saisi, kun jokainen auto kulkisi kaasulla. Sen lisäksi kaasu on myös bensaa ja dieseliä liki puolet halvempaa. Itse auton hintaan ei vaikuta millä polttoaineella se kulkee eli samassa hintaluokassa liikutaan.

Koska pidän kauniista asioista ja näyttävistä autoista, ei tarvinnut tinkiä siitäkään. Valintamme oli Audin malleista Audi A5 Sportback g-tron, joka toimii bio- ja maakaasulla ja jonka 2,0 litran moottori tuottaa 125 kW:n (170 hv) tehon ja kiihtyy nollasta sataan 8,4 sekunnissa. Takaluukun g-tron -logo ilmaisee, että auto on kaasukäyttöinen. Varapyörän tilalle sijoitetut kaasusäiliöt säästävät tilaa, joten tavaratilaa voi käyttää normaalisti. g-tron autoissa on myös vaihtoehtoinen käyttövoima. Audi A5 Sportback g-tronin kaasusäiliön tilavuus on 17,3 kg. Mikäli kaasu on vähissä, auto vaihtaa automaattisesti bensalle. Tankkiin mahtuu 7 litraa bensiiniä.

Lue lisää Audin malleista

Voit myös suunnitella oman Audisi helposti.

Siirry Audi.fi

Koska autoilemme hiljattain hankitulle mökille, tulee kilometrejäkin mittariin enemmän kuin ennen. Kuulimme kaasuautoilusta vasta kevät-talvella ja kiinnostuimme heti. Koska olemme ajaneet Audeilla jo toistakymmentä vuotta, lähdimme etsimään kaasuautoa Audin valikoimasta. Sopiva malli löytyi ja kaasuautoilun hyvistä puolista muiltakin kaasuautoilijoilta kuultuamme tilasimme oman auton.

Tässä automallissa on innovatiivisia toimintoja, joita voi ohjata älypuhelimella. Lisäksi Audi phone boxissa voi ladata langattomasti Qi-standardin mukaiset puhelimet. Erilaisia lisävarusteita voi tilata oman mieltymysten mukaan.

Seuraa Hellapoliisia

Tule mukaan tutustumaan kaasuautoiluun Hellapoliisin Instagramissa.

#audi #ajankaasulla #biojätteestäbiokaasuksi

Katso ajankohtaiset g-tron mallit tästä
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä