Haaveissa uusi keittiö? Parhaat vinkit remonttilainan hakemiseen

Julkaistu: 20.12.2022
Yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: BonusPanda

Keittiön uusimisella saa helposti kohennettua kodin ilmettä sekä rahallista arvoa. Remontin rahoittamista lainalla ei tarvitse turhaan empiä, kun muistaa huomioida muutamat asiat.

Remontin laajuus

Keittiöremontti on verrattain edullinen investointi suhteessa siihen, miten paljon asunnon arvoa sillä on mahdollisuus nostaa, mukavuustekijöistä puhumattakaan. Remonttikustannukset on jaettu karkeasti kahteen hintakategoriaan. Pelkät kalusteet, altaineen, kodinkoneineen ja muine materiaaleineen sijoittuu yleensä noin 4000 ja 7000 €:n välille. Kustannusten sisältäessä purku- ja asennustyöt kulut nousevat yleensä 7000–14 000 €:n paikkeille.

Muista, että työkulut, jotka usein kattavat 30 prosenttia remontin kokonaiskuluista, saa sisällettyä kotitalousvähennykseen. Ammattilaisten käyttöä remontissa ei siis taloudellisessa mielessä kannata liikaa puntaroida. Kaiken A ja O on keskittää ajatukset siihen, mikä lainavaihtoehto sopisi parhaiten omiin tarpeisiisi ja kuinka kilpailuttaa lainat kätevimmin turhien kulujen välttämiseksi.

Kivijalkapankkien lainatarjonta vs nettipankit

Remonttilainaa voi saada täyden palvelun pankeilta, eli kivijalkapankeilta, sekä vakuudettomana tai vakuudellisena. Kivijalkapankit myöntävät vakuudettomia lainoja yleensä noin 10000 €:n saakka ja siitä eteenpäin jonkinlaista vakuutta hakijalta edellytetään. Jos mielessäsi on teetättää kokonaisvaltainen remontti, seinät katot ja esimerkiksi ilmanvaihto mukaan lukien, vakuudellinen laina voi tulla kyseeseen.

Vakuudellisen lainan vertailu on hieman haastavampi prosessi, sillä pankin on arvioitava hakija tietojen lisäksi myös vakuuden arvo lainaan nähden. Tämä arviointi vaihtelee pankeittain. Tarjouksen tekeminen siis kestää ja eri pankeilla laskelmat voivat poiketa toisistaan, joten vertailuun on kiinnitettävä enemmän huomiota. Täysin mahdoton tehtävä se ei kuitenkaan ole.

Kivijalkapankkien vakuudettomat lainat, kuten joustoluottojen kilpailutus, on sekin lainoihin erikoistuneisiin pankkeihin verrattuna asteen työläämpää, sillä joudut tekemään hakemuksen jokaiseen pankkiin erikseen. Lainatarjouksia joudut usein myös odottamaan todennäköisemmin kuin nettipankeilta hakemiasi verrokkeja.

Vakuudettomat jousto- sekä kulutusluotot hoituvat yleensä netin välityksellä ilman turhia konttorikäyntejä, mutta asia kannattaa aina tarkastaa pankilta etukäteen. Joillakin keittiöfirmoilla on yhteistyötä rahoitusta tarjoavien pankkien kanssa, joten jos taloudelliset intressit eivät ole etusijalla, tätä vaihtoehtoa kannattaa kysellä. Yleensä lainojen perusteellista kilpailutusta ei kuitenkaan ole suositeltava jättää välistä.

Vaivaton remonttirahoitus kilpailuttamalla

Pikalainoilla katat kulut helposti ja varmasti. Etenkin jos keittiöremontin kokonaiskulut jäävät peruskulujen tasolle. Jos harkinnassa on niin sanottu luksusremontti, joudut miettimään todennäköisesti hieman enemmän lainansaantimahdollisuuksiasi. BonusPanda.comin mukaan vakuudetonta lainaa on kuitenkin mahdollista saada vakuudettomana 70 000 euroon, kun tietyt ehdot täyttyvät. Suurissa summissa kilpailutuksen hyödyt korostuvat ja säästöt voivat nousta helposti tuhansiin euroihin.

Tulipa keittiöremontti mihin tarpeeseen tahansa, pikalainojen hakeminen netistä on kiistatta vaivattomin tapa hakea lainaa. Lainoja kilpailuttamalla saat suurimmat säästöt, mutta varmistat myös samalla parhaat lainaehdot. Koska pikalainat eivät edellytä vakuuksia, lainaehdot pohjautuvat puhtaasti lainahakemuksesi hakijatietoihin sekä maksukykyysi. Mitä paremmalla tasolla nämä ovat, sitä parempia tarjouksia saat. Lainoja kannattaakin kilpailuttaa mahdollisimman monen pankin välillä, sillä se ei maksa itse kilpailuttajalle mitään.

Kun teet hakemuksen netin vertailusivuilta, saat tarjoukset heti useammilta pankeilta suoraan sähköpostiisi. Sopivan tarjouksen osuessa kohdallesi voit aloittaa remontin miltei saman tien, sillä lainarahat ovat tililläsi jo päivän, viimeistään kahden, sisällä. Lainansiirto kuitenkin edellyttää tarjouksen hyväksymistä eli mikään tarjous ei sitouta ennen kuin itse olet tehnyt lopullisen päätöksen lainan ottamisesta.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä