Makumatkalla maakunnissa
Makumatkoilla tutustaan erilaisiin luonto-, maaseutu- ja lähiruokateemoihin sekä mielenkiintoisiin kohteisiin ja ohjelman vieraisiin, jotka pääsevät kokkailemaan huippukeittiömestarin ohjaamana kotimaisista- ja lähiraaka-aineista sesongin parhaita herkkuja.
Makumatkalla.fi -sivustolta katsojamme löytävät keittiömestari Mika Pesosen kehittelemät ohjelmakohtaiset lähiruokareseptit sekä muun muassa ruokahävikin vähentämiseen tähtääviä vinkkejä. Tervetuloa tutustumaan vastuullisiin elintarvikevalintoihin!
Lähiruokamenu:
- Paahdettua Lietlahden luomuporkkanaa, luomuporkkanapyreetä ja Maalahden limppua
- Ossin tilan luomulanttua ja Herkkujuustolan Vilhoa
- Vihreän Keijun yrttisalaattia
- Kalliolan Luomutilan Kaali-lipstikkasalaattia
- Herkkujuustolan Savuhilmaa ja porkkana-pähkinähilloa
- Sokerisuolattua Kyyveden kuhaa ja Kalliolan luomutilan luomupunasipulivinegretteä ja tillikreemiä
- Siiriäisen luomutilan Charolais-ulkofilettä
- Lietlahden tilan luomupalsternakkapyrettä & nokkosvoissa paistettua luomumustajuurta
- Lehtipersiljaöljyssä haudutettuja herkkusieniä
- Heikkilän Yrttitilan lipstikalla maustettua kastiketta
- Punajuurikakkua Lietlahden luomupunajuurista
- Luomupunajuurihilloketta
- Koivurannan Maatilan puolukka-kinuskijäätelöä
Makumatkalla maakunnissa -ohjelmasarjan pilottijakso kuvattiin helmikuussa 2021 Haukivuorella, Mikkelissä sekä Hirvensalmella.
Ohjelmassa vierailevat maa- ja metsätaloustalousministeri Jari Leppä, muusikko Timo Rautiainen ja luomuviljelijä Antti Vauhkonen. Päivän lähiruokamenusta vastaa keittiömestari Mika Pesonen (Keittiomestari.com) ja juontajana toimii Kati Jaakonen (Hellapoliisi Oy).
Makumatkalla maakunnissa pilotti TRAILERI
Tuotantoryhmä: tuottaja Jarmo Kaivo-oja, apulaistuottaja Saku Niilo-Rämä, ohjaaja / kuvaaja / leikkaaja Sampsa Huttunen, monikamerataltiointi Darcmedia Oy, b-kuvaaja Ada Pykäläniemi, still-kuvaus Jami Jaakonen.
Video: näin tehtiin Makumatkalla maakunnissa pilotti:
Makumatkalla maakunnissa pilotti - dokumentaariset bts-kuvat:
Lisää kuvia pilotin teosta:
Makumatkojen mahdollistajat:
Haukivuorelaiset ry kiittää Pellolta pöytään -hankkeeseen osallistuneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä sekä Haukivuoren Aluejohtokuntaa, Mikkelin kaupunkia ja Veej’jakaja ry:tä
- Minna Kilpeläinen
- Timo Rautiainen
- Jari Leppä
- Antti Vauhkonen
- Risto Janhunen
- Virpi Häkkinen
- Liisa Häkkinen
- Tauno Häkkinen
- Anna Siiriäinen
- Ilkka Arvola
- Marko Miettinen
- Päivi Valli
- Matti Valli
- Tuukka Kouri
Kiinnostuitko yhteistyöstä?
Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!