Airfryer suurimman hypen jälkeen: kannattaako ostaa vai ei?

Julkaistu: 25.06.2024

Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall

Airfryer on ollut paljon hehkutettu kodinkone viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt kun suurin hype laitteen ympäriltä on kadonnut, on hyvä tarkastella laitteen hyötyjä ja haittoja rehellisin mielin. Moni pohtii vieläkin, kannattaako tämä ”ihmelaite” ostaa kotiinsa, vai pärjääkö edelleen entisillä hyväksi todetuilla laitteilla.

Paljonko hyvä airfryer maksaa?

Siihen, kannattaako airfryer ostaa, vaikuttaa myös laitteen hinta. Airfryerin hinnat vaihtelevat merkittävästi riippuen laitteen ominaisuuksista, koosta ja brändistä. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa perusmallit maksavat noin 50–100 euroa, kun taas kehittyneemmät ja suuremmat mallit voivat maksaa 200–300 euroa tai enemmän. Noin 200 euron airfryer sisältää jo kaikki tärkeimmät ominaisuudet, joita normaali kotikokki tarvitsee.

Tunnettuja brändejä friteerauskeittimissä ovat muun muassa Philips, Tefal, Ninja, Cosori ja Instant Pot. Philips tunnetaan laajasta mallivalikoimastaan ja luotettavuudestaan, ja tuotemerkki on tuttu suomalaisille myös muista kodinkoneista. Tefal tarjoaa innovatiivisia ominaisuuksia, kuten automaattisen sekoituksen. Ninja on ollut myös monen valinta, ja Ninjaa ovat suositelleet myös monet sosiaalisen median vaikuttajat.

Hintahaitari friteerauskeittimissä on siis melko suuri ja kuluttaja voi pitää hintaa osviittana laitteen laadusta ja monipuolisuudesta. Hinta on hyvin samanlainen kuin myös toisessa hittituotteessa, eli kuivureissa. Hyvä kuivuri maksaa esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupassa muutamasta kympistä satoihin euroihin.

Friteerauskeittimen keskeiset hyödyt

Yksi airfryerin suurimmista myyntivalteista on sen kyky vähentää öljyn käyttöä, mikä tekee siitä terveellisemmän vaihtoehdon perinteiselle friteeraukselle. Monet terveysasiantuntijat suosittelevatkin friteerauskeitintä, koska se auttaa vähentämään päivittäistä rasvansaantia.

Friteerauskeitin ei ole kuitenkaan tehty pelkästään friteeraamiseen. Laite on hyvä valinta myös grillaamiseen ja paistamiseen. Tämä tekee siitä monikäyttöisen laitteen, joka voi korvata useita keittiön työkaluja. Eli vaikka keittiöön ilmestyykin yksi tilaa vievä laite lisää, voi samalla sanoa hyvästit myös muutamalle entiselle laitteelle halutessaan. Friteerauskeitin sopii myös nykyajan kiireiselle ihmiselle, sillä se kypsentää ruokaa huomattavasti nopeammin kuin perinteinen uuni. Tämä säästää aikaa, mikä voi olla ratkaisevan tärkeää arjessa.

Friteerauskeittimen heikkoudet

Vaikka markkinoilla onkin saatavilla useita eri kokoja, monet airfryerit ovat suhteellisen suuria ja vievät paljon tilaa keittiön työtasolla. Tämä voi olla merkittävä haaste erityisesti pienissä keittiöissä. Esimerkiksi yksiöissä keittiötilat ovat usein niin pienet ainakin työtason suhteen, joten ennen ostamista on todellakin syytä pohtia, mihin laite kodissa laitetaan. Monille 30-vuotiaille miehille ostetaan lahjaksi nyt älykelloja ja elämyslahjoja, mutta myös friteerauskeitin on erinomainen idea, kunhan keittiön tilantarve otetaan huomioon.

Myös kotikokin on hyvä ottaa huomioon, että kypsennystila on yleensä melko pieni. Kypsennystila riittää usein isommallekin perheelle, mutta perinteisessä uunissa saa silti tehtyä isompia määriä kerralla. Esimerkiksi Hobby Hall -verkkokaupassa ilmoitetaan laitteiden kypsennyskapasiteetti ostopäätöksen helpottamiseksi. Yksi heikkous on kuitenkin myös laitteiden hinta. Moni voikin pohtia, haluaako satsata uuteen kodinkoneeseen satoja euroja, jos suunnilleen samat ruoat voi valmistaa jo keittiöstä löytyvillä laitteilla.

Trendikkäät kodinkoneet tekevät ruoanlaitosta helpompaa

Päätös airfryerin ostamisesta riippuu pitkälti siis omista tarpeistasi ja elämäntyylistäsi. Jos arvostat nopeutta, mukavuutta ja terveellisempää ruokaa, friteerauskeitin voi olla erinomainen lisä keittiöösi. Muita suosittuja kodinkoneita ovat olleet myös kuivuri ja mehulinko, jolla valmistaa trendikkäitä ja terveellisiä smoothie-juomia.

Kuivuri, mehulinko ja friteerauskeitin ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten laadukkaat ja innovatiiviset keittiön pienkoneet tekevät ruoanlaitosta helpompaa ja terveellisempää. Nyt voidaankin odottaa, mitkä näistä tuotteista käyvät eniten kaupaksi esimerkiksi Black Friday -alennuksissa.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivuilla on myös lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä

Yhteistyössä