1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskimäärä: 3.96/5.00)
Ladataan...

Aamupalat ja välipalat ovat monille haasteellisia toteuttaa.
Mitä ihmettä voisi aamukiireessä syödä, kun silmät ovat unesta sikkuralla ja normaaliin aamuun on kuulunut kupillinen tai pannullinen kahvia.

Chia on mintunsukuinen heinäkasvi, joka on ollut tuhansia vuosia yksi atsteekkien ravinnon kulmakivistä. Chia tarkoittaa voimaa. Legendan mukaan siemenistä sai kestävyyttä ankariin olosuhteisiin ja taisteluihin.

Chiansiemeniä on nyt saatavilla myös jauhettuina.
Näin ne turpoavat nesteessä jopa viidessä minuutissa käyttövalmiiksi vanukasmaiseksi hyytelöksi tai puuroksi, jota voit maustaa oman makusi mukaan esimerkiksi marjoilla, vaniljalla, tai näillä kaikilla.

Sekoita ainekset kulhossa sekaisin halutessasi jo edellisenä päivänä ja jätä jääkaappiin turpoamaan. Näppärä välipala myös koulusta kotiin palaaville lapsille!
Sopii myös keliaakikoille.

Miksi chiansiemeniä sitten kannattaisi kokeilla? Todella ravinteikkaat ja helppokäyttöiset siemenet pitävät pitkään kylläisenä ja auttavat sitä kautta mm. painonhallinnassa ja tuovat ravintoarvoa ruokiin. Kymmenkertaiseksi turpoavat chiansiemenet ovat todella riittoisia ja ne hidastavat hiilihydraattien imeytymistä ja pitävät pitkään kylläisinä.
Runsaskuituisena chiansiemenet auttavat myös suolisto-ongelmissa, kuten ummetuksessa.
Runsaasti omega 3 ja 6 rasvahappoja sekä mineraaleja ja hivenaineita sisältävänä chiansiemenet auttavat vahvistamaan myös kynsiä ja hiuksia.

Chiansiemeniä voit käyttää myös leivonnaisissa. Turvota siemenistä ensin hyytelö ja lisää leivonnaisten tai smoothien joukkoon.

Kokeile!

Marjoilla höystetty puuro on ihanan raikas. Voit halutessasi laittaa koristeeksi vielä oksan tuoretta minttua tai sitruunamelissaa. Tämä sopii myös jälkiruoaksi.

Chia-marjapuuro
1 annos

2 dl manteli- tai kaurajuomaa tai maitoa
3 rkl Voimaruoka jauhettuja chian tai tavallisia siemeniä
1 rkl hunajaa tai koivusokeria
½-1 dl marjoja
ripaus vaniljajauhetta

Sekoita ainekset kulhossa vispilällä ja anna turvota huoneenlämmössä 5-10 minuuttia tai jääkaapissa halutessasi yön yli.
Tarkista maku ja makeuta tarvittaessa hunajalla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.