Hyvä ilmalämpöpumppu säästää rahaa

Julkaistu: 11.12.2023

Yhteistyössä:

Ilmalämpöpumput ovat yleistyneet viime vuosina, eikä ihme, sillä sähkön raju hinnan nousu on kurittanut kotitalouksia. Toisaalta myös kesän kovat helteet saavat olon usein tukalaksi ja viilennys kesähelteillä parantaa huomattavasti elämänlaatua. Näistä kokemuksista olin päässyt nauttimaan jo mökillä ja haaveillut, että olisipa kotonakin ilmalämpöpumppu jolla saisi tasaisen lämmön tai tarvittaessa mukavan viileyden.

Ilmalämpöpumpun paikka

Me muutimme taloon, jonka vanha ilmalämpöpumppu oli auttamattomasti tiensä päässä. Oli selvää, että sähkölämmitteisessä talossa ilmalämpöpumppu olisi tarpeellinen hankinta ennen kovia pakkasia. Löysin koneetkotiin.com -sivuston ja sain ammattilaisen kartoittamaan tilannetta maksutta paikan päälle. Kävimme läpi
kodin tilat ja etsimme ilmalämpöpumpulle paikan, jossa sen teho pääsisi parhaiten oikeuksiinsa ja kone levittäisi lämpöä tehokkaasti mahdollisimman laajalle alueelle.
Olimme ehtineet asua talossa varsinaisesti vasta muutaman viikon, mutta tämän lisäksi remonttiaikaa oli takana kuukausi. Siinä ajassa jo huomasimme, ettemme
osanneet oikein käyttää lattialämmitystä, sillä meillä oli usein todella kylmä.

Meille suositeltiin Koneet Kotiin toimesta Daikinin ilmalämpöpumppua. Daikinin on globaali markkinajohtaja, jonka laitteet suunnitellaan ja valmistetaan Euroopassa pohjoisen olosuhteisiin. Daikin myös valmistaa kylmäaineet sekä kaikki keskeiset osat itse valtaosin käsityönä, jo lähes 100 vuoden kokemuksella. Laatu ja osaaminen on siis täysin omassa luokassaan.

Daikin Stylish H

Valitsimme Daikinin lippulaivamallin Stylish H:n, joka on erittäin energiatehokas ja näin ollen myös kustannustehokas.

Käyntiääni on erittäin hiljainen ja sen maksuton Onecta-sovellus mahdollistaa laitteen etähallinnan mistä vain. Tässä Daikinin mallissa on Flash Streamer -ilmanpuhdistus, joka puhdistaa sisäilmaa, poistaa siitä pölyä, allergeeneja, epäpuhtauksia, siitepölyä ja hajuja.

Stylishin lämpötila-anturi tarkkailee huoneen pintalämpötiloja ja ohjaa ilmavirtaa sinne missä sitä tarvitaan. Laitteessa on myös takkatoiminto joka jakaa takan lämpöä tasaisesti asuntoon ja sammuttaa laitteen kun käyttäjän asettama lämpötila on saavutettu.

Tämä malli on myös kansainvälisesti palkittu useita kertoja designistaan. Laite on vain 19 cm syvä ja sen mattavalkoinen väri sulautuu hyvin muuhun sisustukseen. Ilmalämpöpumppua on tässä mallissa saatavilla myös mattamustana.

Arvot ja ympäristö


Daikin pitää arvossa ainutlaatuista luontoamme ja kierrättää täällä Suomessa vanhat kylmäaineet ja laitteet merkistä riippumatta -veloituksetta, alan yhteisen hyvän vuoksi. Näin vanhat kylmäaineet eivät päädy luontoon ja laitteet kierrätetään asianmukaisesti. Daikin haluaa toiminnassaan nostaa ihmiset keskiöön ja olla omassa toiminnassaan luotettavia, mukavia ja ihmisiä arvostavia. Daikin osallistuu moneen hyvään erityisesti tukemalla lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia. Lisäksi Daikin on isosti mukana tukemassa Suomalaista urheilua aina maajoukkuetasolta, ruohonjuuritasolle asti.

Asennus

Asennuspäivä oli sovittu etukäteen ja ammattilainen saapui sovitusti Koneetkotiin.comista. Varmistimme yhdessä laitteelle suunnitellun paikan ja ulkoyksikölle tarkoitetun kohdan. Sähkömies oli jo ennakkoon asentanut ulos vikavirtakytkimen. Koneetkotiin.comista olisi voinut tilata myös tarvittaessa sähköasentajan. Kun laite oli asennettu, saimme siihen käyttöönotto-opastuksen.

Käyttö ja huolenpito

Ilmalämpöpumppu osoitti tarpeellisuutensa jo muutamassa tunnissa. Siinä ajassa se oli lämmittänyt koko kodin mukavan lämpimäksi ja saatoimme sammuttaa varaavan lattialämmityksen. Kodissamme on ollut miellyttävä tasainen lämpö ja tarvittaessa lämpötilaa on voinut nostaa ja laskea helposti. Saimme yhden neuvon: Pitäkää laite päällä koko ajan ja antakaa sen tehdä työnsä. Ehdin jo pohtia miten laite, joka on jatkuvasti päällä, voisi säästää sähköä. Ilmalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen energiaa. Kun laite ottaa yhden kilowatin energiaa, se pystyy tuottamaan laadukkaalla pumpulla noin 5 kilowattia energiaa, jolloin siinä voitetaan 4 kilowattia energiaa. Tähän perustuu ilmalämpöpumpun säästö.

Ilmalämpöpumppu myös osamaksulla

Koneet kotiin -yrityksellä on tili, jolla asiakas voi maksaa ilmalämpöpumpun myös osissa. Minimiveloitus on 50 euroa per kk ja toki laitteen voi maksaa myös kerralla.
Yritys muistuttaa laitteen huollosta muutaman vuoden välein ja toki laitetta on syytä puhdistaa kuukauden tai kahden välein suodattimet putsaamalla ja pölyt pyyhkimällä. Huolto pidentää laitteen käyttöikää ja auttaa sitä toimimaan maksimaalisella hyötysuhteella.

Lue lisää tuotteista, palveluista ja joustavista maksutavoista
Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä