Mökkeilyn jätehuolto ja biojätteen keräys

Julkaistu: 24.05.2021
Yhteistyö

Kesän kynnyksellä mökkeilyn jätehuoltoasiat mietityttävät monia. Useilla paikkakunnilla on hyvin järjestetty jätteiden lajittelu ja kierrätys, mutta monet mökit saattavat sijaita kaukana kierrätyspisteistä. Biojätteiden keräys tulee kuitenkin jokaisen hoitaa itse. Biojätteiden kierrätys on tärkeää, sillä kotitalousjätteestä kolmannes on biojätettä. Mökillä kompostointi on monestakin syystä järkevää. Kompostori täyttyy maltilliseen vauhtiin, jätteille ei tarvitse tilata ympäristöä ja kukkaroa kuormittavaa kuljetusta ja kun hieman malttaa, saa lopputuotteena multaa, jota voi käyttää pihan istutuksiin.

Biolan Mökkikompostori

- Käymälä- ja keittiöjätteen kompostointiin kesäaikana
- Lämpöeristetty runko, eristämätön kansi
- Tehokas ilmanvaihto
- Tiivis rakenne estää haittaeläinten pääsyn
- Helppo ja siisti tyhjentää alaluukun kautta
- Mukana kanisteri ja letku suotonestettä varten

Valmistettu Suomessa!

Katso lisää

Biolanin mökkikompostori ja sen käyttö
Biolan myy monenlaisia kompostoreita, joista yksi sopii erityisesti kesäkäyttöön. Sen runko on eristetty, mutta kansi ei. Säiliön sisällä sijaitsevat ilmanjakokanavat tuovat kompostoriin ilmaa. Tiivis rakenne estää haittaeläinten pääsyn kompostoriin. Biojätettä kannattaa viedä kompostoriin usein, ainakin muutaman kerran viikossa, jotta prosessi pysyy hyvin käynnissä. Varaa lähelle kuiviketta. Sen käyttö on tärkeää, sillä se sitoo biojätteestä kosteutta ja tuo massaan ilmavuutta. Suomessa valmistetun Biolan Mökkikompostorin mukana tulee kanisteri ja letku suotonesteen keräämistä varten.

Kuivakäymäläjätteiden kompostointi
Onko mökilläsi Biolan Kompostikäymälä? Tiesitkö, että Biolan Kompostikäymälässä voit kompostoida myös keittiöjätteet? Jätökset kompostoituvat jo itse käymälälaitteessa, eikä erillistä jälkikompostointia välttämättä tarvita. Syötäville kasveille lopputuotetta käytettäessä suositellaan kuitenkin vuoden jälkikompostointia.

Kompostorin tyhjennys
Kompostorin alaosassa sijaitsevasta luukusta suoritetaan kompostorin tyhjennys. Kerralla poistetaan luukun korkeuden verran massaa ja tuoreempi saa jatkaa vielä kompostoitumisprosessia. Tätä massaa kutsutaan katekompostiksi ja sitä voi käyttää puille ja pensaille sekä koristekasveille. Sen sijaan syötäville kasveille massaa tulee jälkikompostoida vielä vuosi.

Hoida kerralla mökkisi jäteasiat kuntoon!

Olet sitten vailla puutarhakompostoria, Biolan Mökkikompostoria kesäkäyttöön tai kompostoria ympärivuotiseen käyttöön.

Voit tutustua laajaan valikoimaan ja seikkaperäisiin käyttöohjeisiin täältä
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä