Mökin hankinta tai remontti edessä? – Lainarahalla joustoa hankintoihin

Julkaistu: 31.08.2022
Yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Matchbanker
Onko olemassakaan suomalaisempaa ja romanttisempaa tapaa nauttia hiljaisista kesäilloista, kuin luonnon helmaan pystytetyn mökin kuistilla auringonlaskua katsellen? Mökkeily on oleellinen osa suomalaista elämäntapaa ja kulttuuria. Jokainen meistä on varmasti joskus haaveillut joko oman mökin ostamisesta tai rakentamisesta, tai suvun vanhan kesäpaikan remontoimisesta uuteen loistoon.

Mökkeilyn suosio on noussut Suomessa roimasti viime vuosina, kun luonnonläheisen elämän ja luonnon arvostus on kasvanut. Niinpä myös mökkeilyn hinta on noussut, eikä etenkään uutta mökkiä osteta enää pikkurahalla. Olipa kyse sitten kokonaan uuden mökin ostamisesta tai vanhan mökin remontoimisesta, niin mökkeilystä voi koitua suuria kertaluonteisia kustannuksia. Katso Matchbanker  lainavertailu palveluun ja pohdi, voisiko esimerkiksi mökkilaina tai remonttilaina olla avain mökkiprojektisi rahoittamiseen. 

Lainamarkkinoiden mahdollisuudet mökkeilijöille

Riippumatta siitä, minkälainen projekti mökkeilijällä tai sellaiseksi aikovalla on edessään, niin on syytä harkita projektin rahoittamista lainarahalla. Kaikki suomalaiset tuntevat perinteiset ja yleiset lainatyypit, kuten asunto- ja autolainat. Sen sijaan monille voi tulla yllätyksenä, että nykyaikaisilla lainamarkkinoilla on tarjolla muun muassa joustavia remonttilainoja sekä kiinteitä mökkilainoja, jotka avaavat kiinnostavia mahdollisuuksia mökkihankkeiden rahoittamiseksi.

Mökkilaina

Mökkeilyyn parhaiten sopiva lainatyyppi on tietenkin jo nimensä perusteella mökkilaina. Mökkilaina on laina, jota kuka tahansa kuluttaja voi hakea vapaa-ajan asumuksen ostamista varten. Mökkilainaa varten on hyvä olla säästössä pääomaa sekä tarkat tiedot kaikista eri kustannuksista, joita mökin ostamiseen liittyy.

Remonttilaina

Monilla on joko omistuksessaan tai suvun yhteisessä käytössä oleva mökki, joka on voinut kulkea sukupolvelta toiselle jo vuosikausien ajan. Joskus vanhan mökin ylläpito ja huoltotyöt kuitenkin jäävät vähemmälle huomiolle, kun arjen kiireet vievät ajan ja energian. Tällöin yksinkertaisenkin mökin remontointi voi kustantaa pitkän pennin. Erityisesti vanhan mummonmökin päivittäminen moderniksi ja kaikilla nykymukavuuksilla varustetuksi vapaa-ajan asunnoksi vaatii suuria muutostöitä.

Remonttia varten mökkeilijä voi hakea remonttilainaa. Remonttilaina on lainatyyppi, joka räätälöidään remontin kustannuksia varten. Jotta remonttilainan hakeminen kävisi mahdollisimman helposti, on koko remontista hyvä olla kattavat suunnitelmat, joista käyvät ilmi niin materiaalien ja työkalujen hankintahinnat kuin muutkin kulut, joita remonttiurakasta voi seurata.

Kulutusluotto

Joustavin lainatyyppi, jota verkosta voi hakea, on kulutusluotto. Kulutusluotto sopii mökkeilijöille sellaisissa tilanteissa, jossa pääomaa mökin ostamiseksi tai remontoimiseksi on jo jonkin verran kerätty sukanvarteen. Kulutusluotto on joustava ja dynaaminen lainatyyppi, joka täydentää sujuvasti muuta budjettia.

Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen verkossa

Olipa kyseessä sitten mökkilaina, remonttilaina, kulutusluotto tai mikä tahansa laina, niin se on mahdollista kilpailuttaa verkossa. Nykyisin verkon välityksellä toimii useita rahoituslaitoksia, jotka myöntävät pankkien tavoin kuluttajille erilaisia lainoja eri tarpeita ja elämäntilanteita varten. Käytännössä lainojen vertailu ja kilpailuttaminen verkossa on todella yksinkertainen prosessi. Sen aluksi hakija tutustuu eri vaihtoehtoihin, joita lainanantajat ovat listanneet lainapalvelun sivuille. Eri rahoituslaitokset tarjoavat lainoja eri ehdoin, joten hakija voi valita tarjousten joukosta edullisimman lainan.

Lainojen kilpailuttaminen on oleellinen osa jokaista lainaamisen prosessia. Esimerkiksi suomalaisten suosituimman lainatyypin, eli asuntolainan kilpailuttaminen on niin normaalia, että se saatetaan tehdä uudestaan jo, kun lainaa ollaan maksamassa takaisin pankille. Muiden taloudenhoidon osa-alueiden tavoin myös lainaaminen ja lainojen kilpailuttaminen on siirtynyt yhä suuremmissa määrin verkkoon. Siksi verkossa toimivat rahoituspalvelut ovat kehittyneet perinteisten pankkien rinnalle keskeisiksi toimijoiksi lainamarkkinoilla.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä