Näin päivität keittiön sisustuksen ilman suurta remonttia

Julkaistu: 29.12.2023

Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall

Keittiön ilmeen päivittämiseen ei välttämättä tarvita suurta remonttia. Voit luoda uutta tunnelmaa keittiön sisustukseen näillä helpoilla vinkeillä.

Katse ikkunaa kohti

Helppo keittiön ilmeen päivitys syntyy verhoilla. Riippuen siitä, minkä kokoinen keittiön ikkuna on, voit kokeilla erimallisia tai -pituisia verhoja. Verhojen väreillä ja kuvioilla voit luoda sisustukseen kaivattua vaihtelua.

Käytännölliset keittiön verhot on valmistettu materiaalista, joka on konepestävää, eikä kerää pölyä. Verhomateriaalin kestävyys ja puhdistettavuus ovat erityisen tärkeitä, jos ikkuna sijaitsee lieden tai tiskialtaan lähellä.

Monivärisillä, kuvioiduilla verhoilla saat keittiön sisustukseen särmää, kun taas yksiväriset keittiön verhot luovat tilaan harmoniaa. Erilaisten verhomateriaalien neulokset ja kuvioinnit luovat myös yksivärisiin verhoihin kiinnostavuutta. Esimerkiksi herkän tunnelman saat luotua läpikuultavilla pitsiverhoilla. Maalaisromanttiseen tyyliin sopivat hyvin pellavasta valmistetut verhot.

Keittiössä lyhyet kappaverhot ovat käytännölliset ja sopivat myös sellaiseen ikkunaan, jonka alla sijaitsee työtaso. Jos kaipaat ikkunaan peittävyyttä, voit harkita kappaverhoa myös ikkunan alaosaan. MogiHomen keittiöön tarkoitetut kappaverhot ja ikkunan leveyteen sopiva verhotanko löytyvät Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Kiinnitä alakapan verhotanko seinään noin 30–50 cm ikkunan alareunaa ylemmäs.

 

Muuta sisustuksesta sitä, mikä näkyy

Katsele keittiötäsi hetki ovelta. Mitkä esineet näkyvät selkeimmin? Mihin esineisiin katseesi kiinnittyy? Näitä esineitä vaihtamalla voit tehdä keittiön ilmeeseen ison muutoksen todella helposti ja nopeasti.

Jos esimerkiksi keittiöpyyhkeet roikkuvat keittiössä näkyvällä paikalla, voit muokata sisustusta vaihtamalla uudet keittiöpyyhkeet. Jos taas keittiössäsi on esillä säilytyspurkkeja, saat luotua uutta ilmettä hankkimalla erilaiset purkit. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät esimerkiksi Muurlan ja Arabian Muumi-aiheiset säilytysastiat sekä kauniit Villeroy & Boch -säilytysrasiat.

Mikäli säilytät astioita keittiössä avohyllyillä, voi sisustusta päivittää myös astioita vaihtamalla. Esillä olevien keittiövälineiden ulkonäkö vaikuttaa myös keittiön tunnelmaan. Pidä näkyvillä vain sellaiset astiat ja keittiövälineet, jotka sopivat haluamaasi sisustustyyliin.

Vaihda tavaroiden paikkoja

Toisinaan keittiön sisustuksen voi päivittää yksinkertaisesti vain vaihtamalla tavaroiden paikkoja. Voit vaihtaa esineitä, jotka ovat näkyvillä, niihin, jotka tällä hetkellä ovat kaapissa piilossa.

Jos haluat tyhjentää tasoja ylimääräisestä tavarasta, keittiön kaappien järjestely voi tuoda kaivattua säilytystilaa. Jos taas haluat enemmän tavaroita esille, ylimääräisen seinähyllyn tai seinäkoukkujen asentaminen voisi olla ratkaisu. Hyllyille tai koukkuihin saat näkyville esimerkiksi kauniita astioita tai tyylikkäitä keittiövälineitä.

Mini-remontilla voit tehdä keittiöön merkittävän muutoksen

Keittiöremontin ei suinkaan tarvitse olla kaikenkattava usean viikon projekti, vaan voit tehdä päivitystä keittiön sisustukseen pienillä toimenpiteillä. Yksi helpoimmista remonttihommista on keittiön kaappien ja laatikoiden vedinten vaihtaminen. Vetimillä voit luoda keittiöön esimerkiksi modernia, maalaisromanttista tai vaikkapa 1950-luvun tunnelmaa.

Voit päivittää keittiön ilmettä maalaamalla tai tapetoimalla vaikka vain yhden seinän. Kulahtaneille keittiön kaapinoville voi hankkia uuden elämän maalauttamalla ne uudelleen ruiskumaalaamossa. Halutessasi voit uusia yläkaappien ovet: läpikuultavat ovet päästävät kauniit astiasi osaksi sisustusta, kun taas tavalliset ovet peittävät tavarat ja voivat siten yhtenäistää keittiön ilmettä.

Lisävalaistus voi tehdä suuren muutoksen keittiön sisustukseen. Asennuta esimerkiksi työtason yläpuolelle uusi valaisin tai vaihda kattovalaisinta. Himmennettävä lamppu tuo lisävaihtoehtoja keittiön valaistukseen.

Yksi esine voi vaikuttaa keittiön tunnelmaan

Jos aiot hankkia keittiöösi vain yhden sisustusesineen, suosittelemme valitsemaan joko viherkasvin, taulun tai maton. Viherkasvin avulla saat keittiöön raikkautta ja luonnonläheisyyttä. Voit valita jonkun helppohoitoisen kasvin tai vaikkapa yrttiruukun, joka tarjoaa silmänilon lisäksi syötävää. Köynnöstävän kasvin voi sijoittaa katosta roikkuvaan amppeliin, jolloin ruukku ei vie pöytätilaa.

Mikäli keittiössä on edes vähän tyhjää seinätilaa, uusi sisustustaulu voi piristää huonetta merkittävästi. Halutessasi voit myös kehystää itsellesi tärkeän valokuvan tai kortin. Parhaimmillaan taulu toimii katseenvangitsijana ja antaa keittiölle persoonallisen ilmeen.

Keittiön matto kannattaa valita helpon puhdistettavuuden perusteella. Matto auttaa ylläpitämään siisteyttä, sillä ruoanmurut eivät maton ansiosta kulkeudu niin helposti keittiön ulkopuolelle. Paitsi että matto tuntuu mukavalta jalkojen alla, matto myös vaimentaa ääntä ja tekee keittiön äänimaailmasta pehmeämmän. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät useita erilaisia mattoja kaikenkokoisiin keittiöihin esimerkiksi BT Carpet -, Hanse Home – ja Gino Falcone -merkeiltä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä