Monipuolinen Naantali ja asuntomessut 2022

Julkaistu: 01.07.2022
Yhteistyö
Naantali
kuvat: Jami Jaakonen / Hellapoliisi Oy

Naantali tunnetaan yhtenä Suomen suosituimmista matkailukohteista. Naantalin sijainti on ideaalinen, vain kahden tunnin päästä Helsingistä eikä Turkuunkaan ole kuin 20 minuuttia. Naantali tunnetaan Suomen kesäpääkaupunkina tasavallan presidentin kesäasunnon puutarhan ansiosta, Muumeista ja erityisesti vanhan kaupungin viehättävästä tunnelmasta kahviloineen ja ravintoloineen.

Teatterin ystäville

Kesäteatteri Emma kuuluu Suomen suurimpiin kesäteattereihin. Katetussa teatterissa nautitaan kesäillasta säässä kuin säässä. Naantalin Vierassatama on veneilijöiden palkitsema vierassatama, jossa on lähes 200 vierasvenepaikkaa sekä sama määrä kotipaikkoja.

Naantalin asuntomessut

Naantalin Luonnonmaan saareen rakentuvalla asuntomessualueella, Lounatuulessa nähdään monipuolinen kattaus ihastuttavia messukoteja: omakotitaloja, pienerillistaloja, pari- ja rivitaloja sekä vapaa-ajan asuntoja. Messukodit ovat rakentuneet luontoa säästäen ja kotien pihat ovat jätetty helppohoitoisiksi ja luonnontilaisiksi. Saaristoluonnon ja jylhän kalliomaaston huomioiminen ovat olleet noin 20 hehtaarin kokoisen alueen suunnittelussa keskeinen lähtökohta. Tonttien ympärille on jätetty viheralueita ja kaunista mäntymetsää. Messukohteisiin tutustumisen lomassa on täydellistä hengähtää meren äärellä ja ihastella venesataman sekä rantapuiston tunnelmaa. Rantaan on rakentunut myös alueen oma aurinkovoimala, joka kerää aurinkoenergiaa älymuuntamoon. Ainutlaatuinen sijainti saaristossa mahdollistaa töihin lähdön vaikkapa veneellä ja tarjoaa vapaa-ajan virkistysmahdollisuudet melkein kotiovelta.

Katso lisää: asuntomessut.fi


Muita ainutlaatuisia käyntikohteita

Viehättävä vanha kaupunki, luostarihistorian vaiheet, kirkot, saaristo ja lähiseutu ovat pullollaan näkemistä ja kokemista. Naantalin vanhakaupunki sinällään on jo hieno käyntikohde. Vanhat puutalot luovat oman tunnelmansa ja missään muualla meri ei ui suoraan vanhan kaupungin sydämeen. Vanhan kaupungin ranta tunnetaan varsinkin herkkusuiden keskuudessa; lukuisat kahvilat ja ravintolat tarjoavat parastaan ja virvokkeita voi nautiskella samalla kun ihailee vierassatamassa keinuvia veneitä. Vaihtoehtoja löytyy – valitse sinulle parhaat ja mieluisimmat herkuttelupaikat, tai käy kaikissa.


Smaku -herkkusuiden tapahtuma

Smaku-tapahtumassa 8.-20.8. voit käydä maistelemassa useita herkkuannoksia eri ravintoloissa ja kahviloissa 5-7 euron hintaan ja pääset löytämään omat suosikkikohteesi.

Lisää infoa: https://smakufestivals.com/smaku-naantali-2022

Naantalin must -käyntikohteet

Naantalin luostarikirkko on ollut samoilla sijoillaan jo lähes 600 vuotta. Yhä edelleen se on suosittu käyntikohde kuten aikoinaankin; pyhiinvaeltajat valtasivat tuolloin Naantalin ja kaupunkilaiset tarjosivat majoitusta ja krouveja perustettiin, jotta apua hakevat saisivat palveluja pyhiinvaellusmatkallaan.

Naantalin ja lähiseudun nähtävyydet ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä. Kultarannan puutarhan ja luostarikirkon lisäksi Casa Hartmanin taiteilijakoti Naantalin keskustassa ja pienen siirtymisen jälkeen Louhisaaren kartanolinna, Mannerheimin ritaripuisto ja Askaisten kirkko vievät historiassa lähes sata vuotta taaksepäin. Mannerheim-ristin ritarien sekä sotiemme veteraanien kunniaksi Askaisiin perustettu Ritaripuisto on ainutlaatuinen huomionosoitus koko ritari- ja veteraanisukupolvelle, heidän saavutuksilleen sekä ajalle ja hengelle, jota he edustavat. Ritaripuistossa on kivi jokaiselle 191 Mannerheim-ristin ritarille.

Maailman ainoa Muumimaailma sijaitsee Naantalissa, Kailon saaressa, ihan vanhankaupungin vieressä. Lapsiperheiden suosikki avaa ovensa kesäkuun alussa ja muumeja voi halailla elokuun loppuun asti.

Saaristo – tämän hetken kuuminta hottia

Suomen saaristo, Saaristomeren saaristo, Turun saaristo – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kierrätpä sitten Saariston Rengastien (250 km) tai Pienen Rengastien (100 km) autolla, pyörällä tai vaikka kävellen, muista varata aikaa. Milloin matkustit viimeksi lossilla tai yhteysaluksella? Saaristossa nautitaan näkemästä ja ollaan vaan. Lähiruoka, merituuli ja kiireettömyys – näistä on hyvä loma rakennettu. Seilin saari, surujen saari, on herännyt eloon. Vaikka saarella on jopa karmea historia, voi siellä nauttia rikkaasta saariston luonnosta, lähiruuasta ja majoittua idyllisissä taloissa. Huolimatta siitä, että Turun yliopiston tutkijat edelleen työskentelevät saarella, on siellä tilaa myös matkailijoille. Ota opas niin kuulet mitä näet -sanonta pitää erityisen hyvin paikkansa Seilissä.

Tapahtumien taikaa

Naantalissa on lukuisia tapahtumia, jotka ovat Naantalin kokoisia ja näköisiä. Trumputtaja ja kirkontornista soitettava Iltavesper kuuluvat Naantalin kesään joka ilta kello 20. Useat tapahtumat ovat täysin maksuttomia ja sopivat koko perheelle. Naantalin Venemessut aloittavat kesän, Naantalin Musiikkijuhlat tarjoavat klassisen musiikin juhlaa ja Unikeonpäivänä 27.7. Valtakunnan virallinen Unikeko heitetään mereen kello 7.00. Näin Naantali palkitsee henkilön tai yhteisön, joka on tehnyt jotain hyvää Naantalille tai naantalilaisille. SunFest – festivaali tarjoaa upean kattauksen musiikkia ja Suomen nimekkäimpiä esiintyjiä Kirkkopuiston lavalla. Elokuussa nautitaan herkullisista Smaku-annoksista ja Naantalin Kirjajuhlista sekä uppoudutaan keskiaikaan Naantalin Luostaripäivillä.

Kaikki tapahtumat löytyvät Visit Naantalin verkkosivuilta, www.visitnaantali.com

Osu koriin tai koloon

Naantali kutsuu liikkumaan ja aktiiviseen lomailuun. Kaksi hyvin hoidettua golfkenttää, joilla viime vuonna pelattiin 92.000 kierrosta, frisbeegolf, pyöräily, veneily, upeat ja historialliset tenniskentät Kirkkopuiston kyljessä on vain osa, mitä Naantalissa voi harrastaa. Tiesitkö, että 45 min ajoetäisyydellä Naantalista löytyy kymmenkunta golf-kenttää. Yöpyminen Naantalin idyllisissä maisemissa ja päiväpyrähdykset lähikentille tuo vaihtelua kolopallon pelaamiseen. Suuren suosion saavuttanut Padel on myös rantautunut Naantaliin ja pelata voi usealla kentällä. Naantalin sydän on lämmin silloinkin, kun meri kohisee syksyä tai talvi puuteroi kadut ja kujat!

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä