Älykeittiö: vuoden 2021 parhaat laitteet

Julkaistu: 08.12.2020
Yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö PR Consultancy

Viihdytkö keittiössä? Kokosimme listan yhdeksästä keittiön älylaitteesta, jotka tekevät kokkaamisesta entistä hauskempaa, turvallisempaa ja helpompaa. Perehdy älykeittiön etuihin ja katso lista vuoden 2021 kiinnostavimmista laitteista.

Mitä hyötyä keittiön älylaitteista on?
Uusimmat keittiön älylaitteet ovat helppokäyttöisiä, ja niistä on iloa arjessa. Älykeittiö auttaa myös hävikin välttämisessä ja ne vähentävät myös ruuanlaittoon liittyviä vaaroja. Katso alta, minkälaisia hyötyjä nykylaitteista on:

● Älylaitteet säästävät aikaa. Älykeittiön uunin voi lämmittää etänä, ja jääkaapinkin sisällön voi tarkistaa kaupassa. Älyjääkaapin ansiosta kaupassa voi siis käydä kotimatkalla, etkä huomaa kotiin saapuessasi unohtaneesi jotain tärkeää. Eikä kotona tarvitse odotella nälkäisenä uunin lämpiämistä.

● Älylaitteet tekevät keittiöstä turvallisemman. Älylaitteita voi hallita kodin ulkopuoleltakin. Näin on helppo varmistaa, että liesi ja kahvinkeitin on sammutettu, vaikka et olisikaan kotona. Erilaiset ajastimet huolehtivat myös siitä, että riisi ei pala pohjaan eikä kakku kärähdä. Älylaitteista on lisäksi iloa hygieniasta huolehtimisessa.

● Älylaitteet ovat sopivat ympäristöystävälliseen kotiin. Älyastianpesukone käyttää juuri sopivan määrän pesuainetta, uunin lämpötila on oikea ja jääkaappi huolehtii hävikin välttämisestä. Sähköä tai pesuainetta ei siis mene hukkaan, eikä ruoka ehdi mennä pilalle ennen kuin se on syöty.

● Älylaitteet tekevät ruuanlaitosta helpompaa. Herkuttelijan elämää älylaitteet voivat helpottaa myös merkittävästi. Älykahvinkeitin valmistaa taatusti hyvää kahvia, eikä leipäkään kuivahda paahtimessa. Älylaitteet tarjoilevat myös reseptejä ja huolehtivat siitä, että kotoa löytyy oikeat raaka-aineet.

Lue alta lisää uusimpien älykkäiden kodinkoneiden ominaisuuksista. Artikkelin lopussa annamme myös tärkeimmät vinkit älylaitteiden tietoturvasta huolehtimiseen.

Vuoden 2021 parhaat älylaitteet keittiöön:

Älyjääkaappi
Uusimmat älyjääkaapit pitävät huolta siitä, että tuotteet käytetään ennen eräpäivää ja ne sisältävät monipuolisen reseptipankin. Voit myös kurkata niiden sisälle kaupassa ollessasi tai pyytää niitä laatimaan ostolistan. Musiikkiakin uutuusjääkaapit soittavat. Älyjääkaappi siis auttaa arjessa niin hävikkiä vähentäen, ostoksia helpottaen kuin musiikilla ilahduttaenkin.

Älyliesi
Wi-Fi-yhteydellä varustetun uunin voi laittaa päälle jo kaupassa, joten pizzan voi laittaa uuniin heti kotiin saapuessa. Älyliedet auttavat myös pitämään lämpötilan oikeana, ja kokkausta voi hallinnoida älypuhelimella. Uusimpia älyuuneja voi käyttää äänikomennoilla. Jos kuulut niihin henkilöihin, jotka kotoa lähdettyään miettivät, tuliko uuni varmasti sammutettua, älyuuni on sopiva ratkaisu: sen tilan voi tarkistaa puhelimella.

Älyastianpesukone
Älyastianpesukoneita voi hallinnoida etänä, ja niiden ohjelmaa voi tarvittaessa vaikkapa vauhdittaa kännykällä. Astianpesukone myös muistuttaa, kun on aika ostaa lisää pesuainetta, ja osaa myös annostella sitä sopivan määrän. Se on ekologista ja lisää astioiden käyttöikääkin.

Älykahvinkeitin
Kahvin ystävät arvostavat puhelimella etänä käytettävää kahvinkeitintä: kupillinen tuoksuvaa, kuumaa kahvia odottaa jo, kun pääset sängystä ylös. Älykahvinkeittimiä voi käyttää äänikomennoin, ja niiden ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi papujen jauhaminen ja erikoiskahvien valmistaminen. Pääset siis nauttimaan taatusti tuoreesta kahvista aina kun haluat.

Älymikro
Unohda mikron nappien painelu ja ajan ja tehon säätö: älymikroa voi käyttää äänikomennoin, ja se myös auttaa sinua lämmittämään ruokasi tai sulattamaan pakasteesi niin, että lämpötila on juuri sopiva. Kerro siis mikrolle toiveesi ja anna sen huolehtia lopusta.

Älykeittiövaaka
Älyvaa’an avulla vähemmänkin lahjakkaat leipurit onnistuvat, ja taitavillekin kokkaajille niistä on iloa. Vaaka antaa reseptin, ja tehtäväksesi jää vain lisätä raaka-aineita oikea määrä ja seurata ohjeita. Vaakaa voi tietysti käyttää myös perinteisesti raaka-aineiden mittaamiseen ilman vaa’an reseptien käyttämistä.

Älypata
Älypata ei kuulosta välttämättä erityisen kiinnostavalta, mutta se on kenties yksi kätevimmistä älykeittiön elementeistä. Älypata nimittäin valmistaa niin riisin, keitot, leivät ja jogurtit. Se siis säästää aikaa ja vaivaa. Lisäksi Wi-fiin yhdistettyä pataa voi käyttää äänikomennoin.

Älyleivänpaahdin
Liian kuiva, tumma tai viileä paahtoleipä pilaa aamupalan. Uusimmissa leivänpaahtimissa on kosketusnäyttö, ja se paahtaa leipäsi sensoreiden avulla juuri toiveitasi vastaavaksi. Jos leipä pääsee jäähtymään, leivänpaahdin osaa lämmittää sen uudelleen kuivattamatta tai käräyttämättä sitä.

Älysaippuapullo
Saippuan annostelija ei varsinaisesti liity auta keittiötoimissa, mutta puhtaus on puoli ruokaa ja käsien tiuha pesu on tärkeää kaikille ruoanlaittajille – ja pitäähän kädet ennen ruokailuakin pestä. Automaattinen saippuan annostelija toimii sensorin avulla, joten siihen ei tarvitse koskea käsin lainkaan. Sekä saippuapullo ja kätesi pysyvät siis putipuhtaina.

Keittiön IoT-laitteet ja turvallisuus
Kolmasosa suomalaisista ei ole hankkinut kotiinsa älylaitteita tietosuojaan liittyvien huolten vuoksi, selvisi A-lehtien tekemässä tutkimuksessa.

Piileekö älylaitteissa todella turvallisuusuhkia? Huoli ei ole turha, vaan erilaisten esineiden internet- eli IoT-laitteiden tietoturvasta on puhuttu syystä. Jos esimerkiksi tilaat ruokaa älyjääkaappiasi käyttäen, saattavat luottokorttitietosi, henkilötietosi ja osoitteesi olla hakkereiden ulottuvilla.

Kodin älylaitteiden turvallisuudesta kannattaakin huolehtia – aivan samalla tavalla kuin muidenkin älylaitteiden ja internettiin kytkettyjen laitteiden turvallisuudesta. Niihin voi siis soveltaa samoja turvallisuuskäytäntöjä kuin muihinkin älylaitteisiin.

Keittiön älylaitteiden tietoturvasta huolehtiminen ei myöskään ole sen vaikeampaa kuin muiden laitteiden suojaaminen. Kätevä ratkaisu on esimerkiksi VPN:n käyttäminen verkkoliikenteen suojaamiseen. Kun se asennetaan reitittimelle, kaikki kotona käytettävät laitteet tietokoneesta älypuhelimeen, pelikonsoliin ja älyjääkaappiin saa suojattua yhdellä kertaa.

Älykkäiden kodinkoneidenkin kohdalla on myös fiksua huolehtia ohjelmistojen päivittämisestä ja käyttää turvallisia salasanoja. Näin laitteet pysyvät ajantasalla ja hakkerit loitolla.

#kaupallinenyhteistyö

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä