Keittiöön uusi ilme talouteesi sopivalla budjetilla – Sortter listasi vinkit pintaremonttiin ja remontin rahoitukseen

Julkaistu: 03.07.2024

Loppukesän ja alkusyksyn tunnelmalliset illat houkuttelevat kokoontumaan yhteisen pöydän ääreen juhlistamaan elämää. Onko keittiösi juhlakunnossa?

Vaikka loppukesällä ja alkusyksystä riittää ruoka- ja juoma-aiheisia tapahtumia, haluaa moni mielellään tarjota illallisen ystäville omassa, pihavaloin koristellussa puutarhassa tai sisällä avoimien ikkunoiden äärellä. Kesän loppupuolisko onkin oivallinen hetki remontoida keittiö juhlakuntoon ja talvea varten. Uudistettu kodin sydän on sitä paitsi jo itsessään aihe juhlaan.

Sortter kokosi vinkit kodin pintaremonttiin ja remontin rahoitukseen.

Keittiön pintaremontti lisää käytännöllisyyttä ja viihtyisyyttä

Pienelläkin pintaremontilla – ja budjetilla – saa keittiössä ihmeitä aikaan. Toisaalta juuri keittiössä jos missä elämän jäljet näkyvät, ja remontti voi piristyksen sijaan olla enemmänkin välttämättömyys.

Mikäli edellisestä keittiöremontista on aikaa, tehdyt ratkaisut saattavat ajan mittaan alkaa tuntua epäkäytännöllisiltä tai -esteettisiltä. Vain jonkin verran kuluneiden pintojen uusiminen tulee sitä paitsi todennäköisesti edullisemmaksi kuin niin kutsutusti loppuun kuluneiden.

Tyypillisiä pintaremonttitoimenpiteitä keittiössä ovat esimerkiksi kaakeloinnin, kaapiston ovien ja laskupintojen uusiminen. Mittavampaan keittiöremonttiin saatetaan tarvita luvat taloyhtiöltä ja rakennusviranomaisilta. Sähkö-, putki- ja ilmastointitöiden suorittamiseen vaaditaan aina ammattilaisen pätevyys.

Vinkit keittiön pintaremonttiin

Kuluneet, esimerkiksi puusta tai laminaatista valmistetut työtasot on mahdollista kunnostaa tai vaihtaa keraamisiin, kivisiin tai kierrätysmuovista valmistettuihin uusiin tasoihin.

Laskutilojen ja yläkaapistojen välinen tila saa uuden ilmeen tyylikkäillä kaakeleilla tai tarkoitukseen sopivalla lasituksella. Nykyään on saatavilla myös erilaisia itseliimautuvia muovi- ja paperimateriaaleja, joilla on helppo uudistaa välitilan ilme. Jotkin näistä tarrapapereista soveltuvat myös kaapinoviin.

Kaapinoviin voi vaihtaa uudet vetimet tai, mikäli haluaa panostaa isommin, kaapinovet voi joissain tapauksissa vaihtaa kokonaan. Osan kaapeista voi korvata avohyllyillä.

Valaistusta voi uusi ja kerrostaa esimerkiksi kaappien alareunaan kiinnitettävillä led-valonauhoilla. Lattiamateriaaleissa, kuten muuallakin keittiössä, trendaavat nyt puumateriaalit ja puunsävyt.

Kilpailuta keittiöremontin rahoitus ja säästä tuntuvasti lainakustannuksissa

Keittiöremonttiin voi riittää 500–2000 euroa, mikäli pitäydytään työtasojen uusimisessa,välitilan uusimisessa ja kaapiston vetimien vaihdossa. Kaapinovien ja kodinkoneiden vaihto nostaa heti kuluja.

Täysimittainen keittiöremontti purkutöineen, uusine kalusteineen ja pintoineen sekä asennustöineen kustantaa tyypillisesti 10 000 eurosta ylöspäin. Etukäteen suunnittelemalla ja budjetoimalla varmistat, että voit toteuttaa talouteesi sopivan remontin.

Mikäli tarvitset ulkopuolista rahoitusta remontin toteuttamiseen, vertailee Sortter remonttilainat puolestasi ilmaiseksi, nopeasti ja helposti. Saat yhdellä hakemuksella lukuisia lainapäätöksiä, jotta löydät vaivattomasti talouteesi sopivan lainan.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Mia Keurulainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä