Keittiöremontti edessä? Ota huomioon nämä asiat

Julkaistu: 12.05.2022

Keittiö on kodin sydän ja siellä luodaan yleensä hienoja muistoja. Se on ruoanlaittajan keidas, mutta moni puuhailee keittiössä muitakin arkisia askareita. Kunnollinen keittiö on toimiva ja viihtyisä, mikä voi vaatia ajoittain pientä kohennusta. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

 

 

Keittiöremontti voi olla suuri investointi, minkä takia se tulee suunnitella huolellisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon muun muassa remontin tavoitteet, ammattilaisten hyödyntäminen ja budjetti.

Budjettia varten kannattaa säästää, jotta remontin rahoitus sujuu jouhevasti. Jotkut ottavat myös remonttilainaa, mutta se tulisi tehdä aina harkitusti. Harkittuun remonttilainaan kuuluu lainavertailu, josta OmaLaina -lainavertailu toimii yhtenä esimerkkinä.

Keittiöremontin suunnittelua

Keittiöremontti kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Remontissa pitää ottaa huomioon moni asia, johon voi varautua ennakoinnilla. Keittiön tulee olla käytännöllinen, jotta sitä voi käyttää ongelmitta. Toisaalta keittiöstä halutaan mahdollisimman viihtyisä, koska siellä vietetään yleensä paljon aikaa.

Keittiöremontin suunnittelussa kannattaa huomioida esimerkiksi keittiön koko ja käytettävä tila. Lisäksi suunnittelussa kannattaa pohtia, miten aktiivisesti keittiötä käytetään. Tarpeet voivat vaihdella esimerkiksi suurperheessä ja sinkkutalouksissa. Keittiöön voidaan haluta panostaa todennäköisesti intohimoisemmin, jos on intohimoinen kokkailija. Satunnainen ruoanlaittaja ei välttämättä pidä keittiötä vastaavasti tärkeimpänä tilana kodissa.

Suunnittelussa kannattaa kääntyä ammattilaisen apuun, joka voi antaa ainakin tietynlaiset raamit toteuttamiskelpoiselle keittiöremontille. Moni keittiöremonttiin perehtynyt yritys tarjoaa erilaisia sovelluksia ja ohjelmia, joilla voi vertailla erilaisia ratkaisuja omaan keittiöön. Niissä pitäisi onnistua esimerkiksi materiaalien ja värien tutkailu, mikä voi jo antaa paremman mielikuvan tulevasta keittiöstä.

Suunnitteluvaiheessa voi laittaa villeimmätkin ideat pöydälle. Pohtiminen ei maksa mitään ja jos keittiöstä halutaan esimerkiksi punaisen värinen, voi sen mahdollisuuksia selvittää esimerkiksi keittiöfirmoista. Värivaihtoehtoja kannattaa kuitenkin pohtia huolellisesti, koska klassiset sävyt kantavat yleensä pidemmälle ja ne voivat edistää asunnon jälleenmyyntiarvoa.

Mitä voi ja kannattaa tehdä itse?

Moni haluaa tehdä remontin mahdollisimman pitkälle itse. Tällä voi säästää budjetissa, mutta omat rajat ja taidot on tärkeää tunnistaa rehellisesti. Remonttia varten pitää pohtia realistisesti, mitä osaa ja voi tehdä itse. Loput on syytä jättää ammattilaisten puolelle, koska se säästää yleensä aikaa ja vaivaa sekä jossain tapauksissa rahaakin.

Remontin tekeminen itse kannattaa huomioida myös turvallisuuden näkökulmasta. Jotkut laitteet ja muut toiminnat saattavat vaatia kokemusta, jotta vaiheet onnistuvat turvallisesti ja sujuvasti. Itse tehty remontti saattaa kestää myös pidempään. Sen takia on hyvä pohtia, kuinka paljon on ajallisesti valmis joustamaan remontin valmistumisessa.

Keittiön kuumimmat trendit

Keittiö ei ole enää vain keittiö, koska sillä on nykyisin monessa kodissa monia tarkoituksia. Se toimii eräänlaisena lepopaikkana, työpisteenä ja ajanviettopaikkana ystävien ja perheen kesken. Eräänlainen hybridimalli on kasvattanut suosiotaan keittöissä.

Keittiö on nykyisin eräänlainen hyvinvoinnin lähde ja sillä onkin suurempi merkitys hyvinvointiin, kuin mitä voisi kuvitella. Kiireettömät kokkaushetket ovat arjen palautumiskeinoja, joilla ilmaistaan myös itseään ja arvojaan. Harmoninen tunnelma onkin keittiöiden tämän hetken trendeistä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä